Dvě sestry a jedno temné tajemství

John Searles_Nebudete se bat niceho zleho
Thriller Johna Searlese vypráví o Sylvii, která se rozhodne zjistit, proč museli její rodiče zemřít. Proniká hlouběji do minulosti, aby odhalila pravdu, jež jí změní celý život.

Jedné zasněžené zimní noci vezmou rodiče svou dceru Sylvii s sebou na tajemnou schůzku do nedalekého kostela. Zatímco dívka čeká v zaparkovaném autě, jsou její otec i matka za nejasných okolností brutálně zavražděni. Dospívající dívka, žijící po tragické události v péči starší sestry, se rozhodne na vlastní pěst zjistit, co se té osudné noci v kostele doopravdy stalo a kdo nese zodpovědnost za smrt rodičů. Během neúnavného pátrání se vrací do let předcházejících zločinu i do období těsně poté a postupně odhaluje temné a nelítostné události, které navždy změnily osud celé její rodiny, včetně jí samotné…

 

Nebudete se bát ničeho zlého

Autor: John Searles
Přeložila: Dominika Moulíková

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-88096-71-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nebudete se bát ničeho zlého vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Kdykoli zazvonil pozdě v noci telefon, zůstala jsem ležet ve své úzké posteli a poslouchala. Matka ho zvedla hned po prvním zazvonění, aby neprobudil mě nebo sestru, pokud tedy byla Rose doma. Tlumeně uchlácholila volajícího a pak telefon předala otci. jeho hlas byl upjatější, formálnější, když plánoval, kdy a kde se sejdou, nebo vysvětloval, jak se dostat k našemu vyšisovanému, oprýskanému tudorovskému domku, který stál na konci slepé ulice v maličkém městě Dundalk v Marylandu. Někdy lidé volali z veřejné budky v nedalekém Baltimoru. Říkala jsem si, že nějaký kněz musel zřejmě načmárat naše číslo na útržek papíru a předat ho dál. Nebo se možná dalo jednoduše najít v telefonním seznamu, protože jsme v něm byli uvedeni stejně jako jakákoli jiná obyčejná rodina. I když slovo „obyčejný“ bylo nejspíš to úplně poslední, které by se k nám hodilo.

 

Ohlasy

Bohatý a vzrušující příběh… Napínavý a zároveň citlivý pohled pod povrch záhady jménem rodina.

Khaled Hosseini, autor bestselleru Lovec draků

Temný, mistrovský portrét jedné neobyčejné rodiny. Krásný a děsivý román.

Gillian Flynn, autorka Zmizelé

 

John Searles

Bývalý úspěšný americký novinář John Searles na sebe upozornil už svým debutem Chlapec stále nezvěstný z roku 2001, na základě kterého ho časopis Time označil titulem „Person to Watch“. Z knihy se velmi rychle stal bestseller a úspěch sklidil i další Searlesův román Strange But True (nejlepší kniha roku 2004 podle portálu Salon.com). Třetí autorova kniha je zatím nejúspěšnější. Nebudete se bát ničeho zlého má na kontě cenu American Library Association a jsou jí nadšení i autorovi kolegové, mj. Gillian Flynn nebo Khaled Hosseini. Searlesovy eseje se objevují v denících New York Times, Washington Post a dalších. Pravidelně také vystupuje jako literární kritik na televizních stanicích NBC a CNN.

Informace byly čerpány ze stránek Knižního klubu.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebudete se bát ničeho zlého

Searles, John

Mystery Press, 2017

Napsat komentář