Získejte fantasy příběh maskované mstitelky Miry

trpytny-dvur-2-pulnocni-klenot-perex
Mira je neustále na útěku – nejdříve prchá před válkou, potom před nespravedlností, až skončí u Třpytného dvora. Jenže i zde je vystavena posměškům a ponížení. Ale ona se nevzdává a pro svou nezávislost je ochotna udělat mnohé.

Svoboda, nebo láska?

Mira není jako ostatní dívky ze Třpytného dvora. Z domova ji vyhnala válka a ani útěk do jiné země jí nepřinesl štěstí. I tam byla vystavena příkořím a nespravedlnostem, a tak utíká dál, až ke Třpytnému dvoru, kde se z chudých dívek stávají dokonalé dámy a vhodné manželky pro bohaté muže v daleké Adorii.

Miřino prokletí jako by ale nemělo konce: také tady se pro svůj původ stává terčem posměchu a ponížení. Ona se ale nehodlá vzdát! S vizí lepšího budoucího života přes den společensky konverzuje s bohatými nápadníky, zatímco po nocích se pouští do mnohem nebezpečnějších dobrodružství…

S maskovanou tváří se vydává do města, aby tam svým vlastním způsobem bojovala s nespravedlností a zároveň získala prostředky, které jí pomůžou k nezávislosti. Společníkem je jí při tom nejen legendární vůdce místních pirátů, ale také, jehož počáteční opovržení vůči Miře rychle vystřídá obdiv. A po obdivu se dostaví ještě docela jiný cit…

Také Mira je do něj zamilovaná. Co teď? Všechno, o co v životě usilovala, má konečně na dosah. Bylo by od ní rozumné riskovat vytouženou svobodu kvůli lásce?

 

Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot

Autorka: Richelle Mead

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jan Netolička
Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7498-246-0

Přečtěte si více o knize Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Jen jsme si povídali. Nic špatného jsem neudělala. A Třpytný dvůr je velmi vážený podnik.“ Snažila jsem se mluvit klidně a s pokorou. Rozhodně jsem nechtěla, aby na mě znovu strhnul pozornost městské hlídky. „Budu docházet na hodiny etikety a příští rok si najdu manžela v Adorii.“
„A ne jen tak nějakého manžela,“ dodal Cedric vychloubačně. „Seznámí se s těmi nejbohatšími a nejvlivnějšími svobodnými pány ve městě. S muži, kteří v Novém světě vydělali jmění a touží po stejně vznešené manželce, jaké podnik mé rodiny dodal už mnohým jiným.“ Použil stejná slova, jako když jsme se poprvé potkali. Napadlo mě, že jeho obchodnické já musí být velmi silné. (str. 13)

 

O autorce

Richelle-MeadRichelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Vystudovala umění a komparativní religionistiku, ale v současnosti je spisovatelkou na plný úvazek. Celosvětovou slávu si získala především Vampýrskou akademií, která se dočkala také filmového zpracování a na kterou volně navazují Pokrevní pouta, obrovský ohlas získala i šestidílná série Sukuba. V češtině všechny Richelliny knihy vydalo nakladatelství Domino. A co oblíbená autorka dělá, když zrovna nepíše? Sleduje pokleslé reality show, cestuje, ochutnává neobvyklé koktejly a kupuje si oblečení. Spoustu oblečení. Svědomitým pitím kafe se dopracovala k závislosti na kofeinu. S tou už se smířila. Nadále se však snaží bojovat s tendencí odkládat věci tak dlouho, jak je to jenom možné.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot

U Třpytivého dvora se chudé dívky proměňují v dámy a dokonalé budoucí manželky pro urozené pány. Mezi nimi je i Mira, která je však i zde terčem posměchu ostatních. Svých snů se ale nevzdává, proto je přes den bezchybnou společnicí bohatých mužů a v noci se proměňuje v maskovanou mstitelku bojující proti bezpráví. A právě během jedné takové akce se seznámí s cynickým Grantem. I on jí zpočátku opovrhuje, stejně jako dívky u Třpytného dvora, ale Mira ho brzy okouzlí svou odvahou a netrvá dlouho a oba zjišťují, že jejich city jsou mnohem hlubší. Dá Mira přednost lásce, nebo své svobodě, za kterou tolik bojovala?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot
probíhá od 10. do 23. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Třpytný dvůr 2: Půlnoční klenot

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTřpytný dvůr 2: Půlnoční klenot

Mead, Richelle

Domino, 2017

Napsat komentář