Rodina – poklad naší doby

Rodina Poklad nasi doby
Uznávaný autor Guy Gilbert se ve své nejnovější knize zaměřil na rodinu. Vychází z hlavních myšlenek papeže Františka. A ač sám pochází z tradiční rodiny, nevyhýbá se ani tématům jako homosexualita.

Další z řady knížek Guy Gilberta se zabývá tématem rodiny. Patří mezi ty nejnovější, takže reflektuje aktuální situaci pohledu na rodinu, jak ji podnítil svými projevy a iniciativami papež František. Gilbert se v tomto smyslu ukazuje jako ten, kdo přesně pochopil Františkovy důrazy a ohledy. Ačkoli je Gilbert sám z velmi tradiční rodiny (15 sourozenců), jsou jeho názory na rodinu a související témata prosyceny realismem a zkušeností toho, o jak komplikovanou věc jde. Gilbert prochází několika hlavními okruhy – otázkou partnerství dvou lidí, kteří by měli být základem rodiny; rodičovstvím a vztahem k dětem; rolí prarodičů v rodině; otázkou homosexuality a jejich soužití; problémem předávání víry v rodině. Ve všech oblastech se projevuje jeho moudrý nadhled a nekonvenční přímočarost. Varuje před unáhlenými svatbami za každou cenu, připouští přijímání eucharistie u některých rozvedených a znovu sezdaných, uznává společný život homosexuálních párů atd.
Pro Gilberta je rodina pokladnicí, z níž je možné čerpat mnoho zásadní síly pro život, ale o kterou je třeba se také pečlivě starat. Aniž by zlehčoval emoční rozměr věci, klade důraz na společnou práci všech zúčastněných, na trpělivost, obětavost, velkorysost.

Ukázka z knihy

Rodina

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatelství.

Rodina

Poklad naší doby
Autor: Guy Gilbert
Přeložila: Jaroslava Fejková

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 120×162 mm
ISBN: 978-80-262-1330-7
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Rodina vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Guy Gilbert je známý francouzský kněz a vychovatel delikventní mládeže. Z knih vydaných nakladatelstvím Portál jmenujme např. Bratr vyvržených (naše recenze)Ať se ti život povede!Čas žít a řada dalších.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Napsat komentář