Když vám unesou dceru, není to žádný thriller!

Tim Johnston_Sestup
Courtlandovi vyráží na dovolenou do hor a těší se na pěkné zážitky. Jednoho brzkého rána však zmizí jejich děti a podaří se nalézt jen jedno z nich. Kam se poděla dcera Caitlin? Existuje ještě naděje na její záchranu?

Pobyt ve Skalistých horách má být pro Courtlandovy poslední rodinnou dovolenou, než jejich dcera nastoupí na sportovní vysokou školu. Zatímco osmnáctiletá Caitlin si chce především otestovat běžeckou kondici v náročném terénu, její rodiče doufají, že mimořádně krásné horské prostředí pomůže zažehnat dlouhotrvající manželskou krizi. Ale když si jde Caitlin se svým mladším bratrem časně ráno zaběhat a později je za dramatických okolností v kopcích nalezen pouze Sean, ukáže horská krajina svou mnohem děsivější tvář. Dívčino zmizení, záhadné a o to trýznivější, rozděluje cesty jednotlivých členů rodiny, z nichž každý určitým způsobem přebírá odpovědnost za to, co se stalo. Neutuchající naději ztělesňuje otec Grant, který své pátrání nevzdává a věří, že jeho dcera je stále naživu. Kdy ale přestane hledat i on? The New York Times bestseller!

 

Sestup

Autor: Tim Johnston
Přeložila: Hana Catalano

Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7588-016-1
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Sestup vydalo nakladatelství Mystery Press v edici Thrillery.

 

Ukázka z knihy

Jmenovala se Caitlin, bylo jí osmnáct a občas ji ze spaní budil splašený tlukot vlastního srdce. Jako by ve snu sprintovala k cílové pásce, ale ta byla s každým krokem dál, jako by se jí už už podlamovala kolena a nohy těžkly. Probouzela se s leknutím a pocitem, že jí hrudník svírají neviditelné paže. Chvíli zírala do tmy a potom zvedla ruku a stiskem tlačítka aktivovala modře podsvícený displej hodinek, které bez ustání monitorovaly její tělesné funkce: tep 86 úderů za minutu, teplota 37,8 stupňů Celsia, rychlost (0), nadmořská výška 2 741 metrů.
Nadmořská výška 2 741 metrů?
Rozhlédla se po místnosti – slabé světlo pronikající skrze švy závěsů odhalovalo linie několika kusů tmavého nábytku. Na vedlejší posteli ležela její matka, jejíž blonďaté vlasy vypadaly na bílém polštáři mnohem tmavší, a za stěnou spali otec a mladší bratr. Dva pokoje, čtyři postele, nebylo co řešit. Se svým patnáctiletým bratrem by v jednom pokoji nespala. A on s ní koneckonců také ne. (str. 9)

 

Tim Johnston

Americký spisovatel Tim Johnston se narodil v Iowa City, kde vystudoval univerzitu a později k ní připojil ještě jednu v Massachusetts. Pracoval jako tesař, vyučoval tvůrčí psaní na Univerzitě George Washingtona. Je autorem young adult románu Nic tak zeleného (2002) a strhujícího thrilleru Sestup (2015). Získal řadu prestižních ocenění, např. Cenu O. Henryho za povídky uveřejněné ve sbírce Irská dívka (2009). V současnosti pracuje na nové knize, která bude mít svým pojetím blízko k Sestupu. Jak sám říká: „Bude to opět příběh několika hrdinů, jejichž vztahy rozbije náhodný násilný čin a stará, nevyřešená vražda.“ Bližší informace najdete na autorových webových stránkách.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSestup

Johnston, Tim

Mystery Press, 2017

Napsat komentář