Poslouchejte své tělo

Pribehy obycejneho uzdraveni
Jan Hnízdil přichází s další knihou. V ní shrnul příběhy lidí, kteří začali naslouchat svému tělu, řídili se zdravým rozumem a uzdravili se. Autor je doplňuje rozhovory na téma komplexní medicíny, který vedl s kapacitami oboru.

Tělo není pitomé, umí se uzdravovat samo. Jenže my se k němu občas chováme jako k největšímu nepříteli. Házíme mu pod nohy spíš než příslovečné klacky rovnou klády. A k tomu žijeme tak, aby mělo pořád co opravovat. Býváme unavení, nemožní, nemocní. Lékaři si nevědí rady. A pak přijde rada, která spojí odjakživa spojené, tělo a hlavu. Ejhle, zdraví se vrací.
Kniha lékaře Jana Hnízdila je složená z příběhů lidí, kteří byli ochotní naslouchat, vzali rozum do hrsti a uzdravili se, a doplněná rozhovory na téma komplexní medicíny, které vedla mimo jiné s psychiatrem Radkinem Honzákem, biologem Stanislavem Komárkem nebo etnologem Mnislavem Atapanou Zeleným novinářka Klára Mandausová.

Ukázka z knihy

Pro jedny šaman, pro jiné vizionář. Lékař Jan Hnízdil, český guru komplexní a psychosomatické medicíny, bestsellerový autor knih o celostní medicíně a problémech, s nimiž si klasičtí lékaři nevědí rady. Podle něj jde o to vysvětlit pacientovi, co mu chce tělo nemocí říct. Tvrdí, že duše léčí, a že v sobě máme samoúzdravné schopnosti. Taky je kritikem farmaceuticko-medicínského systému, politiků a ekonomického růstu. (str. 23)

Příběhy obyčejného uzdravení

Autoři: Jan Hnízdil, Klára Mandusová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 125×208 mm
ISBN: 978-80-7422-601-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Příběhy obyčejného uzdravení vydalo Nakladatelství Lidové noviny.

O autorech

MUDr. Jan Hnízdil se narodil v roce 1958 v Mnichově Hradišti. . Vystudoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Je atestovaným internistou a rehabilitačním lékařem. Po absolutoriu v roce 1984 pracoval jako odborný asistent katedry tělovýchovného lékařství Fakulty tělesné výchovy a sportu UK, poté deset let vedl rehabilitační oddělení Fakultní polikliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. V letech 2004-2013 pracoval v Centru komplexní péče v Dobřichovicích, v současné době pracuje na realizaci projektu vzorového léčebně vzdělávacího zařízení komplexní medicíny „Hnízdo zdraví“.
Je autorem či spoluautorem řady odborných článků a publikací, např. Mým marodům či Zaříkávač nemocí.  Ve fejetonech, sloupcích a glosách, ať už tištěných v novinách, či publikovaných na internetu, se vyjadřuje k úskalím lékařské profese i k aktuálnímu dění nejen ve zdravotnictví.

Zdroj informací: Nakladatelství Lidové noviny

Klára Mandausová se narodila v roce 1968 v Ústí nad Labem. Vystudovala VŠE v Praze. Třináct let psala v deníku MF Dnes o ekonomice a o zdraví. Nyní pro redakci časopisu Marianne připravuje rozhovory, píše fejetony a zamýšlí se nad psychologickými tématy. V roce 2010 získala titul Blogerka roku idnes.cz. Vydala dvě knihy, sbírku fejetonů My dokonalé a prózu Slunečnice. Žije s partnerem Romanem, dcerou Kristinou a několika zvířaty v Rychnově nad Kněžnou. Přiznává, že komplexní medicína je pro ni jedno velké dobrodružství. Nabídku spolupracovat na knize Příběhy obyčejného uzdravení přijala s velkým nadšením. „Pracovat pro Honzu Hnízdila je čistá radost. Je vtipný, má charisma jako dům a pomáhá lidem. A to všechno doopravdy. Jsem vděčná, že jsem mohla do knížky vyzpovídat tolik zajímavých lidí,“ říká.

Zdroj informací: Nakladatelství Lidové noviny


Nakladatelství Lidové noviny vzniklo v roce 1993 v deníku Lidové noviny. Tento původ do jisté míry předurčil vydavatelský směr NLN. Tituly a projekty mají převážně odborný, vzdělávací a informační charakter s důrazem na mimořádnou náročnost, kvalitu a novost obsahu i zpracování. Nakladatelství se cítí odpovědné za obsah textů, které připravuje, i za myšlenky, které svou prací podporuje. Je pro něj důležité správné a bohaté užívání českého jazyka a váží si toho, že s ním spolupracuje řada vynikajících odborníků.

Doporučení:
Share

Napsat komentář