Poslední dny plné naděje

posledni-dny-rabbit-hayesove-perex
Pro Rabbit Hayesovou si osud připravil nemilé překvapení – krutou diagnózu. Ona se ale rozhodla bojovat a žít pro lidi, které má ráda. Alespoň tak dlouho, jak jen to bude možné…

Umírání přece není konec světa! Život vůbec není jednoduchý a Rabbit Hayesová dobře ví, že patří mezi šťastlivce. Miluje svůj obyčejný život a neobyčejné lidi v něm: svérázné rodiče, sourozence Grace a Daveyho, dceru Juliet, statečnou za všech okolností, výstřední kamarádku Marjorie a Johnnyho Faye, jediného muže, který kdy měl místo v jejím obrovském srdci. Rabbit hýří elánem a má velké plány. Osud si pro ni ovšem připravil něco jiného: zhoubnou diagnózu. Rabbit se však nevzdává. Sebere veškerou vnitřní sílu a slíbí si, že nemoc překoná. Bude bojovat až do posledního dechu. Je přece Hayesová, a dokud nezemře, bude žít pro ty, kteří ji milují.

 

Poslední dny Rabbit Hayesové

Autorka: Anna McPartlinová
Přeložila: Michaela Martinová

Počet stran: 456
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7577-459-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Poslední dny Rabbit Hayesové vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Když Fiona pomohla Rabbit do postele, nechala ji s Molly o samotě. Rabbit cestovala v noční košili a županu, ačkoli se původně chtěla převléknout do normálního oblečení. Molly jí z domu do nemocnice přivezla drahé žerzejové kalhoty se širokými nohavicemi a bavlněný svetr s výstřihem do véčka, ale než Rabbit zkontroloval primář a než jí v lékárně připravili léky a oficiálně ji propustili, byla už tak unavená, že na nějaké převlékání zkrátka neměla sílu. „Stejně hupsnu rovnou do postele, mami,“ řekla. (str. 18)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Anna McPartlinová

mcpartlinova-annaAnna McPartlinová (*1972) je irská spisovatelka a scenáristka. V literární tvorbě ji inspirují především přátelé a rodina. S nemocí i smrtí blízkých se setkala už v dětství, takže o temných stránkách života píše bez obalu, zároveň jsou však její příběhy plné humoru i naděje.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední dny Rabbit Hayesové

McPartlinová, Anna

Host, 2018

Napsat komentář