Zaměřeno na ženy-čtenářky

Stepan Neuwirth_Reka je jako zena
Dnešní romantické, dojemné i vášnivé tipy věnujeme ženám! Máte rády příběhy, z nichž doslova prýští láska, touha a naděje na spokojenou budoucnost? Uvařte si kávičku a ponořte se do knihy.

Fanynky zamilovaných a erotických románů se jistě již nemohou dočkat třetího dílu trilogie Jedna noc od Jodi Malpasové! Spalující touha milenců Livy a Millera by mohla všechno zničit!

Jedna noc 3: Odhalená

Sexy, emocionální, fascinující a tajemné
Autorka: Jodi Malpasová
Přeložily: Hana Netušilová, Kristýna Vyhlídková

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-7505-981-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Jedna noc 3: Odhalená vydalo nakladatelství XYZ.

V posledním dílu trilogie Jedna noc doznává milostný vztah Livy a Millera ohromujícího vyvrcholení. Livy nikdy nepoznala takovou touhu. Krásný Miller Hart ji svádí a uctívá ji těmi nejhříšnějšími způsoby. Dokáže číst její nejniternější myšlenky, které ji stále více stahují do jeho nebezpečného světa. Miller udělá cokoli, aby Livy zajistil bezpečí, i když kvůli tomu musí riskovat svůj vlastní život. Ale jeho temná minulost není tím jediným, co ohrožuje jejich společnou budoucnost. I její rodinné tajemství vychyluje jejich milenecký život z rovnováhy. Livy nad svým životem ztrácí kontrolu a poznává utrpení všudypřítomné lásky i smrtící posedlosti, která by je mohla oba zničit.

 

Ukázka z knihy

Překulím se v  obrovský posteli na záda, zahledím se do oken v  klenutým stropě našeho hotelovýho apartmá a  vidím nadýchaný obláčky, roztroušený po jasně modrý obloze. Vidím taky mrakodrapy, vypínající se do nebes. Zadržím dech a zaposlouchám se do teď už povědomých zvuků newyorskýho rána – klaksony aut, hvízdání a všudypřítomnej rámus, to všechno se dá z dvanáctýho poschodí rozeznat. Jsme sevřený uprostřed zrcadlovejch mrakodrapů, takže tahle budova vypadá jako ztracená uvnitř betonu a skleněný džungle. Okolí je neuvěřitelný, ale kvůli tomu tohle místo dokonalý není. Dokonalej je muž, co leží v měkký obří posteli vedle mě. Jsem si jistá, že i postele mají tady v Americe větší. Všechno v Americe se zdá větší – domy, auta, osobnosti… moje láska k Milleru Hartovi. (str. 11)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Jodi Ellen Malpasová

Jodi Ellen MalpasovaJodi Ellen Malpasová se narodila ve městě Northampton ve Velké Británii. Původně pracovala v rodinné stavební firmě, kterou měla jednou převzít. Nakonec však sebrala odvahu a v roce 2012 vydala svou první knihu, úvodní díl trilogie This Man v elektronické podobě. Příběh s ústřední postavou zámeckého pána Jesse Wardyho získal neuvěřitelný ohlas po celém světě. Autorka se nyní již plně soustředí na kariéru spisovatelky. Její nová trilogie s názvem Jedna noc sleduje osudy Livy a tajemného Millera Harta.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Román Za jasné noci populární autorky Elizabeth Haran vypráví o Emily, která uteče před smluveným sňatkem do Austrálie. Zde se zakouká do Liama, který je ovšem zasnoubený, a navíc odchází do války.

Za jasné noci

Autorka: Elizabeth Haran
Přeložil: Pavel Dufek

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-665-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Za jasné noci vydalo nakladatelství Alpress.

Když Emily prchne před domluveným sňatkem na farmu v severozápadní Austrálii, nečeká, že ji tak okouzlí zdejší krajina, i Liam, syn jejích zaměstnavatelů. Liam je zasnoubený s půvabnou Glenys a pro Emily je těžké poručit svému srdci, ale čeká ji daleko těžší zkouška. V Evropě vypukne válka, Liam i jeho otec se rozhodnou narukovat a opuštěné ženy musí držet pospolu.

 

Ukázka z knihy

Bez cíle bloumala po ulicích a sklíčenost se prohlubovala. Jakou má před sebou budoucnost? Skončí jako stará panna, den co den shrbená v otcově dílně nad šicím strojem? Jimmy se nechal slyšet, že jí v pravý čas sežene vhodného manžela – možná dokonce krejčího, který by navíc přispíval k rozkvětu rodinného obchodu. Nadto ještě zjevně očekával, že z toho bude mít Emily nejen radost, ale dokonce mu za to bude vděčná. Ji to však děsilo. Žádné kladné emoce necítila. Bratr že by jí měl vybrat člověka, ke kterému by pak vzhlížela s láskou? A k tomu by ještě určil termín svatby? Nechtěl by jí také předepsat, kdy má porodit děti?
Od okamžiku, kdy Jimmy ten návrh vypustil z úst, už uplynuly asi dva roky. Tehdy Emily definitivně došlo, že postrádá svobodnou vůli a nikdy ji mít nebude, pokud zůstane v rodině a neosamostatní se. Ale jak z toho začarovaného kruhu uniknout? Kvůli chování bratrů neměla žádné přátele, kteří by ji mohli morálně podporovat. Vypadalo to beznadějně. Ocitla se v pasti. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Elizabeth Haran

Elizabeth Haran (* 1954, Zimbabwe) je australská spisovatelka milostných románů umístěných do Austrálie 19. a 20. století, narozená v Jižní Africe. V šedesátých letech se autorka s rodiči odstěhovala do Anglie, ale tamní podnebí jim nevyhovovalo, proto se opět přestěhovali, a to tentokrát do Austrálie. Po úmrtí otce se s matkou a sourozenci vrátila zpět do rodné Zimbabwe. Nyní žije se svou rodinou opět v Austrálii. Elizabeth Haran se chtěla stát spisovatelkou již jako malé dítě. Dokonce i tatínek ve své dceři viděl velkého snílka, který si neustále vymýšlí příběhy a dialogy mezi lidmi. Spisovatelství se přesto začala věnovat až po překročení třicítky, ale je to mimořádně plodná spisovatelka, která píše jednu knihu ročně. Autorčiny knihy jsou vydávané ve více než deseti zemích s ohromným úspěchem. Autorka napsala například romány: Planoucí eukalypty, Květy v poušti, Sluncem spálená země, Divoké vodyMísto na slunci, Za rudým obzorem aj.

Informace byly čerpány ze stránek Knižního klubu.

————————————————

Nyní tu máme další příběh o tom, jak nevyléčitelná nemoc převrátí člověku život naruby. Hlavní hrdinka knihy Poslední dny Rabbit Hayesové od Anny McPartlinové se rozhodne s chorobou bojovat a čerpat sílu z lásky svých blízkých.

Poslední dny Rabbit Hayesové

Autorka: Anna McPartlinová
Přeložila: Michaela Martinová

Počet stran: 456
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7577-459-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Poslední dny Rabbit Hayesové vydalo nakladatelství Host.

Umírání přece není konec světa! Život vůbec není jednoduchý a Rabbit Hayesová dobře ví, že patří mezi šťastlivce. Miluje svůj obyčejný život a neobyčejné lidi v něm: svérázné rodiče, sourozence Grace a Daveyho, dceru Juliet, statečnou za všech okolností, výstřední kamarádku Marjorie a Johnnyho Faye, jediného muže, který kdy měl místo v jejím obrovském srdci. Rabbit hýří elánem a má velké plány. Osud si pro ni ovšem připravil něco jiného: zhoubnou diagnózu. Rabbit se však nevzdává. Sebere veškerou vnitřní sílu a slíbí si, že nemoc překoná. Bude bojovat až do posledního dechu. Je přece Hayesová, a dokud nezemře, bude žít pro ty, kteří ji milují.

 

Ukázka z knihy

Molly ani nehlesla, jen se ze všech sil snažila nezhroutit. To bude dobré, Molly. Nebreč, už žádné slzy, prostě jenom jako ostatní předstírej, že je všechno v naprostém pořádku. Dej se dohromady, ty bláznivá stará ženská, a snaž se to překonat. Kvůli Rabbit. Bude to v pořádku. Najdeme cestu, jak z toho ven. Udělej to pro svoji holčičku.
Pokoj byl světlý a pohodlný, vybavený čistě povlečenou postelí, měkkou pohovkou a polohovacím křeslem. Z obrovského okna měly výhled do zelenající se zahrady. Fiona pomáhala Rabbit uložit se do postele a Molly, ve snaze alespoň na chvilku uniknout, předstírala, že jde prozkoumat koupelnu. (str. 17)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Anna McPartlinová

mcpartlinova-annaAnna McPartlinová (*1972) je irská spisovatelka a scenáristka. V literární tvorbě ji inspirují především přátelé a rodina. S nemocí i smrtí blízkých se setkala už v dětství, takže o temných stránkách života píše bez obalu, zároveň jsou však její příběhy plné humoru i naděje.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

————————————————

Emmy se těší na dovolenou na francouzském venkově, která snad oživí její uvadající vztah s Nathanem. Stane se ale něco docela jiného! Co? To se dočtete v půvabné knize Hotýlek v údolí Loiry Helen Pollardové.

Hotýlek v údolí Loiry

Autorka: Helen Pollardová
Přeložila: Zora Šíchová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-257-2402-6
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Hotýlek v údolí Loiry vydalo nakladatelství Argo.

Voňavá káva, vynikající víno, croissanty k snídani, slunce a poklidný venkov – není nic, co by dokázalo pokazit vytouženou dovolenou. Nebo snad ano? Emmy Jamiesonová přijíždí se svým přítelem Nathanem do La Cour des Roses, půvabného hotýlku na francouzském venkově, aby zde strávili dva týdny dovolené, od níž si slibuje, že vnese oživení a novou energii do jejich ochabujícího vztahu. Ale dřív než se stačí pořádně rozkoukat, ji Nathan opouští s Glorií, vyumělkovanou manželkou majitele se slabostí pro mladší muže, a Emmy nabízí pomoc s vedením hotýlku zhrzenému a zraněnému majiteli Rupertovi. Noví lidé, nové zkušenosti a nové prostředí jí poskytují vítané rozptýlení, díky němuž se Nathan brzy stává jen vzdálenou vzpomínkou. Bylo by velké bláznovství vyměnit poklidný francouzský venkov za přátele, rodinu a vše co si Emmy doma vybudovala?

 

Ukázka z knihy

Strašně ráda bych vám tu scénu popsala tak, jak se odehrává ve filmech. Určitě víte, co tím myslím. Hlavní hrdinka stojí s hrdě vztyčenou hlavou a překypuje potlačovaným vztekem. Publikum nahlas vydechne spokojeností, když svému milenci uštědří mlaskavou facku přes celý obličej a vzápětí teatrálně, nicméně však důstojně opouští scénu.
Věřte mi, že do důstojnosti jsem měla daleko. Stála jsem tam jako opařená a třásla se po celém těle. Vztek a adrenalin se mnou proháněly jako zběsilý chrt a ve snaze najít vhodná slova jsem naprázdno zavírala a otevírala ústa. Vlastně jakákoli slova. I samostatné citoslovce vyjadřující pobouření by postačilo, ale jediné, co ze mě vypadlo, bylo žalostné vyjeknutí. (str. 9)

 

Helen Pollardová

Helen Pollardová pochází z Yorkshire ve Velké Británii, kde žije se svým manželem a dvěma dospívajícími dětmi. Psaní ji bavilo již od dětství, a tak když její vlastní děti začaly odrůstat, znovuobjevila svou vášeň a pustila se do psaní romantických románů, kterým nechybí vtip. Se stejnou vášní, s jakou píše, také ráda čte.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

V knize Slunečnice, která se zabývá všemi podobami lásky, se Sarah Winmanová vrací k poetice slavných románů Když byl bůh králík a Rok zázraků. Přečtěte si příběh, jenž ve vás zanechá stopy.

Slunečnice

Autorka: Sarah Winmanová
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-271-0765-0
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Slunečnice vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Je to téměř milostný příběh. Ale tak jednoduché to není… Nezapomenutelný a bolestně něžný nový román Sarah Winmanové, autorky světového bestselleru Když byl bůh králík, o lásce ve všech jejích podobách. Všechno začne obrazem vyhraným v tombole: a těch patnáct slunečnic si na stěnu pověsí žena, jež věří, že chlapci a muži jsou schopni krásných věcí. A pak jsou tu dva chlapci, Ellis a Michael, kteří jsou nerozluční. A z chlapců se stanou muži a potom do jejich životů vstoupí Annie a tím se změní všechno a vlastně nic. Ve Slunečnicích Sarah Winmanová navazuje na poetiku svých slavných románů Když byl bůh králík (česky 2012) a Rok zázraků (česky 2016). Její hrdinové hledají odpovědi na otázky: „Jaký by byl náš život za jiných podmínek? V jiném prostředí? V jiné situaci? Jak by se odvíjel?“ Příběh tří lidí svázaných přátelstvím, kteří nakonec zůstanou sami. Příběh o lásce, přátelství, ale také osamělosti a pochopení ve vás bude doznívat ještě dlouho po přečtení.

 

Sarah Winman

Sarah Winman vyrůstala v anglickém Essexu a nyní žije v Londýně. Vystudovala herectví, jemuž se věnovala v divadle, filmu i televizi. V roce 2011 vydala pozoruhodnou prvotinu Když byl bůh králík, která se stala mezinárodním bestsellerem a získala řadu cen. Autorka má originální styl vyznačující se osobitým poetickým jazykem, magickými prvky i humorem.

Informace byly čerpány z obálky knihy Rok zázraků.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete poutavé knížky za skvělé ceny.

Líbily se vám dnešní dámské tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJedna noc 3: Odhalená
Sexy, emocionální, fascinující a tajemné

Malpasová, Jodi Ellen

XYZ, 2018

zobrazit info o knizeZa jasné noci

Haran, Elizabeth

Alpress, 2018

zobrazit info o knizePoslední dny Rabbit Hayesové

McPartlinová, Anna

Host, 2018

zobrazit info o knizeHotýlek v údolí Loiry

Pollardová, Helen

Argo, 2018

zobrazit info o knizeSlunečnice

Winmanová, Sarah

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář