Inspirace do kuchyně, dílny a zahrady

Inspirace-do-kuchyne-dilny-a-zahrady
Nápady možná nerostou na stromech, ale v knihách jich můžeme najít hodně. Inspirujte se s dnešními tipy a vyzkoušejte třeba netradiční recepty jak do kuchyně, tak i do zahrady. A pokud máte obzvlášť kreativní náladu, můžete si vyrobit něco z kůže.

Každá kuchyně má své kouzlo. V českých domácnostech však prozatím převládá ta evropská. Pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás skvělý tip! Naučte se, jak vytvořit vynikající kuřecí kari a mnoho dalších jídel s vůní dalekého orientu.

Moderní indická kuchařka

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků. Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.

Více než 60 receptů na domácí indická jídla
Autorka: Nitisha Patelová
Přeložila: Marie Dupalová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 190×242 mm
ISBN: 978-80-264-1851-1
Doporučená cena: 490 Kč

Knihu Moderní indická kuchařka vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Moderni-indicka-kucharka

Prohlédněte si také několik dalších receptů.

————————————————

Zatímco na sporáku pomalu probublává nějaká dobrota, můžete si odskočit do zahrady. Jestli si stále nevíte rady s tím nevzhledným pláckem za skalkou, jenž se stal masovým pohřebištěm mnoha nadějných rostlin, nezoufejte! Následující publikace vám jistě poradí.

Květiny pro suché zahrady

Ze stanovišť na zahradě s nedostatkem vláhy nemusíte mít v žádném případě obavy. Téměř vždy se dá najít nějaký druh rostliny, kterému se zde bude dařit.
Byť to může být pro mnohé čtenáře překvapení, je sortiment suchomilných rostlin neobyčejně bohatý, a není tedy vůbec na místě mít strach z toho, že by zahrada nebyla zajímavá, barevně chudá či nevýrazná. Může tomu být právě naopak. V této knize se seznámíte s několika sty druhy a odrůdami suchomilných květin a bylin, ale i s jejich praktickým uplatněním a použitím na zahradě. Při vhodném výběru můžete výsadby koncipovat tak, aby byly atraktivní od časného jara až do pozdního podzimu, a to s minimálními nároky na závlahu.

Autor: Petr Hanzelka

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-0462-8
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Květiny pro suché zahrady vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Kvetiny-pro-suche-zahrady

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Máte rádi tvoření? Pokud ano, vyrobte si něco z kůže! Další představovaná kniha nabízí 20 jednoduchých projektů, kterými vás provede krok za krokem. Můžete zazářit například s vlastnoručně ušitou peněženkou a potěšit tak sebe či své blízké.

Práce s kůží

Kůže je krásný materiál a práce s ní přináší velké uspokojení.
Jako přírodní materiál má svoji hodnotu a každý kousek je jedinečný. Naučte se, jak můžete přímo u sebe doma vyrábět stylové a krásné kousky z kůže, od předmětů do domácnosti až po módní doplňky.
Práce s kůží vás provede 20 jednoduchými projekty, jejichž výsledek bude velmi působivý a originální, ať už jde o vyplétanou lavici, košík na dřevo, křeslo, tašku, pouzdro nebo dokonce zástěru.
Díky této knize zvládnete základní dovednosti brašnářského řemesla, jako ruční sešívání, vyplétání, nýtování nebo spojování řemínkem či tkaní, a dokážete vytvořit elegantní věci trvalé hodnoty. Zjistíte vše o práci s tímto přírodním materiálem vzácné kvality, který dodá čemukoli, co vytvoříte, jedinečné vlastnosti.
Práce s kůží je čistá, můžete ji provozovat kdekoli, s minimálním nárokem na prostor. Nástroje i materiály si snadno obstaráte v obchodě. Vše, co potřebujete, je pracovní stůl a chuť začít.

Tradiční řemeslo v moderní době
Autor: Otis Ingrams
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 213×252 mm
ISBN: 978-80-7359-549-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Práce s kůží vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Prace-s-kuzi

————————————————

Indickou kuchařskou bibli jsme si už představili a nyní se dostáváme ke světové kuchyni. Pakliže rádi experimentujete, jistě vás potěší přes 150 stran receptů pouličních jídel z celého světa – od Indonésie přes Japonsko, USA, Karibik, Brazílii a další země.

Pouliční jídlo

Lahodné, rychlé a levné – právě takové jsou vlastnosti pouličního jídla, rozšířeného a oblíbeného po celém světě. Tato kniha, jež odhaluje mnoho zajímavostí týkajících se původu jednotlivých pokrmů, obsahuje recepty z různých zemí světa. Ty si můžete snadno připravit doma, díky čemuž dostane váš jídelníček punc cizokrajnosti a originality.

Za zdravým jídlem kolem světa
Autorka: Cinzia Trenchi

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 195×265 mm
ISBN: 978-80-7390-824-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Pouliční jídlo vydalo nakladatelství Omega.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Poulicni-jidlo

 

Přečtěte si úvod knihy a nahlédněte také do receptu na kuřecí křidélka s čerstvou kukuřicí.

O autorce

Cinzia Trenchi je naturopatka, novinářka na volné noze a fotografka. Spolupracovala na přípravě mnoha kuchařek pro nakladatelství po celém světě. Jako vášnivá kuchařka pracuje pro mnoho italských magazínů, zabývajících se regionální, tradiční, makrobiotickou i přírodní kuchyní.

Zdroj informací: nakladatelství Omega

————————————————

Zkrášlete svoji zahrádku, balkon či terasu slámou! Ač toto doporučení může některým připadat zvláštní, s balíkem slámy, vhodnou nádobou a rostlinnými sazeničkami lze provádět hotové divy. Následující příručka je toho jasným důkazem.

Pěstujeme rostliny na balících slámy

Pokud chcete využít výhod, které balíky slámy při pěstování nejrůznějších rostlin poskytují, měli byste se nejdříve intenzivně danou tematikou zabývat a provést i nějaké přípravy.
Musíte si ujasnit, kolik místa máte vlastně k dispozici, které rostliny byste rádi pěstovali a kam balíky slámy umístíte.
Je dobré začít otázkou, zda si chcete jenom na nějakém menším záhonku z balíků slámy tento způsob pěstování vyzkoušet, nebo jestli to celé chcete pojmout velkoryseji.
Krásně osázené slámové záhonky například v bednách od ovoce nebo v proutěné košících na balkoně či terase vypadají opravdu nádherně. Proto si nejprve tuto knihu v klidu přečtěte, protože vám při rozhodování hodně pomůže.
Samozřejmě ale můžete uplatnit i svou vlastní kreativitu, možností nabízí tento způsob zahradničení skutečně dost!

Jednoduše, levně, bez velké námahy
Autor: Benjamin Busche
Přeložila: Kateřina Homutová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0687-5
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Pěstujeme rostliny na balících slámy vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Pestujeme-rostliny-na-balicich-slamy

Pokračujte ve čtení ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeModerní indická kuchařka
Více než 60 receptů na domácí indická jídla

Patelová, Nitisha

CPress, 2018

zobrazit info o knizeKvětiny pro suché zahrady

Hanzelka, Petr

Grada, 2018

zobrazit info o knizePráce s kůží
Tradiční řemeslo v moderní době

Ingrams, Otis

Metafora, 2018

zobrazit info o knizePouliční jídlo
Za zdravým jídlem kolem světa

Trenchiová, Cinzia

Edice Knihy Omega, 2018

zobrazit info o knizePěstujeme rostliny na balících slámy
Jednoduše, levně, bez velké námahy

Busche, Benjamin

Grada, 2018

Napsat komentář