Jak se zbavit narcismu

Raphael Bonelli_Muzsky narcismus
Psychiatr a terapeut Raphael M. Bonelli přibližuje čtenářům svět narcistů a způsob jejich uvažování. Ukazuje také možnou cestu k jejich svobodě. Vychází přitom z nejnovějších poznatků a své teorie dokládá příklady.

Podle výzkumů se narcismus vyskytuje především mezi muži. Některé studie rovněž ukázaly, že od osmdesátých let dochází k jakési epidemii narcismu, kterou lze odvodit ze změn ve výchovném stylu rodičů. Empatie neschopní narcisté se lépe prosazují, bývají sebevědomí, pracovně úspěšní a charismatičtí. Pro lidi ve svém okolí jsou ovšem pohromou a nezřídka své blízké nestoudně využívají. Narcismus je však zároveň vězením i pro jeho nositele, který selhává ve vztazích, nedokáže vnímat vlastní slabost a chybí mu sebepřesah. Autor knihy vychází z nejnovějších vědeckých poznatků a ilustruje svůj popis narcistické poruchy osobnosti na řadě kazuistik z vlastní praxe. Ukazuje také narcistovu cestu ke svobodě – zejména skrze opravdovou lásku. Srozumitelná, příklady doplněná a vědecky podložená kniha je doplněna diagnostickými kritérii narcistické poruchy a v psychiatrii užívaným testem narcistických rysů.

 

Mužský narcismus

Jak ho pochopit a proměnit
Autor: Raphael M. Bonelli
Přeložil: Petr Babka

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1295-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Mužský narcismus vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Narcisté mají apriorně grandiózní pocit vlastní hodnoty, a proto žijí ve vlastní realitě, v níž jsou středem světa. Je to realita, která má svou logiku a vnitřní soulad a je tak věrohodná, že má nesmírnou přesvědčivost. Narcisté umějí dobře vysvětlovat svět. Často trochu zjednodušeně, vždy silně zabarvený vlastními brýlemi – ale jejich vysvětlení jako takové je rozumné a konzistentní. A samozřejmě tomu všemu sami věří. Pokud jsou to podvodníci a hochštapleři, pak ovšem prvotřídní, protože to u nich vychází z naprostého niterného přesvědčení. Jen postupně se pak přichází na to, že by něco mohlo být i poněkud jinak. Souvisí to s tím, že narcisté vidí svět jako vůli a představu (volně podle Schopenhauera). Narcista si svůj svět vytváří z vlastní hlavy. Co nezapadá do koncepce, to prostě není. Tak jednoduché to je. (str. 70)

Přečtěte si naši další ukázku i ukázku na stránkách nakladatele.

 

Raphael M. Bonelli

Raphael M. Bonelli je neurovědec na Univerzitě Sigmunda Freuda ve Vídni a psychiatr a systemický psychoterapeut s vlastní praxí. Je autorem knih z oblasti psychoterapie i odborných statí z oboru výzkumu mozku a neuropsychiatrie.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMužský narcismus
Jak ho pochopit a proměnit

Bonelli, Raphael M.

Portál, 2018

Napsat komentář