Vražda a pomsta, smrt a láska…

John Searles_Zvlastni ale pravdive
Philip Chase vede jednotvárný život plný hádek s matkou, ale to se změní s příchodem Melissy Moodyové, někdejší přítelkyně jeho bratra. Bratra, který před pár lety zemřel. Co její přítomnost způsobí?

Po pádu z požárního schodiště u svého bytu na Manhattanu se Philip Chase nastěhuje zpátky domů ke své matce Charlene, zahořklé ženě, která se nikdy úplně nesmířila se smrtí mladšího syna Ronnieho, k níž došlo před pěti lety. Otupělý sledováním televize a hádkami s matkou upadne Philip do stavu netečnosti. Všechno se změní jedné zimní noci, kdy se na jejich prahu objeví Ronnieho přítelkyně ze střední školy Melissa Moodyová, aby jim oznámila, že je těhotná. A otcem, jak tvrdí, je Ronnie… Tak začíná podivuhodný příběh, v němž se Philip a jeho matka probírají Melissinou i svou minulostí. Ve snaze dobrat se odpovědí na otázky, které je trápily po celý život, podniknou neobvyklou cestu, během níž jsou nuceni čelit vraždě i pomstě, smrti i lásce, a na jejímž konci možná někdo z nich dojde i kýženého vykoupení… Podle knihy natáčí producent muzikálového hitu La La Land film s Amy Ryanovou a Gregem Kinnearem v hlavních rolích.

 

Zvláštní, ale pravdivé

Autor: John Searles
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 152×212 mm
ISBN: 978-80-7588-009-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zvláštní, ale pravdivé vydalo nakladatelství Mystery Press v edici Thrillery.

 

Ukázka z knihy

Jednoho pozdního větrného únorového večera skoro pět let po smrti Ronnieho Chase zazvoní telefon. Ronnieho starší bratr Philip spí na rozkládacím gauči; od chvíle, co se přistěhoval z New Yorku zpátky domů, mu totiž jako ložnice slouží obývák. Bezdrátový telefon je zamotaný někde v přikrývkách – mezi hliníkovou berlí, zmačkanými papírovými kapesníky, televizními programy, třemi dálkovými ovladači a životopisem Anne Sextonové se založenými růžky stránek. Philip šmátrá ve tmě, dokud ho nevytáhne za krátkou anténu a hovor nepřijme. „Haló.“
Slabý, povědomý ženský hlas řekne: „Philipe? Jsi to ty?“
Philip otevře ústa, aby se zeptal, kdo volá, pak se zarazí, protože mu dojde, o koho se jedná: Melissa Moodyová, se kterou jeho bratr chodil na střední. Mysl mu zaplní scéna z noci školního plesu: Melissa v ní má bílé šaty potřísněné krví. Pouhá vzpomínka stačí, aby mu čelist spadla ještě níž. Ten samý výraz se ve dnech, které budou následovat po tomto telefonátu, objeví postupně na tvářích všech Chaseů. „Missy?“ (str. 9)

 

John Searles

Bývalý úspěšný americký novinář John Searles na sebe upozornil už svým debutem Chlapec stále nezvěstný z roku 2001, na základě kterého ho časopis Time označil titulem „Person to Watch“. Z knihy se velmi rychle stal bestseller a úspěch sklidil i další Searlesův román Strange But True (nejlepší kniha roku 2004 podle portálu Salon.com). Třetí autorova kniha je zatím nejúspěšnější. Nebudete se bát ničeho zlého má na kontě cenu American Library Association a jsou jí nadšení i autorovi kolegové, mj. Gillian Flynn nebo Khaled Hosseini. Searlesovy eseje se objevují v denících New York TimesWashington Post a dalších. Pravidelně také vystupuje jako literární kritik na televizních stanicích NBC a CNN.

Informace byly čerpány ze stránek Knižního klubu.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZvláštní, ale pravdivé

Searles, John

Mystery Press, 2017

Napsat komentář