Život a kariéra Michaela Jacksona

Michael Jackson_Zpatky v case_uvodni
S novou knihou o Michaelu Jacksonovi můžete cestovat zpět v čase a poznat život krále popu od tragické smrti přes zlaté roky jeho hvězdné kariéry až ke spolupráci s bratry v Jackson 5.

Cestujte zpátky v čase – z roku 2009 do roku 1958 – a prožijte neuvěřitelný příběh krále popu. K 25. červnu 2009, dni, kdy Michael Jackson zemřel, bylo po celém světě prodáno zhruba 750 milionů jeho alb. Jeho kariéra trvala 45 let, během nichž získal 26 cen American Music Award a 13 cen Grammy, k tomu ještě cenu Grammy Lifetime Achievement Award. Zařadil se na třetí místo v žebříčku nejprodávanějších interpretů – před ním jsou pouze Beatles a Elvis Presley. Zůstává jedním z nejpopulárnějších a kontroverznějších umělců všech dob. Daryl Easlea zkoumá život a dědictví Michaela Jacksona originálním způsobem – časem nazpátek. Od jeho tragické smrti, přes zlaté roky jeho sólové hvězdné kariéry, až po spolupráci s bratry ve skupinách Jacksons a Jackson 5 a život v Gary v Indianě. Výsledkem je kompletní obrazová historie krále popu. Nahlédněte do života tohoto génia, poznejte jeho démony a hlavně jeho hudbu, která zanechala nesmazatelnou stopu po celém světě. Kniha je doplněna 200 fotografiemi, časovou osou Jacksonova života, kompletní diskografií a předmluvou bubeníka Ndugu Chanclera. Tuto knihu by měl mít v knihovně každý fanoušek Michaela Jacksona.

 

Michael Jackson: Zpátky v čase

Život a dědictví krále popu
Autoři: Daryl Easlea, Ndugu Chancler
Přeložila: Eva Samih

Počet stran: 222
Vazba: vázaná
Formát: 245×282 mm
ISBN: 978-80-7390-757-0
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu Michael Jackson: Zpátky v čase vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

Michael Joseph Jackson, král popu, producent nejprodávanějšího alba a muž, který se v showbyznysu pohyboval víceméně celých padesát let svého života, byl za mrtvého prohlášen dne 25. června 2009 odpoledne, ve 2 hodiny a 26 minut pacifického času. Dvě hodiny nato, co byl nalezen v bezvědomí ve svém domě na North Carolwood Drive 100 v Holmby Hills, jej převezli do lékařského centra UCLA Ronald Reagan Medical Centre na Westwood Plaza v Los Angeles. Jacksona doma navštěvoval jeho osobní lékař Dr. Conrad Murray, který mu mimo jiné předepisoval léky na insomnii, kterou zpěvák před nadcházejícím novým turné trpěl, a také propofol.
Ochromující zpráva se šířila rychlostí blesku. Dohady o zpěvákově smrti začaly pronikat na veřejnost již za jeho pobytu v UCLA Ronald Reagan Medical Centre a dále se rozšířily s příjezdem zpěvákovy matky Katherine, jeho dětí Prince, Paris a Blanketa a bratra Jermaina. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

Připomeňte si Jackson 5:

Daryl Easlea

Daryl Easlea je spisovatel, diskžokej a moderátor, jehož články a pořady se objevují v Records Collector (kde působil také jako zástupce šéfredaktora) Guardianu, Independent a na BBC. Je autorem kritikou velmi ceněných knih Without Frontiers: The Life and Music of Peter Gabriel, Cher: All I Want to Do, Madonna a Talent Is an Asset: The Story of Sparks.

 

Ndugu Chancler

Ndugu Chancler zahrál jeden z nejslavnějších bubenických partů všech dob ve skladbě „Billie Jean“ a zahrál si i na albech Thriller Bad. Kromě Michaela Jacksona spolupracoval s řadou umělců světového věhlasu jako Frank Sinatra, Miles Davis, George Duke, Weather Report, Santana nebo Lionel Richie. Bubnoval ve skladbě „Love Is in Control (Finger on the Trigger)“ od Donny Summer. Patří na seznam 25 nejlepších bubeníků na světě, stále aktivně hraje a působí jako profesor jazzu a současné hudby na Thorntonské hudební škole při univerzitě v jižní Kalifornii.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Omega.


Nakladatelství Omega vydává především klasickou českou a světovou literaturu. Chce tak vyjít vstříc všem, kteří marně shánějí své oblíbeného spisovatele. Zaměřuje se také na studenty, kteří potřebují klasickou četbu do školy. Spektrum titulů je postupně rozšiřováno o další témata. Věnuje se však také novým autorům a knihám, které dosud u nás nevyšly.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMichael Jackson: Zpátky v čase
Život a dědictví krále popu

Easlea, Daryl - Chancler, Ndugu

Edice Knihy Omega, 2018

Napsat komentář