Jak proniknout do světa mincí a bankovek

Numismatika a notifilie
Chtěli byste se stát vášnivým sběratelem? A ze všeho nejvíce vás lákají mince a bankovky? Pomocí dnešní populárně-naučné knihy se seznámíte se základem sběratelství, nejnovějšími trendy a prvky. Zaujme jak začátečníky, tak i pokročilé…

Populárně-naučná kniha Numismatika a notafilie s podtitulem Základy sběratelství zájmových předmětů by měla pomoci začínajícím i pokročilejším sběratelům orientovat se ve vybraném oboru sběratelství. Největší část knihy je věnována sběratelství mincí a bankovek, okrajově pak budou čtenáři zasvěceni do problematiky sběratelství známek, odznaků, medailí a dalších méně obvyklých předmětů. Přestože je kniha věnována začátečníkům, nebudou její čtenáři ochuzeni ani o novinky v daných sběratelských oborech a seznámí se v ní i s nejnovějšími trendy a prvky v dané oblasti, které se objevují až v posledních letech.

Ukázka z knihy

Makrometalizace na povrchu bankovek

Jak již bylo uvedeno, do kategorie makrometalických prvků zařazujeme hologramy, kinegramy, polygramy a okénkové proužky. Z toho hologram a kinegram můžeme detekovat buď jako monochromatický (zpravidla v barvě šedé či černé), nebo multichromatický (celá barevná škála). Barevnost hologramu a schematické znázornění optického pozorování hologramů, kinegramů i polygramů je závislé na úhlu pohledu a rovněž na úhlu nasvícení. Obraz se odráží v několika podobách, od kovového prachu bez zjevných detailů hologramu až po dokonalou reprodukci jeho obrazové podoby. (str. 73)

Podívejte se na zbytek ukázky.

Numismatika a notafilie

Základy sběratelství zájmových předmětů pro začátečníky
Autor: Miloš Kudweis

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 175×250 mm
ISBN: 978-80-266-1207-0
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Numismatika a notafilie vydalo nakladatelství Edika.

O autorovi

Doc. MVDr. Miloš Kudweis, CSc. (*1955), patří k uznávaným odborníkům v oblasti sběratelství modrrních bankovek nejen v rámci České republiky, ale také v zahraničí, především v USA, Kanadě, Austrálii a v řadě agrických států. Do oblasti notafilie zavedl řadu nových badatelských metod, které popularizuje v odborném tisku. Pravidelně publikuje články v odoborných časopisech a v reportech centrálních bank.


Nakladatelství Edika představuje širokou nabídku knih, které jsou určeny nejen dětem a mládeži, ale i jejich rodičům a pedagogům. Moderní učebnice sledující trendy ve vzdělávání pro všechny věkové skupiny a stupně pokročilosti. Knižní portfolio nakladatelství Edika zahrnuje ucelené řady jazykových učebnic, vysokoškolské učebnice, učebnice pro technické obory, odborné slovníky či dvojjazyčné verze známých literárních děl a také bohatou nabídku publikací a pracovních sešitů pro rozvoj schopností a dovedností dítěte, jeho předškolní i školní přípravu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNumismatika a notafilie
Základy sběratelství zájmových předmětů pro začátečníky

Kudweis, Miloš

Edika, 2017

Napsat komentář