Zahrajte si o poučení z minulosti pro časy budoucí

opustena-spolecnost-audiokniha-perex
V dnešní době má často fáma šířená na sociálních sítích větší dosah než dlouhodobá a důkladná práce investigativních novinářů. Právě populismu, vlivu sociálních sítí, chybám systému a dalším tématům se věnuje Erik Tabery.

Dějinné paralely k dnešním událostem

Šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery, svým kritickým pohledem popisuje Českou republiku od vzniku republiky až po současnost a přitom zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu. Popisuje život v době, kdy má jeden lživý příspěvek na sociálních sítích větší dosah, než systematická práce investigativních novinářů. Demokracie a nezávislost médií jsou necelých třicet let po listopadu 1989 zpochybňovány, a v popředí republiky stojí populisté místo morálních a politických vzorů.

Myšlenkový rámec dávají autorovi úvahy K. H. Borovského, H. G. Schauera, T. G. Masaryka, Ferdinanda Peroutky, Václava Černého, Jana Patočky, Erazima Koháka či Václava Havla. S odkazem na velké kritické duchy demokratické tradice Tabery jasně ukazuje, že rizikům přítomnosti se nejlépe čelí nikoliv panikou, ale chladnou hlavou a rozhodností.

 

Opuštěná společnost

Česká cesta od Masaryka po Babiše

Autor: Erik Tabery

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpreti: Jiří Dvořák, Ivan Trojan
Délka: 10 hodin 32 minut
Vydáno: 2/2018

Přečtěte si více o audioknize Opuštěná společnost, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Erik Tabery je především šéfredaktorem týdeníku Respekt. Věnuje se zejména politický komentářům. V roce 2003 obdržel za komentáře cenu Novinářská křepelka pro žurnalisty do 33 let. V únoru 2009 pak získal Cenu Ferdinanda Peroutky a o dva roky později i Novinářskou cenu. Je autorem knih Vládneme, nerušit (získal za ni prestižní cenu Toma Stopparda, byla také nominována na cenu Magnesia Litera) a Hledá se prezident, která byla rovněž nominována na cenu Magnesia Litera. Podle první z nich se natočil dokumentární film, který získal cenu Trilobit. Je autorem námětu k dokumentu Tady je Šloufovo či k dokumentárnímu seriálu o mladých lidech Generace nula. Jeho nejnovější knihou je politologická kniha Opuštěná společnost.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Opuštěná společnost

Šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho můžete znát nejen z článků ze zmíněného týdeníku, ale také díky jeho oceňovaným knihám na politická témata. Ve své nejnovější publikaci, která nyní vychází v audio verzi namluvená Jiřím Dvořákem a Ivanem Trojanem, shrnuje své názory na demokracii, politiku a společnost a zasazuje je do širšího historického a evropského kontextu. Poslechněte si více o cestě, kterou naše země urazila od dob T. G. Masaryka až k Miloši Zemanovi, a zjistěte, jak se naše společnost může poučit z dějinných dilemat a ztroskotání.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Opuštěná společnost vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Opuštěná společnost
probíhá od 3. do 16. března 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Opuštěná společnost

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOpuštěná společnost – Česká cesta od Masaryka po Babiše
Audiokniha

Tabery, Erik

Audiotéka.cz, 2018

Napsat komentář