Ruční tisk – inspirace pro začátečníky i mistry

Rucni tisk
Patříte mezi ty, kteří doma rádi tvoří? Pak se nechte inspirovat uměleckým tiskem bez nutnosti použití tiskařského lisu. V knize naleznete desítky návodů na projekty různých obtížností a stovky barevných fotografií.

Umělecký tisk linoleovou a gumovou formou, z pěnových archů a pomocí razítkových sad.
Chcete si doma vyrobit umělecký tisk a poznat nové výtvarné metody? S knihou Ruční tisk není nic snadnějšího. Autorka čtenáře zasvěcuje do řady technik tisku linoleovými a pevnými gumovými formami bez nutnosti použití tiskařského lisu.
Navíc připojuje popis výroby detailních uměleckých tisků, které je možné zhotovit pomocí pěnových archů a koupených předřezaných razítek. Vychází přitom ze svých vlastních návrhářských zkušeností a nabízí mnoho praktických tipů.
Kniha je určena jak pro tiskaře-začátečníky, tak pro zkušené výtvarníky a všechny zájemce o tiskařské techniky. Nabízí projekty různé obtížnosti, na mnohých z nich můžete pracovat i společně s dětmi. Naleznete zde podrobné návody, stovky barevných fotografií a celou galerii výtvarných děl, která mohou posloužit jako inspirace pro vaši vlastní tvorbu.
Ruční tisk vám jednoduše otevře nové možnosti výtvarného vyjádření.

Ukázka z knihy

Konečnou odměnou za vytvoření tištěného projektu je vědomí toho, že jste tuto práci dokázali udělat sami. Je to přímá zkušenost s praktickou stránkou věci, počínaje řezáním tiskové formy, přes barvení až po broušení; do každého kroku vkládáte sebe sama. Projekty uvedené v tomto oddíle knihy zahrnují řadu techniky, v nichž se můžete stát mistry.

Rucni tisk 1

Rucni tisk 2

Ruční tisk

Autorka: Andrea Laurenová
Přeložila: Růžena Pokorná

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 215×252 mm
ISBN: 978-80-7359-537-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ruční tisk vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Andrea Laurenová je textilní návrhářkou a grafičkou. Narodila se v Anglii a do Spojených států přijela až jako dospívající se svou rodinou, která se usadila na Floridě. První léta zde strávila výtvarnou činností a hrou na cello. Výtvarné tvorbě se věnovala v Chicagu, Portlandu, New York City a Asheville. Její reliéfní tisky pro textilie a digitální návrhy se prodávají v mnoha zemích . Andrea se nechává inspirovat přírodou, hudbou a cestováním.


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001. Zaměřuje se zejména na literaturu překladovou a jeho autoři pocházejí ze všech koutů světa (ze Spojených států např. Robert Crais se svými detektivkami, z Anglie Susan Hillová se svými mrazivými duchařskými příběhy, ze Švédska autorky podivuhodných příběhů Majgull Axelsson či Marie Hermanson ad.). Tu a tam jsou vydáváni také čeští autoři, např. Eva Brabcová, Martina Wolfová nebo Vladimír Kafka. Nakladatelství vydává beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

Doporučení:
Share

Napsat komentář