Kdo je pachatelem?

Vrah
Vánoce se kvapem blíží. Už víte, čím potěšíte své blízké, kteří mají pro strach uděláno? Kupte jim například jednu z dnes představovaných knih s detektivní zápletkou!

Z řeky bylo vyzvednuto mrtvé tělo dětské prostitutky. Obraz mrtvé dívky nedostane Akitada Sugawara ze své mysli  už nikdy. Jak bude probíhat vyšetřování Japonského úředníka?

V dalším ze svých příběhů se Akitada Sugawara vydává do města Naniwa, dnešní Ósaky, aby zde odhalil úředníky prodávající informace. V doprovodu naivního účetního se stává svědkem vyzvednutí těla dětské prostitutky z řeky a její obraz se mu neustále vrací, i když se na něj v Naniwě valí jeden problém za druhým. S věrným sluhou Torem padnou do zajetí pirátů a svoji cestu na svobodu si musejí krvavě vybojovat. I po ukončení svého oficiálního poslání ho ale nejvíce pronásleduje tragický příběh mrtvé dívky… Nové pokračování příběhů Akitady Sugawary nás opět přenáší do Japonska 11. století, kde se tento úředník císařské správy bude muset pustit do nebezpečného vyšetřování. Autorka předkládá nejen strhující vyprávění plné zvratů, ale i poučný pohled na dobové zvyky a poměry Japonska.

Smrt na podzimní řece

Případy Sugawary Akitady
Autorka: I. Parkerová
Přeložil: Pavel Kříž

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-7407-371-7
Doporučená cena: 280 Kč

Knihu Smrt na podzimní řece vydalo nakladatelství Garamond.

Ukázka

Akitada přivřenýma očima pozoroval ubíhající scenérii. Řeka byla stejně tmavě zelená jako lesnaté břehy a ztěžka plynula k moři. Matně viditelné ryby plavaly v modravých vodních hlubinách, stříbrné stíny v proměnlivých odstínech zelené. Na břehu byl zelený závěs lesa tu a tam narušen zábleskem zlata nebo lehkým dotekem červeně. Byl podzim, „měsíc proměňujícího se listí“.

————————————————

Věhlasný kriminalista Lincoln Rhyme opět zasahuje. Pouští se do pátrání po uneseném obchodním cestujícím. Obětí však začne záhadně přibývat…

Vyšinutý vrah, který zhudebňuje poslední chvíle svých obětí… Ano, to je případ jako stvořený pro Lincolna Rhyma!
Za bílého dne byl na newyorské ulici unesen obchodní cestující. Tak událost popsala devítiletá dívka, jediná svědkyně události. Na místě činu pachatel zanechal symbolický vzkaz: miniaturní oprátku. S nejvyšší pravděpodobností tím chtěl naznačit, jaké jsou jeho další úmysly…
Takto znepokojivý popis místa činu je pro věhlasného kriminalistu Lincolna Rhyma neodolatelným lákadlem. Společně s Amélií Sachsovou se neprodleně pouští do ohledávání důkazů a vyhodnocování vodítek. Než však stačí učinit jakékoli konkrétní závěry, dojde k nečekanému zvratu. Z italské Neapole je hlášen naprosto identický případ…
Jak obětí přibývá, vyvstává na povrch další bizarní libůstka vyšinutého pachatele. Nestačí mu zabíjet; on bytostně potřebuje, aby měly jeho činy nějaký vznešený přesah. Právě proto pořizuje nahrávky posledních dechů a stenů svých obětí, a ty pak následně zhudebňuje a zveřejňuje na internetu.
Ano, Rhyma se Sachsovou i tentokrát čeká výjimečný případ. O to výjimečnější, že vrah své působení neomezuje na jediný kontinent.

Poslední hodina

Třináctý případ Lincolna Rhyma
Autor: Jeffery Deaver
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 598
Vazba: vázaná
Formát: 132×210 mm
ISBN: 978-80-7498-250-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Poslední hodina vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

„Mami.“
„Minutku.“
Obě odhodlaně kráčely tichou ulicí v Upper East Side. Bylo chladné podzimní ráno, slunce stálo nízko na obloze a z řídkých korun stromů se k zemi snášelo červené a žluté listí.
Matka a dcera obtěžkané bágly, které dnes děti vláčejí do školy.

————————————————

Kdo se baví tím, že vraždí jeptišky? Co se stalo v zahradě kláštera, kde byla nalezena dětská čelist? Dozvíte se v novém případu Katie Maguirové.

Irské řádové sestry potřebují ochranu Katie Maguirové.

V domě s pečovatelskou službou na předměstí Corku někdo ve spánku udusí starší jeptišku. Další sestra je zanedlouho nalezena mrtvá na břehu řeky Butlerstown.
Souvisejí tyto hrůzné činy s nálezem dětské čelisti v zahradě kláštera? Katie Maguirová je na stopě padesát let starého tajemství, které by ji mohlo přivést k vrahovi. Pokud ovšem vrah neodhalí Katiino vlastní tajemství jako první.

Krvavé sestry

Autor: Graham Masterton
Přeložila: Radka Klimičková

Počet stran: 504
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7577-166-7
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Krvavé sestry vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Více o knize se dozvíte v našem podrobnějším článku.

Ukázka

Brian se znovu chystal zakřičet „Christy!“, když se na okamžik vítr utišil a on zaslechl hrubé, vysoké zavřísknutí z míst někde pod nimi. Připomnělo mu to děsivý výkřik jeho kolegy řidiče, když ho otáčející se autobus linky 214 přimáčkl ke zdi capwellského autobusového depa. Byl to výkřik agonie a duševní bezmoci, výkřik někoho, kdo podle svých vážných zranění poznal, že nevyhnutelně zemře.

————————————————

Brutálně vyvražděná rodina se zohavenými těly je dalším případem inspektora Iwata. Co znamenají tajemné symboly, které po sobě zanechává sériový vrah?

Inspektor Iwata nastupuje na tokijské oddělení vražd. Spolu s kolegyní je okamžitě podstaven před hrůzostrašný případ vyvražděné rodiny. Pachatel vyňal jedné z obětí srdce a před smrtí ji donutil nakreslit tajemný symbol. Po nálezu další, stejný způsobem zavražděné oběti, není pochyb o tom, že jde o sériového vraha.
Detektiv, který vyšetřování vedl od počátku, spáchal po krátké době sebevraždu a pátrání po vrahovi podrobí těžké zkoušce také Iwatovu křehkou psychiku zatíženou nejedním traumatem z minulosti…
Modrá světla Jokohamy jsou evokativní a mnohovrstvený román s detektivní zápletkou, napsaný s výsostným citem pro atmosféru.

Modrá světla Jokohamy

Autor: Nicolás Obregón
Přeložil: Pavel Bakič

Počet stran: 440
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7473-576-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Modrá světla Jokohamy vydanou nakladatelství Kniha Zlín si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Vešel do velkého obchodního domu a strávil hodinu nákupem zvýrazňovačů, zápisníků a umělohmotných desek na
dokumenty. V kavárně si objednal kafe se sirupem z arabské gumy a ovocný salát. Wifi tu neměli, ale Iwatovi se líbil
výhled.

————————————————

Historický román s detektivní zápletkou vypráví o úsvitu českých dějin. Po zavraždění biskupa Vojtěcha se polský kníže Boleslav chopil příležitosti. Podaří se mu vybudovat hnězdenské arcibiskupství?

Bývalý pražský biskup a budoucí světec Vojtěch je zavražděn pohany. Ambiciózní polský kníže Boleslav Chrabrý toho chce využít a pomocí Vojtěchových ostatků i svých politických dovedností usiluje o vytvoření hnězdenského arcibiskupství, které by posílilo jeho mezinárodní pozici. Mladý císař Ota III. ve stejné době přemýšlí, jak obnovit velkolepou římskou říši a navázat na odkaz Karla Velikého. Když se mu podaří potlačit vzpouru v Římě, vydává se proto na velkou cestu po všech provinciích. V jejím finále se setkává s Boleslavem právě u Vojtěchových ostatků v nově postavené katedrále v Hnězdně.

Hra o kosti

Autorka: Elżbieta Cherezińska
Přeložila: Anna Plasová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-257-2261-9
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Hra o kosti vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka

Pohybovali se nehlučně jako duchové. Nejvyšší z nich, velitel, jim dával znamení. Zdvihnutá paže, otevřená dlaň. Zastavili se. Jemně a pomalu svírá ruku v pěst. Tiše vyrážejí. Oddalují se jeden od druhého, řada se mění v oblouk.

————————————————

Kriminální série Akta Enzo pokračuje. Podaří se Enzovi rozluštit šifru mrtvého sběratele hmyzu a překonat nezájem místních obyvatel?

Dávný slib umírajícímu muži zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. V tomto klaustrofobním prostředí musí Enzo rozluštit šifru, kterou muž zanechal všem na očích. Enzo čelí nepřátelství místních obyvatel, kteří netouží nechvalně proslulou vraždu opět vidět v novinových titulcích. Pohledná vdova, místní rváč, jehož se nepodařilo usvědčit, místo činu zamrzlé v čase, nebezpečná propast u útesů a sbírka matoucích zpráv dělají z případu jeden z nejsložitějších, které Enzo zatím řešil.

Entomologův odkaz

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 319
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7577-164-3
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Entomologův odkaz vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Více o knize se dozvíte v našem podrobnějším článku.

Ukázka

Mnichov, Německo, 20. prosince 1951
Erik Fleischer si od života nemohl přát víc. Měl přitažlivou ženu se zlatými vlasy splývajícími ve vlnách přes rovná ramena, s úsměvem, jenž jí prozařoval duši, a s čarokrásnýma modrýma očima. I dnes, po těch pěti dramatických letech, ho vroucně milovala.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrt na podzimní řece
Případy Sugawary Akitady

Parkerová, I. J.

Garamond, 2017

zobrazit info o knizePoslední hodina
Třináctý případ Lincolna Rhyma

Deaver, Jeffery

Domino, 2017

zobrazit info o knizeKrvavé sestry

Masterton, Graham

Host, 2017

zobrazit info o knizeModrá světla Jokohamy

Obregón, Nicolás

Kniha Zlín, 2017

zobrazit info o knizeHra o kosti

Cherezińska, Elżbieta

Argo, 2017

zobrazit info o knizeEntomologův odkaz

May, Peter

Host, 2017

Napsat komentář