Probuďte v dětech čtenáře

dite-cte
Dovést děti ke čtení není někdy procházka růžovou zahradou, o tom by mohla řada rodičů vyprávět. Pomoci by mohl drobný trik. A jaký? Zvolit ty správné knihy plné nejen dobrodružství, ale i obrázků. A s těmi dnešními nesáhnete vedle…

Tajuplné a kouzelné příběhy jsou všude kolem nás. Podobně jako ten o dvou vílách, které se rozhodnou udělat dobrý skutek a vydají se za podivným majitelem přes půlku světa…

Malou vílu odnese vítr mistrál z hor do zahrady opuštěného domu na pobřeží Provence. Víla se o zahradu začne starat a na nový domov si postupně zvykne. Seznámí se i s vílou žijící ve vesnické kavárně, takže už není sama. Na popud místního faráře se víly rozhodnou udělat dobrý skutek: najít majitele brýlí, jež leží zapomenuté v altánu za domem. Brýle patří zvláštnímu mladíkovi jménem Benedikt, který sepisuje jména větrů a věří, že na světě existuje strom vyšší než sto metrů. Nakonec se za ním vypraví po moři až na jiný světadíl…
Určeno především dětem mladšího školního věku.

Ukázka z knihy

Taje olivoveho haje

Další ukázky včetně ilustrací naleznete na stránkách nakladatele.

Taje olivového háje

Autorka: Daniela Krolupperová
Ilustrovala: Eva Chupíková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170 x 220 mm
ISBN: 978-80-262-1338-3
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Taje olivového háje vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Daniela Krolupperová je překladatelka a novinářka, vydala řadu knih pro děti, v Portále např. Rybí sliby (recenze), Zákeřné keře, Mizící hmyzíci, Jde sem lesem nebo Polární pohádku (recenze).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Kdo je nejznámějším spořílkem v animovaném světě Disneyho pohádek? No přece strýček Skrblík McKvák. Pokud vás vždy zajímalo, jak se stal nejbohatším kačerem, v následujících dvanácti příbězích naleznete odpověď.

Život a doba Skrblíka McKváka je souborem dvanácti příběhů, které mapují celoživotní příhody nejbohatšího kačera na světě, jak jej barvitě vykreslil podle svých představ známý interpret disneyovského světa Don Rosa. Vydejte se po Skrblíkových šlépějích ze skotského Glasgow a Vysočiny přes prérie i řeky tehdy divoké Ameriky, Klondike, jižní Afriku i Austrálii, poznejte jeho rodinu a těšte se ze všech neuvěřitelných dobrodružství, jež zažil!

Ukázka z knihy

Zivot a doba Skrblika McKvaka

Podívejte se na další komiksovou ukázku.

Život a doba Skrblíka McKváka

Autoři: Don RosaWalt Disney
Přeložili: Miloš Komanec, Roman Sikora

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 162×180 mm
ISBN: 978-80-252-4232-2
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Život a doba Skrblíka McKváka vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Křeček Pupík měl už dost zhýčkaného, nudného a osamělého života v kleci a přestěhoval se na okraj lesa. Nelituje svého rozhodnutí? A zjistil, co je v životě nejdůležitější?

To, že se máme dobře, neznamená, že se nemůžeme mít ještě lépe. Alespoň křeček Pupík je o tom docela jistě přesvědčen. Nechal se zlákat vůní dobrodružství a z útulné klícky u lidí se přestěhoval na okraj lesa. Potkal mnoho nových přátel a zapomněl na dřívější samotu i nudu.
Se svou nejlepší kamarádkou, veverkou Jolkou, a dalšími zvířátky objevují taje provoněného lesa, stejně tak jeho skrytá nebezpečí. Vždy se ale utvrdí v tom, že každou šlamastiku je nejlepší zvládnout společně.

Křeček Pupík

Autorka: Pavlína Bartošová
Ilustrovala: Petra Šolcová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-88104-36-0
Doporučená cena: 176 Kč

Knihu Křeček Pupík vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Být holkou, a k tomu ještě rebelkou, je naprostá bomba! Nevěříte? Díky stovce krátkých příběhů o úspěšných ženách uvěříte! Vždyť i taková Alžběta I. je ve skrytu duše rebelka. Inspirujte se životními příběhy slavných žen…

Sněte, ještě než půjdete spát! Světový bestseller představuje životy inspirativních žen napříč dějinami.
Sto krátkých příběhů vypráví životní osudy stovky mimořádných žen z minulosti i současnosti. Umělkyně, sportovkyně, vědkyně, političky a další velké osobnosti, které se nesmazatelně zapsaly do historie, inspirují malé i velké čtenáře snít velké sny. Seznámíte se s královnou Alžbětou I., módní návrhářkou Coco Chanel nebo s tenistkou Serenou Williams. Každý medailonek navíc doprovází celostránkové portréty od šedesáti výtvarnic z celého světa.

Ukázka z knihy

Byla jednou jedna holčička, která se jmenovala Ada a měla moc ráda stroje. Fascinovala ji také představa létání. Pozorovala ptáky a hledala dokonalou rovnováhu mezi rozměry křídel a tělesnou váhou. Otestovala nejrůznější materiály, vyzkoušela několik svých návrhů, a i když se do výšin jako pták nikdy nevznesla, sestavila krásnou knížku plnou kreseb a výsledků vlastního zkoumání, kterou pojmenovala Letologie. (str. 4)

Podívejte se na zbytek ukázky o jedné z významných žen.

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Autor: Franchesca Cavallo, Elena Favilli
Přeložila: Alžběta Franková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 192×255 mm
ISBN: 978-8000-050-46-1
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky vydalo nakladatelství Albatros.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTaje olivového háje

Krolupperová, Daniela

Portál

zobrazit info o knizeŽivot a doba Skrblíka McKváka

Disney, Walt – Rosa, Don

Egmont ČR, 2018

zobrazit info o knizeKřeček Pupík

Bartošová, Pavlína

Agentura KRIGL, 2018

zobrazit info o knizePříběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Cavallo, Franchesca – Favilli, Elena

Albatros, 2018

Napsat komentář