Obrazy z Nového zákona Renáty Fučíkové

Renata Fucikova_Obrazy z Noveho zakona
Bohatě ilustrovaná publikace Obrazy z Nového zákona vypráví o životě a učení Ježíše Krista a o osudech apoštolů Petra a Pavla formou přístupnou pro děti.

Obrazy z Nového zákona navazují na knihu Obrazy ze Starého zákona. Evropská kultura, jejíž jsme součástí, je neoddělitelně spjata s myšlenkami křesťanství. V průběhu staletí si je však přivlastnili mnozí – panovníci, dobyvatelé, reformátoři i politici – a pokřivili je. Naše kniha vznikla proto, aby dnešní děti mohly lépe pochopit původní poselství Ježíšových myšlenek. Společně se proto vypravíme do míst, kde se křesťanství zrodilo, do kraje kolem Galilejského jezera. Tam žil a kázal Ježíš Kristus, který k Mojžíšovu desateru zákonů připojil zákon nový: Odpuštění a vzájemnou lásku. Knihu doprovázejí ilustrace Renáty Fučíkové, které vrhají na příběhy Nového zákona zcela nové světlo a originálně je pojímají.

 

Obrazy z Nového zákona

Autorka: Renáta Fučíková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 210×235 mm
ISBN: 978-80-00-04554-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Obrazy z Nového zákona vydalo nakladatelství Albatros.

 

Ukázka z knihy

Tisíc let plynulo zaslíbenou zemí jako řeka. Stejně jako voda dokáže rozdrolit a odplavit celé hory, i čas oslabil a smetl mnohé mocné sousední říše. Po stovky let se na sebe vrhaly jako divá zvířata, trhaly se navzájem na kusy a polykaly svoje území. Jak těžké bylo pro Izraelce hájit uprostřed těch válek svoji malou zemi!
Asyřané Izraelcům vypálili Jeruzalém a zničili Chrám. Asyrské království však později podlehlo králům Persie, kteří přišli od východu. Potom zase přitáhli ze západu, až z Řecka, bojovníci krále Alexandra. Peršany porazili a podmanili si všechna jejich území, s nimi i starobylý Egypt a zemi Izraelců. (str. 7)

Renata Fucikova_Obrazy z Noveho zakona ukazka

—————————–

Přečtěte si celou ukázku.

 

Renáta Fučíková

Renáta Fučíková (*1964) studovala na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, v ateliéru ilustrace a užité grafiky. Zabývá se ilustrováním knih pro děti, učebnic, časopisů. Spolupracuje s Českou poštou, dosud vytvořila 6 poštovních známek. Pracuje pro Národní divadlo v Praze. Za svou práci získala řadu ocenění: Zápis na čestnou listinu IBBY (1998) a První cenu na Bienále ilustrací v Teheránu (1999) za knihu Vyprávění ze Starého zákona. Druhou cenu v soutěži Nejkrásnější kniha (1998) za knihu Vyprávění z Nového zákona a několikrát Zlatou stuhu.
Renáta Fučíková ilustrovala mj. Příběhy dvanácti měsíců, je autorkou knih Karel a rytíři, Karel IV., Pravěk a starověk Evropy, Středověk EvropyJakub a hvězdy nebo Antonín Dvořák. Také převyprávěla, úvodem a tematickými exkurzy doplnila a ilustrovala knihu Shakespeare.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Albatros.


Nakladatelství Albatros bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy. Soustředí se na kvalitní původní i překladovou literaturu především pro děti od 2 do 12 let. Je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. V nabídce nakladatelství si vyberete od leporel pro nejmenší přes poezii, pohádky, knížky pro začínající čtenáře, literaturu populárně-naučnou a vzdělávací až po fantasy, detektivní příběhy i komiksy. Knížky bohatě barevně ilustrované i příběhy pro zdatnější a náročnější čtenáře. Nakladatelství spadá pod společnost Albatros Media.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObrazy z Nového zákona

Fučíková, Renáta

Albatros, 2016

Napsat komentář