Doktor v tom zase lítá

Doktore vy jste se zamiloval
Zavítejte už poněkolikáté do irského městečka Ballybucklebo, kde má svou ordinaci doktor O’Reilly. Tentokrát se doktor bude muset spolehnout na své pacienty a celé městečko, aby nepřišel o svůj domov…

Další milé pokračování oblíbené humoristické série z irského venkova. Její autor Patrick Taylor patří mezi nejprodávanější autory New York Times a Globe and Mail.
Je zima roku 1967 a v útulném irském městečku Ballybucklebo leží sníh, mrazivé počasí však nedokáže zchladit lásku vřelých srdcí celého kraje. Nejde jen o lásku mezi mužem a ženou, jako u mladého doktora Barryho Lavertyho a jeho snoubenky Sue Nolanové, kteří plánují společný život, ale také o lásku churavého důchodce k věrnému psu, ba i o láskyplný vztah některých členů místní honorace k bohatství, kterému hrozí ztráty, nebo o hlubokou a neochvějnou lásku doktora Fingala Flahertieho O’Reillyho k domovu a lékařské práci, jež zde má už léta.
O’Reilly a jeho ordinace sídlí v čísle jedna na Hlavní ulici už hezkých pár let. Není to tak dávno, co se tu otevřely dveře též O’Reillyho manželce, Barrymu Lavertymu a nové posile v ordinaci, jíž je doktorka Nonie Stevensová, vášnivá a sem tam popudlivá mladá žena, která se možná vždycky nechová, jak se sluší a patří. Právě do čísla jedna přicházejí pacienti mladí i staří se svými nemocemi – počínaje spalničkami až po vzácná, záhadná onemocnění krve.
V důsledku nečekaného zvratu událostí teď ale hrozí, že O’Reilly o domov navždy přijde, pokud se celé městečko za svého doktora nepostaví a neukáže, že láska opravdu překoná všechny překážky.

Ukázka z knihy

„Pěkná kosa,“ nechal se slyšet doktor Barry Laverty, který stál na břehu a sledoval, jak se mu v chladném vzduchu typickém pro začátek ledna mění dech  v páru. V nose ho pálil štiplavý mořský vzduch a do tváří šlehal ostrý vítr. „Přímo pekelná. Vítr je ledový jak ježibabí cec…“ Ne, tohle ne. Z úcty ke své společnici nedořekl oblíbený příměr svého staršího kolegy o tepelném stavu ženských předností jakési čarodějnice. Vytáhl ramena, aby schoval krk pod límeček zimníku, a ještě pevněji stiskl orukavičkovanou ruku Sue Nolanové. (str. 15)

 

Doporučujeme

Než se doktor zamiloval, prožil už několik humorných příhod.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Doktore, vy jste se zamiloval!

Autor: Patrick Taylor
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7335-480-0
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Doktore, vy jste se zamiloval! vydalo nakladatelství Leda.

O autorovi

Patrick Taylor se narodil a vyrostl v Bangoru v severoirském hrabství Down. Je lékař, věnuje se především výzkumu v tomto oboru. Volný čas rád tráví na moři, věnuje se též stavbě modelů lodí. Je otcem dvou dětí. Žije střídavě v Kanadě a v Irsku.
Zdroj informací: nakladatelství Leda

Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává též zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoktore, vy jste se zamiloval!

Taylor, Patrick

Leda, 2017

Napsat komentář