Nové české fantasy, které vás pohltí!

Monika Voralkova_Krev Nejmocnejsich
Nakladatelství Černý drak vydalo román Moniky Vorálkové, který může směle konkurovat zahraniční tvorbě. Stylem vám možná připomene Pána prstenů nebo Píseň ledu a ohně, ale přinese neotřelé dobrodružství, jež vás nadchne!

Argrand byl napaden! Warggové, zrůdné bytosti noci, zničili nejen sídlo, ale také celý dosavadní život aboretky Nayry. Dívka zvyklá na pohodlí hradu je nyní nucena utíkat divočinou. Zůstal jí jenom její poslední přeživší strážce Valaan. Společně s warggy se probudilo zlo spící tak dlouho, že na něho většina lidí zapomněla. Pohlcuje svět a jedno panství po druhém utápí v krvi. Touží po prastarém krystalu, jehož poslední úlomek skrývá právě Nayra. Dívka je se svým strážcem vržena do víru děsivých událostí, v nichž bojuje nejen o holý život, ale také o osud celého světa. Na válečném území plném démonických stvůr musí křehká Nayra porazit mocného soupeře z dávných časů, a především musí bojovat sama se svými slabostmi a city. Z tohoto boje vyjde navždy změněná, stejně jako svět kolem ní. Není cesty zpět. Autorka rozehrává epický příběh balancující stylově mezi Pánem prstenů a Písní ledu a ohně, přesto si drží jistý punc originality. Její svět je kouzelný i děsivý, přesně v těch správně odměřených dávkách.

 

Krev Nejmocnějších

Autorka: Monika Vorálková
Ilustroval: Roman Koňařík

Počet stran: 430
Vazba: brožovaná
Formát: 115×166 mm
ISBN: 978-80-906481-4-2
Doporučená cena: 288 Kč

Knihu Krev Nejmocnějších vydalo nakladatelství Černý drak.

 

Ukázka z knihy

Dlaněmi křečovitě svírala šos své ušpiněné haleny. Srdce jí ohlušivě bušilo uvnitř hrudi. Ještě nikdy se tolik nebála. Ještě nikdy jim totiž nečelila sama. On s ní nebyl. Ten pocit bezbrannosti, bezradnosti a neúplnosti byl velmi zvláštní. Bála se o sebe, ale mnohem víc se strachovala o něho.
Prostranstvím se roznesl praskot. Nějaká nepatrná větvička zanaříkala pod dopadem jejich neobratných nohou. Za jejími zády se dal do pohybu nějaký kámen.
Zděšeně se ohlédla a přidušeně vykřikla. Byli tu! Pokřivení tvorové, kteří vylézali ze svých úkrytů, z rozvalin Miramova sídla. Pohybovali se velmi pomalu, plouživě a s námahou. Byli všude, desítky zkroucených a ozbrojených tvorů!
Dělilo ji od nich už jen několik kroků, od warggů a od smrti. Otřásla se zděšením a odporem. Chtěla volat o pomoc, ale měla pocit, že by ji stejně nikdo neslyšel.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Monika Vorálková

Monika Vorálková se narodila v Brně před devětadvaceti lety. Vystudovala Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, obory Historie a Český jazyk a literatura. V Brně si také našla místo jakožto učitelka gymnázia. Ve čtrnácti letech začala psát fantasy pod vlivem strhujícího Pána prstenů. Její první počin je dle jejích vlastních slov nepublikovatelný. Další tvorbu započala ve svých osmnácti letech. Tento pokus přerostl v román, který má skoro tisíc stran. Dosud jej nikde nezveřejnila. V nakladatelství Černý drak jí vyšel román Krev Nejmocnějších, na němž pracovala během vysokoškolských let. Vytvořila vlastní fantasy svět, který se jí jen těžko opouštěl. Je nesmírně ráda, že se v něm může ocitat nejen ona, ale i další čtenáři. Stejné nakladatelství letos vydalo povídkový soubor Mladé čarodějky, v němž publikovala dosud svou první povídku Přízrak z Lesa. Od léta pracuje na fantasy detektivce, která se jí rozrůstá a přetváří pod rukama, takže je sama zvědavá, co se z ní vyklube.

Informace poskytla Monika Vorálková.


Nakladatelství Černý Drak je zaměřené na fantasy, sci-fi, historii, tajemno, duchovno, přírodu a ekologii. V plánu má vydávat beletrii i literaturu faktu, která má cokoli společného s výše uvedenými kategoriemi. Upřednostňuje však prvořadě fantasy beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrev Nejmocnějších

Vorálková, Monika

Černý drak, 2017

Napsat komentář