Jak na biozahradničení?

BIOzahradniceni
Peter Berg ve své nové knize předkládá čtenáři kompletní návod na to, jak si vytvořit zahrádku, na které by mohl provozovat biozahradničení. Podle jeho rad si můžete vytvořit vlastní biozahrádku plnou rostlin, ovoce a zeleniny.

Peter Berg je biologicko-dynamickým zahradníkem. V této knize nás krok za krokem za pomoci mnoha ilustračních obrázků uvádí do základů biozahradničení. Čtenář může nahlédnout přes rameno zkušenému odborníkovi a snadno se přiučit, jak na své vlastní zahrádce udržitelným způsobem zahradničit a pěstovat si zdravé ovoce a zeleninu. Jaké předpoklady pro biozahradničení moje zahrada již splňuje? Jak lze půdě prostřednictvím kompostu či okopávky, plení a mulčování zajistit správnou výživu a péči? Jak se postarat, aby rostliny byly odolné, a co a kdy na zahradě od jara do zimy dělat? Tento základní kurz vám bude průvodcem na cestě za vlastní biozahradou.

Ukázka z knihy

KTERÉ ROSTLINY JSOU VHODNÉ?
V případě zahrady pro částečné samozásobení je nutno uvážit, které plodiny byste z ní rádi sklízeli stále čerstvé. Nejlepší a nejrychlejší jsou všemožné saláty. Máte-li k dispozici dostatečně velkou plochu, můžete navíc v zimě pěstovat kozlíček polníček a špenát. Méně vhodné jsou pro zahradu tohoto typu pomalu rostoucí druhy zeleniny či plodiny, jako je pórek, celer, růžičková kapusta. Ty si raději kupujte podle sezóny a v biokvalitě od nějakého regionálního dodavatele. (str. 11)

Nezapomeňte si přečíst pokračování ukázky.

BIOzahradničení

Základní kurz
Autor: Peter Berg
Přeložila:  Jana Čeřenová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 236×268 mm
ISBN: 978-80-906819-5-8
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu BIOzahradničení vydalo nakladatelství Kazda.

O autorovi

Peter Berg hospodaří se svou rodinou na biodynamické farmě v oblasti trojmezí Německa, Francie a Švýcarska. Již třetí generace rodiny Bergů tam podle požadavků biodynamického zemědělství obhospodařuje 35 hektarů půdy. Od počátku se zaměřují na pěstování široké palety druhů zeleniny a bylin a dodávají je koncovým zákazníkům. V roce 1984 dokonce spustili jako první v Německu dnes tak oblíbené „bedýnky“. Pro veřejnost provozují jedinečnou biodynamickou výukovou zahradu s více než 200 druhy jedlých rostlin. Ve své práci navazuje rodina na Marii Thun, jejíž biodynamický výsevní kalendář s úspěchem vychází i u nás. Peter Berg je častým hostem v televizi a pravidelně pořádá ve své výukové zahradě kurzy biozahradničení, kterých se můžete zúčastnit i vy.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


kazda-logoNakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knih o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBIOzahradničení
Základní kurz

Berg, Peter

Kazda, 2017

Napsat komentář