Zvědavost malého chlapce

big_popis-zeny-neboli-lego-portret-muze-c6f-347384
„Tati, existují ještě jiní lidé kromě nás dvou?“ Tato otázka malého chlapce odstartuje dlouhé vyprávění, nejedno dobrodružství a také návrat do civilizace.

Ve venezuelské džungli žije muž s malým chlapcem Aquilou. Jednoho dne se šestiletý syn svého otce zeptá, zda kromě nich existují ještě jiní lidé. Otec musí přiznat, že ano, a začne mu vyprávět, jací lidé a jaké rasy existují. Nemůže mu zatajit, že existují také ženy, a to malého chlapce hodně zajímá. V příštích deseti letech – tak jak Aquila roste – mu popisuje ženu: jak vypadá, čím se liší od muže, jaká je.
Druhá část je o Aquilovi, který žije už šest let v civilizaci, a jeho přítelkyně se ho vyptává, proč jsou chlapci a muži takoví, jací jsou. Aquila má totiž schopnost vidět a rozpoznat podstatu každého člověka.

Ukázka z knihy

„Tati, popiš mi maminku. A jak se vlastně jmenovala?“

„Jmenovala se Felicia. Byla moc hezká a neskutečně vlídná, to je vlastnost, která by se měla u ženy cenit nejvíc, je to trošku staromódní, a asi ne zcela v souladu s představami žen v jejich vztahu k mužům a zvláště k feminismu ve světě, ale já teď myslím především na muže, kteří si možná ani neuvědomují, o kolik je životní pocit pozitivnější, když mají vlídnou ženu.“ Muž se odmlčel a řekl: „Já jsem tvou maminku hodně miloval.“

Popis ženy neboli Lego / Portrét muže – Aquila

Autor: Zdenek Primus

Počet stran: 236
Vazba: brožovaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-7530-078-2
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Popis ženy neboli Lego / Portrét muže – Aquila vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Zdenek Primus (*1952)je česko-německý historik umění a spisovatel. Kvůli německému původu se Zdenek Primus společně s otcem po celé dětství stěhoval z místa na místo. Zákaz studia a pocit marnosti ho v roce 1977 přiměl odejít z Československa do Německa, kde získal německé občanství. Literární tvorbě se dnes věnuje paralelně s tvorbou kunsthistorickou. Píše prózu, ve které se zaměřuje především na příběhy z každodenního života i s jeho rozmanitými variacemi na mezilidské vztahy. Nebojí se erotiky, analyzuje konání protagonistů, které popisuje s účastí a zdrženlivým humorem. Jeho příběhy mívají pointu, nezřídka se vyznačují magickými prvky a překvapivou krutostí.

Zdroj informací: www.kosmas.cz


Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří západní spirituální tradice, mystika, religionistika, alchymie, hermetismus, literární věda, kulturní antropologie, knihy mezioborové, umělecká beletrie a poezie, přírodní vědy, knihy pro děti a rodiče a dílo filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePopis ženy neboli Lego / Portrét muže – Aquila

Primus, Zdenek

Malvern, 2017

Napsat komentář