Napínavé příběhy pro mládež

tipy pro mladez
Zaměřeno na mládež! Tentokrát nečekejte žádné pohádky ani kouzelné příběhy, ale pořádnou dávku napětí. Zatímco autor prvního titulu se inspiroval světem Doctora Who, ve druhé knize budete pátrat po vrahovi psa.

Pamatujete si na výzvy typu polít se kbelíkem plného ledu? Na škole Coal Hill výzvy posunuli o level výš. A to až tak, že se staly životu nebezpečné. Podaří se hlavní hrdince zjistit, co nebo spíše kdo za tím stojí?

Druhá kniha z volně navazující série inspirované seriálem Class ze světa kultovní ságy Doctor Who zavede čtenáře do školy Coal Hill. Všichni studenti tu najednou poslušně plní výzvy webové stránky, kterou spravuje miláček vlogerského světa Seraphin. A výzvy jsou čím dál brutálnější a nebezpečnější. Nejdřív vedou ke rvačkám, potom začnou ohrožovat život. Až nakonec několik lidí zmizí. Když webová stránka začne rozdělovat i Aprilinu partu, rozhodně se dívka, že na vlastní pěst vypátrá, kdo za tím vším stojí. Ke své hrůze zjistí, že svět už není takový, jako byl dříve. A neuvěříte, co se stane potom.

Ukázka z knihy

Začalo to s ledem a ten Ramovi nevadil. Zdálo se mu, že je tím hodně práce. Ne že by mu nějak vadilo pracovat. Navzdory tomu, co tvrdil jeho táta, Ram nebyl líný. Rád něco dělal, jen si prostě vybíral, čemu se bude věnovat.
Učit se, jak zacházet s novou nohou? To stojí za námahu.
Vysypat si na hlavu kyblík ledu? To se teprve uvidí.
To ráno byl běhat a přemýšlel o ledu. Pomáhalo mu tonemyslet na to, že mu noha nefunguje tak, jak má. Prostě nechodila, jak by měla. Je prý v ní spousta chytré technologie. Intuitivní kardany. Pohybová hmota. Rovnovážný nanosystém. Simulované chloupky. Ale i přes to všechno si zatím Ram a jeho noha navzájem úplně nedůvěřovali. (str. 10)

Neuvěříte, co se stalo potom

Autor: James Goss

Přeložila: Lucie Horáková
Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7529-336-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Neuvěříte, co se stalo potom vydalo nakladatelství #BOOKLAB. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

O nakladateli

booklab-logo

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury. Nakladatelství Slovart nyní přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Tato značka se zaměří na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objeví široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

————————————————

Kdo zabil Snížka? A proč? Na to se snaží přijít hlavní hrdinka Martina v další knize od Petry Soukupové pro děti, tentokrát s detektivním nádechem. O její namluvení do audiopodoby se postarala známá herečka Martha Issová. Knižní předloha byla nominována na cenu Magnesia Litera 2018.

Martina by si tolik přála vlastního psa. Malý bílý „vlček“ ji zaujal na první pohled. To ale ještě netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Neposlouchá, nehraje si, utíká a skoro nikdo ze vsi ho nemá rád. Když pak Martina jednoho dne najde Snížka mrtvého, je jí jasné, že neumřel náhodou. Ale opravdu ho někdo zabil? Spolu s kamarády Frantou, Kájou a Viktorem pustí do vyšetřování a jejich dobrodružné pátrání přinese nečekaná odhalení.
Jeden z členů dětské party vypráví i část „dospělácké“ audioknihy Nejlepší pro všechny.

Kdo zabil Snížka?

Autorka: Petra Soukupová
Interpretka: Martha Issová

Vazba: CD
ISBN: 8594169481920
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kdo zabil Snížka? vydalo nakladatelství OneHotBook. Nechte se navnadit ukázkou.

O autorce

soukupova-petraPetra Soukupová vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Od roku 2011 působí jako dramaturgyně seriálu Ulice a scenáristicky se podílela na sitcomu Comeback (2008–2010) a seriálu Kosmo (2016). Dosud vydala pět úspěšných knih pro dospělé (K moři, Zmizet, Marta v roce vetřelce, Pod sněhemrecenze Nejlepší pro všechny) a dvě knihy pro děti (Bertík a čmuchadlo a Kdo zabil Snížka?). Za svůj prozaický debut K moři získala Cenu Jiřího Ortena, byla nominována na Cenu Josefa Škvoreckého a cenu Magnesia Litera. Druhá kniha, triptych povídek Zmizet, byla rovněž nominována na Cenu Josefa Škvoreckého a v roce 2010 získala v rámci cen Magnesia Litera hlavní ocenění – Kniha roku. Scénářem k povídce Na krátko (zařazené do knihy Zmizet) získala třetí místo v soutěži Cena Sazky za nerealizovaný scénář a ukončila jím studium na FAMU – film podle předlohy režíroval Jakub Šmíd (2018). A pokud chcete poznat autorku blíže, můžete si přečíst náš rozhovor s ní.

O interpretce

Po nedokončeném studiu herectví na Pražské konzervatoři Martha Issová nastoupila do pražského Divadla Na Fidlovačce, zároveň hrála v Divadle v Řeznické, Divadle Bez zábradlí a v Černé labuti a od roku 2006 je ve stálém angažmá v Dejvickém divadle. Na stříbrném plátně debutovala v roce 1999 v olbrachtovské filmové adaptaci Karla Kachyni Hanele, v roce 2008 byla nominována na Českého lva za roli ve filmu Alice Nellis Tajnosti a účinkovala v mnoha dalších snímcích, např. Početí mého mladšího bratra (2000), Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005), Děti noci (2008), Mamas & Papas (2010), Perfect Days (2011), Ve stínu (2012) či Sedmero krkavců(2015). Známá je také z televizních seriálů (např. Hop nebo tropDobrá čtvrť nebo Čtvrtá hvězda).

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O nakladateli

OneHotBookVydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeuvěříte, co se stalo potom

Goss, James

#BOOKLAB, 2018

zobrazit info o knizeKdo zabil Snížka?

Soukupová, Petra

OneHotBook, 2018

Napsat komentář