Zasoutěžte si o návod na pečení s kváskem a droždím

ruce-v-mouce-perex
Máte rádi čerstvé pečivo, křupavé rohlíky nebo plněné kynuté buchty, ale netroufáte si jejich přípravu vyzkoušet doma? Přesvědčte se, že na tom není nic těžkého a můžete si na svých oblíbených dobrotách pochutnávat mnohem častěji.

Domácí pečivo snadno a rychle

ruce-v-mouce-ukazka-1Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvásek, jak se o něj starat, jaké pomůcky a suroviny k pečení použít. Inspirujte se fotografiemi lahodného pečiva a vyzkoušejte recepty na kváskový chléb, kváskové pečivo, chleby s droždím, bagety, rohlíky, žemle a bulky, placky, pizzy nebo kynuté sladkosti. A že nevíte, co si na pečivo namazat nebo k němu přikusovat? I na to autorka myslela.

Podívejte se na rozhovor s autorkou:

Ruce v mouce

Domácí pečivo s kváskem i droždím

Autorka: Iva Trhoňová

Vydalo: nakladatelství CPress
Počet stran: 192
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-264-1688-3

Přečtěte si více o knize Ruce v mouce, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Také si můžete prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

kz0349_Ruce_v_mouce_sazba.inddPro začátečníky je vhodné k jejich nově vypěstovanému kvásku dodat ještě něco:

  • není třeba si ho v lednici uchovávat plné sklenice, stačí 50–100 g opravdu silného, tzv. mateřského kvásku. V případě potřeby (před pečením, darováním kvásku jinému pekaři atp.) si ho v krátké době přídavkem žitné mouky a vody snadno namnožíte potřebné množství;
  • zároveň musíte počítat s tím, že dlouhodobé uložení v lednici bez přísunu nové mouky kvásek oslabuje. Proto je třeba ho občas nakrmit (a po vykvašení opět uložit do lednice), i když pečení nemáte v plánu. U nás doma je kvásek (jeho část) nakrmený, vykvašený a uložený zpět do chladu 1–2krát týdně. Mám tak jistotu, že je v lednici připravený na pečení stále v plné síle. (str. 23–24)

 

O autorce

iva-trhonovaIva Trhoňová sama sebe neřadí ke spisovatelům, ale říká o sobě, že je pečící manželka, matka a babička. S domácím pečivem začala kdysi dávno kvůli úspoře, později se nutnost přetavila v zálibu a celoživotní koníček, na který nedá dopustit. Vyzkoušené i vlastní recepty, postřehy a postupy vkládá na své stránky Pekárnománie, podle kterých byla pojmenovaná její první kniha – Pekárnománie (kompletní průvodce pečením nejen v domácí pekárně), kterou napsala spolu s R.Hrevušovou v roce 2011. Protože se Iva Trhoňová stále zajímá o nové postupy v pečení, zkouší nové kombinace surovin a tak vznikají nové recepty, mohla vydat další knihu, Ruce v mouce, ve které obsáhla pečení nejen s droždím, ale i žitným kvasem. Svoje texty a recepty sepisuje s upřímným přáním, aby se lidem pečení líbilo, bavilo je a povedlo se jim – začátečníkům i těm pokročilým.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Ruce v mouce

Láká vás vyzkoušet si přípravu domácího pečiva, ale bojíte se, že na to nejste dostatečně zkušení? Iva Trhoňová vás ve své knize přesvědčí, že na tom není nic těžkého, a naučí vás vše pěkně od začátku – od založení kvásku až po vytažení hotového chleba z trouby. Tak neváhejte a překvapte své blízké křupavou bagetou, chlebem nebo kynutými povidlovými buchtami.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ruce v mouce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ruce v mouce
probíhá od 17. do 23. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy receptů Ruce v mouce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRuce v mouce
Domácí pečivo s kváskem i droždím

Trhoňová, Iva

CPress, 2017

Zasoutěžte si o návod na pečení s kváskem a droždím - DISKUZE

Počet reakcí: 26
  1. jednamalaholka napsal:

    Kniha z nakladatelství Knihcentrum dnes dorazila,děkuji moc.

  2. Marketa2644 napsal:

    Děkuji moc za knihy – Běžecký klub na konci světa a Šesté vymírání. Obě již mám.

  3. SONIKA napsal:

    Prosím,jaká je odpověď na knihu Norkový kožich za hrst vloček? kniha má šest povídek a jednu novelu – nenašla jsem správný výběr :)

  4. irulka23 napsal:

    Děkuji za audioknihu „Nebudete se bát nčehi zlého“.
    Audiokniha už na mě čeká na Poličce.

  5. Marketa2644 napsal:

    Baví mě tady soutěžit, knížky mám moc ráda a nápad s tipy mi přišel originální, ale když jsem si přečetla příspěvek Aničky o skupinovém soutěžení, ztrácí tipování smysl. Šance na výhru je minimální a podmínka hlasování z jedné IP adresy je k ničemu. Také pro mne byla záhadou úprava tipů těsně před půlnocí poslední den soutěže, už není. Změna vyhodnocování soutěží by webu jenom prospěla, přeji pěkný den, Markéta

    • tetina napsal:

      Mně zase potěšilo, kolik nových nicků se pouhým losováním objevilo. Konečně se i na ně dostalo, když bylo omezeno tipování ve velkých skupinách. Několikrát se mně podařilo tipnout správně, ale jednotlivci jsou proti skupinám v nevýhodě. Nicméně, je to hra. Kdo chce, zkouší to, kdo nechce, nehraje.

      • mexka napsal:

        Co znamená tipování ve velkých skupinách? Tady netipují jednotlivci sami za sebe?

  6. Gargamel napsal:

    Mě to tipování celkem baví. Sice šance, že se trefím není velká, ale člověk se občas pobaví, jak hodně (či málo) člověk přestřelí :)

  7. jazaj napsal:

    Soutěžím sama za sebe už poměrně dlouho, ale jen o knížky, o které bych měla zájem. Ještě jsem žádnou knihu nevyhrála. Myslím, že losování by bylo spravedlivější.
    Osobně se na stránky podívám každý den, abych zjistila, jaké knihy se objevily v aukcích.

  8. mikewin mikewin napsal:

    Rozhodnutí redakce je jen na ní, o čem tedy polemizovat :) Hrajeme dál :)

  9. 135evik napsal:

    Souhlasím s rozhodnutím redakce a také se přimlouvám za to, aby se o výhrách v redakci losovalo. Hezký večer všem!

  10. Lube napsal:

    Dobrý den, to je rozumné řešení. Určitě se všechno brzy vyřeší. Je to pěkná soutěž!

  11. fiserovam napsal:

    Řešení vzniklé situace považuji za rozumné.

  12. Shakespeare napsal:

    Zcela naprosto souhlasím s řešením redakce, které v této
    situaci je pochopitelné.

  13. mikewin mikewin napsal:

    souhlas, to je férové řešení

  14. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den,

    osobně si myslím, že by bylo zřejmě dle mého názoru spravedlivější, kdyby o výhrách rozhodovalo Vaše losování. Myslím si, že takový názor budou mít i někteří jiní hráči. Přeji celé redakci krásný den!

  15. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Omlouváme se všem soutěžícím za problémy s tipy. Až do odvolání nebudeme při vyhodnocování soutěží brát ohled na počet odeslaných tipů, pouze správně zodpovězenou otázku. Za vzniklé komplikace se omlouváme a na odstranění problému intenzivně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

    • Renduliin napsal:

      Víte, co? Jděte se svými tipy i s celými soutěžemi do háje. Odhlašuju se a soutěží už se nebudu zúčastňovat (ano, teď asi máváte),doufám, že Mikewin občas vyhraje a občas mu výhra i dojde a nenechá si ji pošťák. Knihy mám ráda, ale tady to nechutné chamťovství o knihy mě nějak nesedí… stejně jako moderátorka celého webu.

    • Angrandir napsal:

      Osobně bych byl taky za zrušení toho tipování počtu hlasů, jako účastník i občasný pořadatel v jedné osobě. Prostě ať každý odpoví v každé soutěži jednou a všechny správné odpovědi se slosují.

      Chápu, že potřeba průběžného upravování tipů zdánlivě zvyšuje návštěvnost a zdánlivě by se mohlo zdát, že díky tomu budou mít nakladatelé dojem, že je o soutěže vyšší zájem než ve skutečnosti je, ale pokud nejsou úplně vydlabaní, snadno nazřou, že to ve skutečnosti nic nepřináší. Je úplně jedno, jestli notorický profesionální soutěžič absolvuje za měsíc dvacet tři nebo tři sta padesát návštěv, když každá trvá nanosekundu a kromě chlívku do kterého vepisuje nějaké číslo žádný obsah kolem chlívku ani nezaregistruje.

      Nakladatelům to bude jedno (naopak by mohli teoreticky být rádi, že se jejich knihy dostanou k širšímu okruhu lidí, kteří si je třeba opravdu chtějí přečíst a ne prodat na Aukru), normální soutěžící budou rádi že mají větší šanci něco vyhrát i bez ponocování, a notoři si třeba najdou jiný smysl života (no, nejspíš soutěžení na jiných serverech :).

      • Anicka59 Anicka59 napsal:

        S tímto názorem se plně stotožnuji. Vím, že je jedna velká skupina, kde se dávají rozdílné tipy s rozdílem 10-20 od sebe a tak se snadno domluví na jiném chatu, kde je přesný, co je a není překonáno. Sama takto soutěžím s reálnými přáteli, které bych spočítala na jedné ruce, ale nikoliv však s virtuálními. U těch jsem poznala jak hamižní jsou a div by neporoučeli, jaký tip dát či nedát. Od těchto s prominutím nenažranců jsem rychle dala ruce pryč a nebyla jsem sama. Kdyby se tu soutěžilo snad i o fůru hnoje, tak ta velká skupina by snad soutěžila ve velkém i tuto výhru.

Napsat komentář