Zasoutěžte si o naději pro obyvatele Meluhy

nesmrtelni-z-meluhy-perex
Řeka Sarasvatí pomalu vysychá, což obyvatelům Meluhy způsobuje značné problémy. K tomu na ně navíc z východu útočí nepřátelé s neskutečnými bojovými dovednostmi. Zbývá ještě nějaké naděje na záchranu, jak praví prastará legenda?

Z obyčejného člověka bohem

Dnes je Šiva bohem, ale před čtyřmi tisíci lety to byl obyčejný člověk.

Rok 1900 př. n. l. Tehdejší obyvatelé nazvali tuto zemi Meluha – dokonalou říši, která existovala mnoho staletí před sjednotitelem Lordem Ramem, jedním z největších panovníků všech dob. Avšak kdysi pyšní súrjavanšští vládci Meluhy jsou ve smrtelném nebezpečí. Hlavní řeka říše Sarasvatí pomalu vysychá a z východu na ně útočí čandravanšové, kteří se navíc spolčili s nágy, zavrhovanou rasou znetvořených lidí s neskutečnými bojovnými dovednostmi.

Jedinou nadějí je prastará legenda: Dosáhne-li zlo obřích rozměrů a zdá se být vše ztraceno, když se zdá, že vaši nepřátelé vyhráli, zjeví se hrdina. Ale může být přistěhovalec z Tibetu hrdinou? A chce vůbec hrdinou být?

 

Nesmrtelní z Meluhy

Autor: Amish Tripathi

Vydalo: nakladatelství Omega
Počet stran: 440
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-7390-740-2

Přečtěte si více o knize Nesmrtelní z Meluhy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

O autorovi

Amish Tripathi, kterého světoznámý režisér Shekhar Kapur nazval „první literární popstar Indie“, je jedinečným vypravěčem, jenž kombinuje mistrně vystavěné příběhy, filozofické myšlenky a náboženské zvyklosti. Je autorem trilogie Shiva: Nesmrtelní z Meluhy (2010), Tajemství Nágů (2011) a Přísaha Vájapútry (2013). Jeho knihy byly přeloženy do více než 20 jazyků. Trilogie Shiva je nejprodávanější sérií v historii indické literatury a celosvětově se prodalo více než 4 miliony kopií.
(Zdroj informací: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Nesmrtelní z Meluhy

Prastará legenda praví, že v okamžiku, kdy už se bude zdát vše prohrané a ztracené, objeví se hrdina, který vše napraví. Ale skutečně se to stane, nebo jsou to jen povídačky? Obyvatelům Meluhy už nezbývá mnoho jiných možností, než svou naději upírat k přistěhovalci z Tibetu a věřit, že právě on bude jejich spásou. Podaří se přemoci nepřátele z východu, ačkoliv jejich bojové dovednosti jsou téměř neskutečné, a vrátit do Meluhy blahobyt a mír? To si přečtěte v prvním díle světově velmi úspěšné trilogie Shiva od indického spisovatele Amishe Tripathiho.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nesmrtelní z Meluhy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nesmrtelní z Meluhy
probíhá od 4. do 17. dubna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Nesmrtelní z Meluhy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNesmrtelní z Meluhy

Tripathi, Amish

Edice Knihy Omega, 2018

Zasoutěžte si o naději pro obyvatele Meluhy - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Kamil Kamil napsal:

    Výhra Nesmrtelní z Meluhy dnes přišla. Děkuji. :)

Napsat komentář