Naše milované české pohádky

Marta Knauerova_Zlata kniha ceskych pohadek
Darujte svým dětem k Vánocům nádhernou pohádkovou sbírku plnou kouzelných ilustrací, příběhů, říkadel, básniček a hádanek s jejich oblíbenými hrdiny!

V téhle knížce pohádek, kdo by to byl děti řek, potkali se mezi listy rytíř, král i kašpárek. Nechybí v ní Otesánek, co má břicho jako džbánek, slepička, co s trochou vody spěchá pomoct kohoutkovi. V téhle knížce, to se ví, nechybí drak trojhlavý! Neobyčejně pohádková, bohatě ilustrovaná kniha plná příběhů a fantazie obsahuje krátké i delší pohádky, básničky, hádanky i říkadla, které se v mnoha podobách vyprávějí v našich domovech už od nepaměti. Přináší nám krásné chvilky, kdy se můžeme zachumlat pod peřinu, poslouchat vyprávění, číst si nebo si jen tak knihu stránku po stránce prohlížet a pohádkově snít.

 

Zlatá kniha českých pohádek

říkadel, básniček a hádanek
Autorka: Marta Knauerová
Ilustroval: Atila Vörös

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-266-1179-0
Doporučená cena: 590 Kč

Knihu Zlatá kniha českých pohádek vydalo nakladatelství Edika.

 

Ukázky z knihy

Zlata kniha ceskych pohadek_ukazka9Zlata kniha ceskych pohadek_ukazka10

Stáhněte si další ukázku a přečtěte si naši recenzi.

 

Marta Knauerová

Marta Knauerová je v prvé řadě maminka a kamarádka dvou báječných dcer s touhou psát laskavě, tajemně a hravě. Je šťastná ve své práci botaničky i v jakékoli práci tvůrčí. Zaměstnat ruce pro ni znamená dopřát odpočinek hlavě. A naopak! V podkroví barokního kláštera obutých augustiniánů (dnešní Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě) sepisuje granty a připravuje už roky výukové materiály a programy pro děti. To vše s velkou pokorou a úctou nejen k danému místu, ale především k mnichu Conopeovi, šouravě bloudícímu chodbami rozlehlého kláštera už téměř čtyři sta let.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

 

Atila Vörös

Talentovaný výtvarník Atila Vörös je původem z Maďarska. Po sametové revoluci absolvoval Akademii výtvarných umění v Praze (obor klasická malba) a usadil se v Čechách. Do roku 2002 vedl Galerii Jídelna, kterou založil v českolipském muzeu, pak se rozhodl pro práci ve vlastním ateliéru. Samostatná malířská a sochařská tvorba, restaurování, grafické projekty a návrhy interiérů doplnila v posledních letech práce na knižních ilustracích, a to u nejrůznějších stylů a žánrů pro děti i dospělé. Jeho fantazie a cit pro dějový obsah tak dává knihám nejméně o jeden zajímavý život navíc.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Edika představuje širokou nabídku knih, které jsou určeny nejen dětem a mládeži, ale i jejich rodičům a pedagogům. Moderní učebnice sledující trendy ve vzdělávání pro všechny věkové skupiny a stupně pokročilosti. Knižní portfolio nakladatelství Edika zahrnuje ucelené řady jazykových učebnic, vysokoškolské učebnice, učebnice pro technické obory, odborné slovníky či dvojjazyčné verze známých literárních děl a také bohatou nabídku publikací a pracovních sešitů pro rozvoj schopností a dovedností dítěte, jeho předškolní i školní přípravu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlatá kniha českých pohádek
říkadel, básniček a hádanek

Knauerová, Marta

Edika, 2017

Napsat komentář