Zasoutěžte si o švédské tajemství šťastného života

lagom-tajemstvi-spokojeneho-zivota-perex
Švédsko můžeme při průzkumech spokojenosti obyvatel najít vždy na předních příčkách. Proč tomu tak je? Vše spočívá v jejich způsobu pojetí života, který se odráží v jejich každodenním životě. A vy máte nyní příležitost se o něm dozvědět více.

Vychutnejte si život jako Švéd

Lagom, švédské slovo, které znamená ani moc, ani málo, nebo také všeho s mírou. Zkrátka akorát.

Lagom není jen obyčejné slovo, je to životní styl. Představuje filozofii, jež prostupuje všechny sféry života – promítá se do rodiny, partnerských vztahů, práce, výchovy dětí a také do vztahu k přírodě.

Lagom vás naučí nacházet potěšení a krásu ve zdánlivě jednoduchých věcech. Zjistíte, že k vychutnávání radostí života nepotřebujete přepychové kulisy. Když budete vědomě usilovat o větší klid a rovnováhu, začnete nacházet dokonalost v nedokonalosti, zvolníte a získáte to nejvzácnější – čas pro sebe i své blízké.

 

Lagom – tajemství spokojeného života

Autorka: Niki Brantmarková

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Vydáno: 1/2018
ISBN: 978-80-265-0723-9

Přečtěte si více o knize Lagom – tajemství spokojeného života, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

BizBooks_Albatros-Media

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Obecně lze říci, že Švédové mají přirozenou schopnost udržovat své domovy bez harampádí. Nemají doma moc věcí a nehromadí je. Chceme-li dosáhnout jednoduchého, vyrovnaného, lagom způsobu života, musíme se nejprve zbavit všeho, o co doma zakopáváme a co je tam navíc.
Signály, že je třeba se zbavit nepotřebných věcí

  • Máte celou skříň nebo místnost na věci, které vůbec nepoužíváte.
  • Nebo byste chtěli další místnost na uskladnění „různých věcí“.
  • Něco najít vám trvá déle než pět minut.
  • Jste nervózní z představy, že by měla přijít návštěva (nebo by se dokonce někdo mohl objevit bez ohlášení), protože byste nejdřív museli dost poklidit.
  • Máte doma věci, které nepoužíváte, ani vám nepřinášejí žádné potěšení.

Možná máte to štěstí, že už teď žijete v útulném a uspořádaném prostředí – jestli je to tak, gratuluji! Jste na dobré cestě k životnímu stylu lagom (přinejmenším u sebe doma). Pokud se vás však týká více než jeden z výše uvedených signálů, musíte na tom ještě zapracovat. (str. 16)

 

O autorce

niki-brantmarkovaNiki Brantmarková je tvůrkyní webu My Scandinavian Home, blogu o interiérech, který se inspiruje jejím životem ve švédském Malmö, kde se usadila se svým manželem a třemi dětmi. Niki pochází z Londýna, vystudovala psychologii na University of Edinburgh.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Lagom – tajemství spokojeného života

Máte pocit, že k tomu, abyste byli spokojeni, potřebujete přepychový dům, drahé auto a dobré postavení v zaměstnání i ve společnosti? Kniha anglické autorky žijící ve Švédsku Niki Brantmarkové vás možná přesvědčí, že k vychutnání všech radostí života žádné luxusní kulisy nepotřebujete. Zapamatujte si jednoduché slovo „lagom“, které vyjadřuje střídmost a přiměřenost, a začněte žít po vzoru skandinávských zemí, které se pravidelně umisťují na vrcholu žebříčků štěstí i rovnoprávnosti obyvatel.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Lagom – tajemství spokojeného života vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lagom – tajemství spokojeného života
probíhá od 16. do 29. ledna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Lagom – tajemství spokojeného života

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLagom
Tajemství spokojeného života

Brantmarková, Niki

BizBooks, 2018

Zasoutěžte si o švédské tajemství šťastného života - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Prosíme soutěžící, aby přestali hlasovat z několika účtů na jedné IP adrese. Je to výslovně zakázáno v našich Pravidlech soutěží http://www.klubknihomolu.cz/3330/pravidla-soutezi-v-klubu-knihomolu/. Zbytečně se tak připravujete o požitek ze hry korunované výhrou, protože takto hlasující soutěžící automaticky se soutěže při vyhodnocení vyřazujeme. Děkujeme za pochopení.

  2. Jiří Šudoma napsal:

    Odpověď na otázku, kterou prezentuje název knihy, by mě upřímně zajímala.

Napsat komentář