Poznejte ty nejhezčí a nejzajímavější rostliny

Botanicum_uvodni
Seznamte se s nejpodivuhodnějšími a nejkrásnějšími rostlinami! Díky nádherně ilustrované knize Botanicum se dozvíte mnoho informací ze světa flory. Průvodkyní vám bude odbornice Kathy Willis.

Vítejte v Botanicu, jediném muzeu, které má otevřeno, kdykoliv se vám zachce. Vystavuje ty nejkrásnější, nejexotičtější a nejpodivnější rostliny, které ohromí každého čtenáře. Prozkoumáte titěrné řasy, rozmanitě zabarvené houby, lišejníky i velkolepé masožravky. Navíc se dozvíte, jak se rostliny s ubíhajícím časem vyvíjely a jak moc se musely přizpůsobit, aby vůbec přežily. Račte vstoupit, království rostlin se vám otevírá v celé své kráse!

 

Botanicum

Račte vstoupit do muzea
Autorka: Kathy Willisová
Ilustrovala: Katie Scottová
Přeložily: Petra Miketová, Kateřina Stupková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 272×370 mm
ISBN: 978-80-00-04863-5
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Botanicum vydalo nakladatelství Albatros.

 

Ukázka z knihy

Botanicum_ukazka1Botanicum_ukazka2

Stáhněte si celou ukázku a přečtěte si naši recenzi „zvířecího muzea“ Animalia.

 

Kathy Willisová

Kathy Willis je ředitelkou vědeckého oddělení Královských botanických zahrad v Kew (Anglie). Je rovněž profesorkou biodiverzity (biologické rozmanitosti) v oddělení zoologie na Oxfordské univerzitě a pracuje na pozici adjunkta biologie na univerzitě v Bergenu. Je autorkou a spoluautorkou více než sta vědeckých publikací, včetně knihy The Evolution of Plants. Je to její první kniha pro mladší čtenáře.


Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež (bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy). Soustředí se na kvalitní původní i překladovou literaturu především pro děti od 2 do 12 let. Je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. Je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBotanicum

Willisová, Kathy

Albatros, 2018

Napsat komentář