Zmáťu a Záhadu čeká další dobrodružství!

Ninka Reittu_Zmata a Zahada_Vzhuru za dobrodruzstvim
Pořiďte svým začínajícím čtenářům pokračování veselých a napínavých příhod kocourků Zmáti a Záhady! Právě se chystají vydat na důležitou pátrací výpravu. Pusťte se s nimi do dobrodružství plného zábavy a obrázků!

Zmáťa a Záhada se znovu setkávají, aby spolu zažili něco neobyčejného! Zmáťův tatínek dostal úžasný nápad! Sestrojí si rybářského robota, aby se už nemusel tolik dřít s obstaráváním obživy pro svou početnou rodinu. Jenže jeho báječný rybolovorobot zmizí dřív, než se s ním pan Čičák stihne vydat k jezeru. Když Zmáťa vidí, jak je z toho tatínek nešťastný, rozhodne se, že mu ztraceného robota najde. V tu chvíli se znovu objeví tajemný kocour Záhada a společně se vydávají na velikou pátrací výpravu. Po vynálezu jako by se zem slehla, ale na Zmáťu, Záhadu a tajného cestovatele schovaného ve Zmáťově batohu čeká v zimním zasněženém lese veliké dobrodružství. Napínavý příběh plný obrázků se skvěle hodí k předčítání i jako první čtení pro začínající čtenáře. Jasná volba pro všechny milovníky koček. Pro děti od čtyř let.

 

Zmáťa a Záhada 2

Vzhůru za dobrodružstvím
Autorka: Ninka Reittu
Přeložila: Barbora Musilová

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 218×261 mm
ISBN: 978-80-7577-141-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Zmáťa a Záhada 2 vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Ninka Reittu_Zmata a Zahada_Vzhuru za dobrodruzstvim_ukazka1Ninka Reittu_Zmata a Zahada_Vzhuru za dobrodruzstvim_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Ninka Reittu

Ninka ReittuNinka Reittu (* 1982) je finská kreslířka a výtvarnice, věnuje se tvorbě komiksů a ilustrování knih pro děti a mládež. Žije v Severní Karélii, vyučuje výtvarnou výchovu, bydlí na staré faře a chová několik koček, psů a stádo ovcí. Jako spisovatelka debutovala autorskou knihou Zmáťa a Záhada – Všechno dobře dopadne! (2013; česky Host 2017), na niž navázala dalšími dvěma díly série. Pokračování Zmáťa a Záhada: Vzhůru za dobrodružstvím (2014; česky Host 2018) je druhý díl.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZmáťa a Záhada 2
Vzhůru za dobrodružstvím

Reittu, Ninka

Host, 2018

Napsat komentář