Získejte rozřešení vraždy skrývající se v povídce

jasnozrivost-perex
Ota Švarc se rozhodl, že objasní zločin, který byl před šedesáti lety spáchán v malebné vesničce Kytlice v Lužických horách. Než to však stihne, stane se sám obětí vraždy. Kdo a proč měl zájem na tom, aby farmář mlčel?

Literární salón Alžběty Něžné

Alice Šíma opět na stopě zločinu! Druhý díl detektivní série s geniální šachistkou.

V malebné vesničce Kytlice v Lužických horách se stala vražda. Místní farmář Ota Švarc byl nalezen ve svém domě mrtvý. Stalo se tak poté, co ohlásil, že objasní zločin spáchaný v Kytlicích před více než šedesáti lety.

Alice začne navštěvovat Literární salón Alžběty Něžné, která se snaží porozumět řeči ptáků a dávno už není úspěšnou spisovatelkou. Alžběta od svých žáků požaduje totální upřímnost. Alice na jejích salónech potkává několik zajímavých žen, z nichž se každá ocitla na důležitém životním rozcestí. Chodí sem také malíř Lůďa z místního blázince.

Dozví se Alice z povídek účastnic literárního salónu, kdo je vrah či vrazi? Začne Alžběta Něžná rozumět řeči ptáků a stane se konečně jasnozřivou? A co to vlastně píše za knihu?

 

Jasnozřivost

Autorka: Irena Obermannová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-8026-711-39-1

Přečtěte si více o knize Jasnozřivost, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Ota Švarc zavře sešit se zaprášenými deskami a zadívá se ven těmi velkými novými okny, co vedou skrz svět, aspoň tak mu ten výhled připadá. Planeta Kytlice. Tady se narodil a tady skoupil mnoho hektarů půdy. V době, kdy si půdy nikdo nevážil. Ota ji miluje. Rád ji nabírá rukama, voní k ní, rád se v ní hrabe.
Přesně takhle se toužil dívat celý život. Líba to nestihla. Pořád si to klade za vinu, je to nekonečná bolest, ale už si na ni zvykl. Naučil se s ní žít. Třeba i hezky, snad i on má nárok. Šrámu se nikdy nezbaví, ale jizva zarůstá. Zase si připadá plný života. Konečně se před ním otvírá nová cesta, úzká, krkolomná a nejkrásnější kytlická, co začíná u bahnitého rybníku a pak strmě stoupá nahoru a stejně prudce klesá dolů, vždycky se tam zadýchá. Jako každý. Ota na svých osmapadesát náhodou dýchá dobře, srdce má jako mladík a kondici také… Musí se usmát. Je hezké mít tajemství. (str. 7)

 

O autorce

irena-obermannovaIrena Obermannová vystudovala FAMU, obor dramaturgie a scenáristika, pracovala jako dramaturg v České televizi. Spolupracovala s televizí Nova, kde se scenáristicky podílela na seriálu Ordinace v růžové zahradě, a je autorkou seriálu Život je ples, vysílaného Českou televizí. Její knihy se úspěšně vydávají i v zahraničí. Podle Deníku šílené manželky vznikl stejnojmenný televizní film (režie Václav Křístek) a Česká televize uvedla televizní podobu jejích Divnovlásek (režie Petr Slavík).
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Jasnozřivost

Alice Šíma je nejen geniální šachistka, ale díky své předvídavosti, dedukci a chytrosti je také skvělá amatérská vyšetřovatelka, o čemž jste se mohli přesvědčit už v prvním díle série s touto hrdinkou, který nesl název Dobré duše. Tentokrát se Alice připlete k případu vraždy Oty Švarce, který zemřel těsně poté, co se rozhodl odhalit pozadí šedesát let starého zločinu. Je možné, že by řešení bylo tak jednoduché a že by stačilo navštívit Literární salón Alžběty Něžné a pozorně poslouchat povídky jeho účastnic? To zjistíte v detektivní knize Ireny Obermannové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jasnozřivost vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jasnozřivost
probíhá od 29. května do 11. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 české detektivky Jasnozřivost

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJasnozřivost

Obermannová, Irena

Motto, 2018

Získejte rozřešení vraždy skrývající se v povídce - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Gerd Muller napsal:

    Gerd Muller:Kniha Jasnozřivost přišla v pořádku,moc děkuji.

Napsat komentář