Zahrajte si o inspiraci od úspěšných žen

pribehy-na-dobrou-noc-pro-male-rebelky-perex
V historii i současnosti najdeme mnoho umělkyň, političek, sportovkyň a dalších žen, které dokázaly nemožné, šly za svými sny, měly talent a jejich příběhy tak mohou dnes sloužit jako inspirace pro ostatní. Začtěte se do nich!

Mimořádné ženy z minulosti i současnosti

untitledSněte, ještě než půjdete spát! Světový bestseller představuje životy inspirativních žen napříč dějinami.

Sto krátkých příběhů vypráví životní osudy stovky mimořádných žen z minulosti i současnosti. Umělkyně, sportovkyně, vědkyně, političky a další velké osobnosti, které se nesmazatelně zapsaly do historie, inspirují malé i velké čtenáře snít velké sny. Seznámíte se s královnou Alžbětou I., módní návrhářkou Coco Chanel nebo s tenistkou Serenou Williams. Každý medailonek navíc doprovází celostránkové portréty od šedesáti výtvarnic z celého světa.

 

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Autorky: Elena Favilli, Francesca Cavallo

Vydalo: nakladatelství Albatros
Překlad: Alžběta Franková
Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-8000-050-46-1

Přečtěte si více o knize Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

untitledADA LOVELACE
MATEMATIČKA

Byla jednou jedna holčička, která se jmenovala Ada a měla moc ráda stroje.
Fascinovala ji také představa létání.
Pozorovala ptáky a hledala dokonalou rovnováhu mezi rozměry křídel a tělesnou váhou. Otestovala nejrůznější materiály, vyzkoušela několik svých návrhů, a i když se do výšin jako pták nikdy nevznesla, sestavila krásnou knížku plnou kreseb a výsledků vlastního zkoumání, kterou pojmenovala Letologie.
Jednoho večera šla Ada na ples. Tam potkala nabručeného starého matematika jménem Charles Babbage. I Ada byla vynikající matematičkou a s Charlesem se brzy spřátelila. Ukázal jí stroj, který vynalezl. Nazval ho diferenciální motor. Přístroj uměl automaticky sčítat a odečítat a byl úplně první svého druhu.
Adu Charlesův projekt nadchl.

 

Vyhrajte knihu Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Nebojte se snít své sny a přečtěte si sto krátkých příběhů o ženách, kterým se vyplatilo za těmi svými jít a dodnes tak ostatní inspirují svými díly, výkony a odvahou. Najdete mezi nimi úspěšné političky, jako je Michelle Obama, nebo Fridu Kahlo a jiné umělkyně, vědkyně v čele s Marie Curie a další, jejichž medailonky navíc doprovází celostránkové ilustrace. Zajímavostí je, že za nimi nestojí pouze jeden ilustrátor, ale rovnou šest desítek různých výtvarnic. Světový bestseller, který byl přeložen již do více než 40 jazyků, je určen především dětským čtenářkám, ale inspiraci v něm najdou i ty starší.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky
probíhá od 15. do 28. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Cavallo, Franchesca – Favilli, Elena

Albatros, 2018

Zahrajte si o inspiraci od úspěšných žen - DISKUZE

Počet reakcí: 24
  1. Lube napsal:

    Dobrý den,
    taky mám ve všech titulech 1245, doufám, že vyhodnocení bude férové. Nejen člověk je omylný!

  2. mikewin mikewin napsal:

    to je moooc hezký, ale na oňo …

  3. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Dobrý den, ujišťuji soutěžící, že v adminu soutěží je vše v pořádku – jsou tam vedeny Vaše skutečně odeslané tipy. Na odstranění závady se pracuje. Pokud bude Váš tip překonán, přijde Vám mail se skutečně zaslaným číslem.

  4. Leni07 napsal:

    Já mám úplně stejný problém s tipem 1245 hlasů!

  5. tetina napsal:

    Přidávám se k ostatním, taky mám všude 1245, buď překonaný nebo nepřekonaný. Takový tip jsem nikde nedávala. Jen u dnešní knihy mám číslo, které jsem zadala.

  6. mikewin mikewin napsal:

    1245 číslo pro vše ? N
    ěco se Vám polámalo, taky mám všude mimo dnešního typu 1245 !!!!

  7. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, schválně jsem si zkontrolovala své tipy a i já tam všude mám 1245 u tipů. Je to číslo, které téměř vůbec nedávám. Co se to děje?

  8. knikomolnice napsal:

    Mám tentýž problém ale mohu znovu hlasovat tak pochybuji e někdo hlasoval za mne spíše chyba v programu?

  9. Shakespeare napsal:

    Teď jsem v 11.25 17.6. prohlédl všechny mé tipy u knih,
    ve kterých jsem dával své tipy a je u nich uvedeno záhadné
    číslo 1245, čímž okamžitě zpochybňuji regulérnost soutěžení
    a odstupuji od dalších tipů!! Snad se vysvětlení najde, ale
    to není v moci soutěžících.

  10. Shakespeare napsal:

    Mám podobný problém: u knihy Manželka mezi námi jsem
    zadával tip 985, který jsem zadal 15.6. a byl označen
    za nepřekonaný. Dnes při kontrole jsem viděl, že tam mám
    1245, to znamená tip, který jsem vůbec neuváděl a byl označen jako nepřekonaný. Vůbec tomu nerozumím a zpochybňuji tím regulérnost.

  11. jacline napsal:

    Dobrý den,
    i já mám problém, také mám u soutěže 1245 hlasů, přičemž včera večer jsem tam měla 472 hlasů. Tak mi z toho vyplývá, že někdo se naboural do našich uživatelských účtů a naschvál hlasuje, aby vyhrál on a ne někdo jiný.
    Jana P.

  12. jednamalaholka napsal:

    Dobrý den,mám nějaký problém s hlasováním:Soutěž o 3 knihy Ilustrované dějiny moderní Evropy (do 17.6.),tipovala jsem tuším 1409,naskočilo mi 1245 jako překonaný,stejný tip 1245 mi naskočil u všech soutěží,i když jsem jej rozhodně nezadávala,u nejnovější soutěže jsem tipovala lehce přes 100 a opět mám tip 1245:-).Je možné zjistit kde nastal problém?

    • mexka napsal:

      Mám stejný problém. U všech soutěžím mám 1245 hlasů.

      • jednamalaholka napsal:

        Zvláštní,že ráno jsem tipovala 1409,tip se ukázal jako nepřekonaný,ostatní soutěže jakbysmet bez potíží,buď překonán či nepřekonán.Až při pozdějším znovupřihlášení již všude 1245.

      • zurekpetr napsal:

        Mám tam to samé.

      • 135evik napsal:

        Mám stejný problém, číslo 1245 u všech tipů! Myslím, že by bylo daleko lepší, kdyby se v redakci losovalo, kdo knihu získá než nesmyslné zadávání čísel, kdy vyhrávají stejně jedni a titíž lidé, zvláště, když se zjistilo, že buď dochází k chybám nebo se někdo naboural do systému!

  13. a.k napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za výhru „Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky“. Kniha dorazila v pořádku.

  14. humhejova napsal:

    Dobrý den, děkuji za krásnou výhru.
    Humhejová

Napsat komentář