Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. dubna 2018

nenechte_si_ujit
I dnes přinášíme obvyklou nabídku literárních akcí, které se po celé republice konají v příštím týdnu. Za všechny můžeme jmenovat křest knihy české biatlonistky Gabriely Koukalové nebo besedu se dvěma stand-up komiky, kteří nedávno vydali knihu.

Těšit se mohou i milovníci zdravé stravy, v Ostravě proběhne tento týden beseda ke knize výživového specialisty Petra Havlíčka. Ale jak se sami dočtete, akcí se koná ještě mnohem více.

Pro všechny, kdo se chtějí od srdce zasmát, je jako stvořená akce, která se koná v úterý 17. dubnaostravském Domu knihy. Od 16.00 zde totiž začíná beseda a autogramiáda ke knize Přišel Bůh do kavárny v Karlíně dvou stand-up komiků Luďka StaňkaMiloše Čermáka. Kniha je výběrem toho nejlepšího z jejich vystoupení. Jednotlivé povídky jsou plné černého humoru a kousavě popisují dnešní společnost a dobu, ve které žijeme. I samotná beseda tak bude stát určitě za to.

Na úterý 17. dubna si připravili zajímavou akci i v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově. Proběhne zde beseda se slovenským prozaikem Jozefem Banášem a českou spisovatelkou Irenou Fuchsovou. Jozef Banáš je na Slovensku známý nejen jako spisovatel, ale také politik a diplomat. Zajímavostí je také, že jeho dcerou je známá slovenská moderátorka Adela Banášová. Irena Fuchsová svoji první knihu vydala v roce 2001 a od té doby vydává 2 až 4 knihy ročně. Některé ze svých knih dokonce sama namlouvá pro nevidomé. Beseda s těmito dvěma autory začíná v 16.30.

Zajímá vás španělská literatura? Pak se určitě stavte v úterý 17. dubna do Městské knihovny v Praze, kde se od 18.00 můžete setkat se španělskou spisovatelkou, editorkou a kulturní manažerkou Encarnou Castillo.  Autorka je v současné době rezidentkou projektu Praha město literatury. Do České republiky se vydala pátrat po stopách propojení Rádia Praha a španělských exulantů během Frankovy diktatury. Akci doporučujeme lidem, kteří umí dobře anglicky, setkání i následná diskuse s autorkou bude probíhat v angličtině.

Ve středu 18. dubna se vrátíme do ostravského Domu knihy, kde v 16.00 začne beseda a autogramiáda Petra Havlíčka k jeho knize Jde to i bez mléka a vajec. Petr Havlíček patří mezi nejlepší výživové poradce u nás a jeho parketou je především sportovní výživa. Mezi jeho klienty patřila například Kateřina Neumannová, Roman Šebrle či Tomáš Dvořák. Po knize Jde to i bez pšenice vydal společně s Petrou Lamschovou druhý díl, kde tentokrát radí, jak vařit bez mléka a vajec. Stále více lidí totiž trpí alergií právě na tyto základní suroviny. A právě tato kniha jim poradí, jak se s tím vypořádat.

Ve čtvrtek 19. dubna se jistě všichni fanoušci české biatlonistky Gabriely Koukalové sejdou v pražském Paláci knih Luxor. Od 17.00 zde totiž proběhne křest její knihy Jiná Gabriela Koukalová. Titul sepsal novinář Martin Moravec a čtenáři se dozví i o okamžicích, které nejsou ze života naší nejlepší biatlonistky tak známé. Poodhalila zákulisí tréninků i těch nejdůležitějších závodů. Součástí akce bude i autogramiáda Gabriely Koukalové.

pátek 20. dubna zavítáme na západ Čech. V Krajské knihovně v Karlových Varech se od 17.00 uskuteční autorské čtení spisovatelky Ireny Douskové. Návštěvníkům autorka přečte úryvky ze své nejnovější knihy Rakvičky. Tato novela je velice vtipná, jak je ostatně u autorky zvykem. Děj se odehrává během tzv. perestrojky v 80. letech a vypráví o prázdninové cestě čtyř hlavních hrdinů. Pokud si chcete o knížce udělat vlastní obrázek, určitě si přijďte poslechnout autorčino čtení.

pátek 20. dubna přijďte do Městské knihovny v Hradci Králové. Můžete se zde setkat s hradeckou spisovatelkou Jiřinou Valachovičovou, která zde bude mít autorské čtení. Můžete si přijít poslechnout úryvky z knihy Osud si nevybíráme. Jde o soubor povídek, jejichž předlohou byly události z reálného života. Akce se uskuteční na pobočce Slezské Předměstí od 10.00.

I víkend můžete strávit s literaturou. V sobotu  21. dubna se v pražském Paláci knih Luxor odehraje beseda a autogramiáda Veroniky Klesnilové k její knize Veronika v Dubaji. Velkým snem Veroniky vždy bylo procestovat svět, a proto se rozhodla, že se stane letuškou. Nyní pracuje pro jednu z největších leteckých společností Blízkého východu a navštíví pět kontinentů měsíčně. Své zážitky z cestování sepsala do této knihy, díky které i vy můžete nahlédnout pod pokličku práce letušky. Akce začíná v 15.00.

 Další zajímavé literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář