Thriller o problematickém poutu mezi dvojčaty

Sestry az za hrob
Ava se vrací na starou rodinnou vinici, jelikož nevěří, že její dvojče Zelda je opravdu mrtvé. Určitě je to zase jenom nějaká sestřina hra. Pravidla hry jsou ale mnohem záludnější, než by se mohlo zdát.

Ava nevěří tomu, že její sestra Zelda zemřela. Ví, jaká je. A pozná, když si jen hraje a manipuluje s lidmi. Ava se vrací na neprosperující rodinnou vinici a znovu musí čelit všemu, před čím už jednou utekla: matce žijící na hraně mezi alkoholismem a demencí, charismatickému, avšak již poněkolikáté ženatému a věčně nepřítomnému otci i budoucnosti, které se před dvěma lety chtěla vyhnout svým odjezdem do Paříže. Ava se rozhodne odhalit tajemství obestírající Zeldinu smrt – sestra prý uhořela ve stodole. Byla to nešťastná náhoda, nebo vražda? A kdo tedy Avě posílá e-maily, nechává ukryté zprávy a směruje její kroky za bývalými milenci, vypůjčenými traktory, zaprášenými láhvemi vína, rodinnými tajemstvími a citovými vazbami, na něž se tak usilovně snažila zapomenout? Čím více se toho Ava o svém nepředvídatelném dvojčeti dozvídá, tím jasněji si uvědomuje, že nezná pravidla hry, kterou s ní její sestra celý život hrála.

 

Sestry až za hrob

Autorka: Caite Dolan-Leachová
Přeložila: Alžběta Kalinová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 138×206 mm
ISBN: 978-80-7577-170-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Sestry až za hrob vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Moje sestra, rozená vypravěčka mýtů, vždy ráda šířila příběh o tom, jak nám prohodili jména. Byla na to pyšná, jako kdyby se jí, tomu maličkému namodralému novorozenci, podařilo obalamutit osud a přivlastnit si jméno, které mělo patřit mně. Moji rodiče se snažili být důmyslní (ještě než ztratili schopnost cítit se jakkoli jinak než absolutně zdeptaně) a naše jména se měla stát součástí svérázné rodinné tradice. Od A do Z. Ava a Zelda. Prvorozená měla být A jako Ava, druhorozená Z jako Zelda a společně jsme měly tvořit celou abecedu pro naše pošetilé a na krátkou chvíli optimistické rodiče, kteří se oba ocitli ve fádním středu: M jako Marlon a N jako Nadine. Otec dostal jméno po slavném herci a pod vlivem svého obvyklého krátkozrakého narcismu se snažil zanechat jakýsi neobyčejný odkaz své vzkvétající rodiny. Vzkvétat nám však nebylo určeno. (str. 9)

 

Ohlasy

Dolan-Leachová obratně splétá chytře vystavěnou záhadu Agathy Christie, vtip Dorothy Parkerové a opilecky ponuré drama Eugena O’Neilla. Ostrý, drásavý příběh opravdové lásky, jakou znají jen dvojčata.

Kirkus Reviews

Výjimečně promyšlená prvotina Sestry až za hrob pojednává o odcizených dvojčatech, jež si na rodinné vinici hrají na kočku a myš – tento příběh mě neustále udržoval v napětí a nutil mě obracet jednu stránku za druhou až do překvapivého a velmi vydařeného konce.

Carla Buckleyová, spisovatelka

Důmyslný thriller Caite Dolan-Leachové zkoumá problematické pouto mezi dvojčaty… Číst tento propracovaný román o vinařské rodině jistě čtenáři přinese požitek.

The New York Times Book Review

 

Caite Dolan-Leachová

Caite Dolan-Leachová je americká spisovatelka a překladatelka. Narodila se v oblasti Finger Lakes ve státě New York, vystudovala Trinity College v Dublinu a Americkou univerzitu v Paříži. Román Sestry až za hrob (2017) je její prvotinou.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSestry až za hrob

Dolan-Leachová, Caite

Host, 2017

Napsat komentář