Pět legend a jejich smrt

Nezapomenutelne legendy
Přečtěte si knihu Nezapomenutelné legendy, jež předkládá další zajímavá fakta a informace o tragickém úmrtí pěti společenských ikon. Jak zemřeli ti, které jsme obdivovali na poli filmu, hudby i politiky?

Marylin Monroe, Elvis Presley, princezna Diana, J. F. Kennedy a Michael Jackson – jejich náhlou smrtí se jako by na okamžik zastavil svět a dodnes nás odchod každého z této pětice fascinuje. Po důkladném zkoumání spisů FBI a rozhovorů s klíčovými svědky i odborníky odhalil autor nové informace, které změní způsob, jak jsme dosud pohlíželi na život i tragédie těchto společenských ikon.

 

Nezapomenutelné legendy

Vraždy, polopravdy a otazníky
Autor: David Gardner

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-535-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nezapomenutelné legendy vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

Jen málo úmrtí se dotklo tolika lidí, jako tomu bylo v pěti případech popsaných v této knize. Skon princezny Diany a prezidenta Johna F. Kennedyho pozměnil způsob, jímž na sebe nahlížely celé národy. Miliony lidí přijaly Elvise Presleyho a Michaela Jacksona do svého života natolik, že jejich ztrátu vnímali, jako by jim zemřel někdo z rodiny. Více než půlstoletí uplynulo od chvíle, kdy ve své ložnici zemřela nahá a osamocená Marilyn Monroe, ale její obraz je stále k vidění na každé velké obchodní ulici.
Ve všech pěti případech přišla smrt náhle a způsobila šok – také proto, že postihla lidi ještě příliš mladé. Překvapivě možná zapůsobí, že nejstarším z nich byl padesátiletý Jackson; JFK se dožil čtyřiceti šesti, Elvisovi bylo dvaačtyřicet a princezně Dianě i Marilyn teprve třicet šest. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNezapomenutelné legendy
Vraždy, polopravdy a otazníky

Gardner, David

Alpress, 2017

Napsat komentář