Nesmrtelný bard a jeho divadelní hry

Shakespeare
V roce 2016 uplynulo 400 let od smrti slavného anglického barda Williama Shakespeara. Nyní máte šanci zaposlouchat se do jeho dvanácti divadelních her doplněných informacemi o dobové kultuře a historických souvislostech.

Průvodce dílem geniálního renesančního dramatika pro děti a mládež představí dvanáct jeho divadelních her v chronologickém pořadí (Kupec benátský, Jak se vám líbí, Mnoho povyku pro nic, Romeo a Julie, Sen noci svatojánské, Večer tříkrálový, Zkrocení zlé ženy, Hamlet, Král Lear, Macbeth, Othello a Bouře), ale přiblíží také jejich inspirační zdroje, kulturní kontext a okolnosti jejich vzniku. Každá z her je doplněna vstupy věnovanými vnějším projevům doby – např. renesanční módě, architektuře, italské literatuře, cestám Angličanů na jih, vztahu starého kontinentu ke koloniím – a historickým souvislostem. Posluchači se tak seznámí nejen s příběhy klíčovými pro evropské kulturní povědomí, ale i s nejrůznějšími zajímavostmi, které jejich vznik provázely.

Shakespeare

Autorka: Renáta Fučíková
Interpreti: Martin Stránský, Milena Steinmasslová, Igor Bareš, Jana Stryková, Michal Balcar, Veronika Khek Kubařová 

Počet stran: 7 hodin 31 minut
Vazba: CD
ISBN: 8594169481586
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Shakespeare vydalo nakladatelství OneHotBook. Navíc si můžete také poslechnout krátkou ukázku.

O autorce

Renáta Fučíková je výtvarnice a spisovatelka vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, ateliér ilustrace a užité grafiky. Od roku 1988 se věnuje ilustrování knih pro děti a spolupracuje s řadou nakladatelství v České republice i ve světě. V poslední době prózu píše i sama, především o významných historických postavách a událostech. Pravidelně také vystavuje – samostatně i s klubem ilustrátorů dětské knihy, na jehož vedení se podílela několik let. Je držitelkou mnoha národních i mezinárodních ocenění. Mezi její nejvýznamnější autorské knihy, které doprovodila výpravnými ilustracemi, patří Historie Evropy – Obrazové putování, série životopisných knih Karel IV., T. G. Masaryk, J. A. Komenský, Antonín Dvořák, Ludmila, Václav a Boleslav, Hus a Chelčický, Jakub a hvězdy či Praha v srdci. Ilustrovala také knihy Václava Cílka, Aleny Ježkové, Josefa Krčka a mnoha dalších. Mezi její knihy patří např. Obrazy z Nového zákona, Shakespeare, Karel a rytířiKarel IV. – ilustrovaný život a doba či Praha v srdci

Zdroj informací:  nakladatelství OneHotBook


Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeShakespeare
Audiokniha

Fučíková, Renáta

OneHotBook, 2017

Napsat komentář