Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. dubna 2018

nenechte_si_ujit
Z Velikonoc už zbývá pouze zítřejší pomlázka a pak přijde další pracovní týden. Pojďme si ho zpříjemnit pěknou literární akcí. Do Prahy například přijede holandský prozaik Jaap Robben a představí zde svoji novou knihu, která slaví úspěch po celé Evropě. 

To ale samozřejmě není všechno, svoji novinku představí také Michal Viewegh a děti v Brně se můžou těšit na scénické čtení Listování.

Začneme rovnou návštěvou zmíněného holandského prozaika. Jaap Robben představí v Praze svůj nový román Birk. A to konkrétně v úterý 3. dubna v pražské (A)VOID Floatting Gallery od 19.30 a ve středu 4. dubnaLiterární kavárně knihkupectví Academia na Václavském náměstí od 17.00. Příběh této knížky začíná v okamžiku, kdy se malý Mikael topí, protože neuposlechl rodiče a skočil do vody pro míč. Jeho otec Birk syna zachrání, ale sám při tom umře. Tato událost samozřejmě celou rodinou otřese, autor mistrně popisuje jejich smutek a samotu. Kniha se stala v Evropě doslova senzací, přijďte se s ní seznámit i vy.

Ve středu 4. dubna se v pražském Paláci knih Luxor uskuteční křest knihy Pavla Taussiga České nebe filmové. Tato kniha vzdává poctu českým hercům, kteří už bohužel nejsou mezi námi. Čtenáři se dozví i méně známé informace o jejich životě, včetně šťastných i těch truchlivých momentů. A o kom konkrétně se autor v knize zmiňuje? O Janu Třískovi, Jiřině Jiráskové, Květě Fialové, Jiřím Kodetovi, Petru Čepkovi a spoustě dalších. Křest začíná v 16.00.

Ve středu 4. dubna bude v pražském Paláci knih Luxor rušno. Proběhne zde totiž i křest a autogramiáda nové knihy Muž a žena slavného českého spisovatele Michala Viewegha. Autor se v této knize vrací k tomu, co jeho fanoušci vždy milovali – k ironickému pohledu na vztahy mezi muži a ženami. Knížka se skládá ze dvou kratších novel nazvaných Family Frost a Čarodějka z Křemelky. Patříte mezi čtenáře Michala Viewegha? Pak si křest nenechte ujít, začíná v 18.00.

Ve čtvrtek 5. dubna zavítáme na jih Čech. V nově otevřeném knihkupectví Kosmas v Českých Budějovicích se od 17.00 uskuteční autogramiáda foodblogerky Karolíny Katchaby Hrubešové k její knize Nebojte se jíst – a hubnout! Autorka v knize radí, jak si poradit s obezitou – sama s tím má totiž bohaté zkušenosti. Po neustálých dietách se rozhodla začít jíst opravdu zdravě a ono to opravdu vyšlo. Do své knihy vložila 130 osvědčených receptů, které mohou pomoci každému, kdo chce něco udělat se svou váhou.

I v ostravském Domu knihy si připravili na čtvrtek 5. dubna pěknou akci. V 16.00 zde začne beseda a autogramiáda ke knize Města v Českém Slezsku autorky Evy Tvrdé. Ta loni navštívila 34 měst Českého Slezska, vyfotila je a o každém z nich napsala krátké pojednání. Sama autorka žije a tvoří na Hlučínsku, které je součástí opavského Slezska. Pokud tedy chcete tento málo známý region poznat blíže, určitě si tuto akci zapište do diáře.

Ve čtvrtek 5. dubna ve Slovenském domě v Praze a v pátek 6. dubnakavárně Patina House v Mníšku pod Brdy proběhnou zajímavé česko-slovenské literární akce nazvané Česko-slovenské dotyky. Návštěvníci budou mít možnost setkat se se slovenským básníkem, textařem a rockerem Miroslavem Dávidem, který navštíví akci ve čtvrtek i v pátek. V Praze mu bude dělat společnost český básník, aforista a novinář Lubomír Brožek, v Mníšku pod Brdy pak spisovatel a propagátor poezie Alois Marhoul. Obě akce začínají v 18.00.

sobotu 7. dubna se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně odehraje další ze scénických čtení Listování. Tentokrát to bude hlavně pro děti, účinkující totiž nazkoušeli čtení z knížky Kvak a Žbluňk. Tato kouzelná knížka vypráví příběh dvou nerozlučných kamarádů – Kvaka a Žbluňka. I jejich přátelství ale může zastínit mráček, stačí když podnikavý Kvak pořádá výlety, do kterých se Žbluňkovi moc nechce. Zlobit se ale na sebe nedokážou dlouho a vždy zase vyrazí vstříc dalším dobrodružstvím. Listování začne v 11.00.

 Literárních akcí se ale příští týden koná mnohem více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář