Thrillerové romány

Thrillerove romany
Pochmurné podzimní počasí vybízí k tomu, aby vzal čtenář do ruky něco zvlášť děsivého a napínavého. Nejlépe nějaký kvalitní thriller. Připravili jsme pro vás tipy na hned čtyři, tak se pohodlně usaďte a bojte se!

Sestupte s novým hororovým příběhem Jeremyho Batese do temného podzemí pařížských katakomb a projděte se chodbami lemovanými kostmi zemřelých Pařížanů.

Katakomby Paříž

Autor: Jeremy Bates
Přeložil: David Sajvera

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7505-766-2
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Katakomby Paříž vydalo nakladatelství XYZ.

Při čtení tohoto zneklidňujícího hororu se čtenářům bude tajit dech, protože autor opět rozehrává děsivý příběh plný napětí, akce a překvapivých zvratů. Tentokrát nás zavádí do Paříže, která bývá spíše symbolem romantiky, od níž má však rozsáhlá podzemní síť katakomb daleko. Pod rušnými ulicemi a kavárnami, kde se přátelé bezstarostně scházejí na kávu, se skrývá labyrint tunelů, místo spočinutí několika milionů mrtvých. Když se hrdinům dostane do rukou videokamera s děsivými záběry zoufalé ženy bloudící tmavými a vlhkými chodbami, skupina kamarádů se vydává do katakomb odhalit tajemství nahrávky – noří se do hlubin města, jeho znepokojivé historie i svého vnitřního světa. Nakolik v něm obstojí a budou se vůbec moci vrátit zpět?

 

Ukázka z knihy

Odhrnul jsem květovanou kartounovou záclonu a podíval se z okénka. Ještě nikdy jsem po Paříži nejel autem. Jak jsme se kodrcali autem se špatným pérováním po široké třídě lemované kaštany, sledoval jsem proud zavřených obchodů, které mizely někde vzadu za našimi zády.
Skoro každý člověk si nosí v hlavě nějakou idealizovanou představu Paříže. Je to pro ně Mekka kultury, město bohaté na historické události, přeplněné nádhernou architekturou, elegantními ženami, oblečenými do modelů od Gaultiera nebo Givenchy, a šašky s knírem, kteří kráčí ulicemi s malířským stojanem v jedné ruce a bagetou ve druhé. Myslím, že tyhle představy se tady člověku do jisté míry potvrdí – kromě těch šašků s knírem, které tady určitě nepotká. (str. 60)

Stáhněte si další ukázku a mrkněte na další thrillerové tipy.

————————————————

Každý má nějaké tajemství. Někdy docela neškodné, jindy ničivé. Někteří lidé mají taková tajemství, jejichž prozrazení by jim mohlo obrátit život naruby a zničit vše, co dlouhá léta budovali. A právě o tom vypráví výjimečný příběh Liama Piepera.

Hračkář

Autor: Liam Pieper
Přeložil: Jakub Marek

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-234-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Hračkář vydalo nakladatelství Domino v edici Napětí.

Člověka může definovat mnohé. I to, jaké tajemství před světem skrývá. Adam Kulakov je spokojený člověk. Střední věk na něj zatím nedolehl plnou silou, hračky z jeho továrny dělají radost dětem na celém světě, má více peněz, než kdy může utratit, miluje svou ženu a syna a vydržuje si tolik milenek, kolik jen před nimi dokáže utajit. Adam však není jediný, kdo v rodině Kulakovových pečlivě střeží osobní tajemství. Jeho dědeček Arkadij se roku 1944 ocitl v Osvětimi, a tam se mu naskytla velmi neobvyklá příležitost. Nyní, když se jeho život chýlí ke konci, vynakládá nesmírné úsilí, aby pravda zůstala navždy ukrytá. Není to pro něj snadné, protože drtivé vzpomínky na setkání s jedním z největších monster lidské historie dotírají stále intenzivněji. Právě tehdy dojde k události, která může rozmetat Adamův pohodový život jako domeček z karet; následně Arkadije dostihne hrůzná minulost v plné síle. Vše, co oba muži celý život budovali, je nyní v ohrožení. A společně zjišťují, že svým nejbližším můžeme paradoxně nejvíce ublížit tehdy, když se je snažíme před něčím uchránit.

 

Ukázka z knihy

Jak tam stál před letošní desátou třídou, uvědomil si neradostný fakt, že sám už dávno není teenager, že začíná stárnout, a školáky, mrzuté, znuděné, kteří si pod lavicí tajně hrají s telefony, v nejmenším nezajímá. Pak si vzpomněl, proč tady vlastně vůbec je; požádali jej, aby promluvil ke studentům, jelikož je bohatý, mocný a ceněný člen místní komunity. Pokud je nezajímal, protože je život nic nenaučil, nebyla to jeho starost. Na to, co život doopravdy je, přijdou velmi brzy.
Zadíval se do zadní části učebny, kde Clara předstírala, že je zahloubaná do svého telefonu. Claru znal letmo od jejího narození prostřednictvím rodinných přátel, dokonce byl hostem na jejím bat micva, ale příliš pozornosti jí nevěnoval, dokud ji nedávno znovu nepotkal a nezjistil, že vyrostla z nepoddajného děcka do kypré tmavovlasé holky krev a mlíko. (str. 8)

Přečtete si další ukázku.

 

Liam Pieper

Liam PieperLiam Pieper se narodil roku 1984 do rodiny volnomyšlenkářských hippie. Žije v australském Melbourne, zajímá se o českou historii, literaturu a kulturu a pracuje jako novinář a spisovatel na volné noze. Ve třinácti letech začal kouřit marihuanu, v patnácti se stal drogovým dealerem a v osmnácti letech byl za tuto nezákonnou činnost dokonce zatčen. O této zkušenosti a mladické nerozvážnosti pojednává ve své memoárové prvotině The Feel-Good Hit of The Year, jež byla nominována hned na několik prestižních literárních cen. Napsal také knihu esejí Mistakes Were Made a v roce 2015 se v našem hlavním městě v rámci projektu Praha, město literatury zúčastnil rezidenčního pobytu zahraničních spisovatelů. Zde také pracoval na své zatím poslední próze – románu Hračkář.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Domino.

————————————————

Říkáte si, že příběh z finančního prostředí, inspirovaný skutečnými událostmi a vyprávějící o podvodech, nemůže být moc zajímavý? Pak se mýlíte a dokáže vám to thriller Caroliny Neurathové.

Zaslepení

Autorka: Carolina Neurathová
Přeložila: Romana Švachová

Počet stran: 390
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-7577-162-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zaslepení vydalo nakladatelství Host.

Thriller ze švédského finančního světa, inspirovaný skutečnými událostmi. Peder af Rooth tráví s manželkou a přáteli víkend na venkově, kde jej zastihne telefonát, který mu převrátí život vzhůru nohama: Stockholmské obchodní bance, v níž působí jako generální ředitel, hrozí nenadálý bankrot. O několik hodin později sedí Peder i se ženou v soukromém letadle a míří do Stockholmu, kde začíná dramatický boj o záchranu banky. Svérázná finanční reportérka Beatrice Farkasová dostane tip, jehož zveřejnění by mohlo banku položit už dávno. Po několik měsíců svádí boj o informace s nejmocnějšími finančníky v zemi. Ani ve snu by ji však nenapadlo, jak dalekosáhlé následky bude její pátrání mít. Jedné noci ji probudí telefon. Bývalý obchodník banky, její nejslibnější zdroj, vypadl z balkonu svého bytu. Bulvár úmrtí označí za sebevraždu, avšak Beatrice je přesvědčená o tom, že jeho smrt si někdo přál. Někdo, kdo ho chtěl zastavit.

 

Ukázka z knihy

Nedokázala pochopit, že je mrtvý. Přijmout to. To přece nemůže být pravda! Proč by se zabíjel? A co jí chtěl říct, když jí v noci volal?
V redakci znovu otevřela stránky zpravodajských webů. Spekulace o sebevraždě ještě nabobtnaly. Morální kompas zůstal pohozen kdesi v nenávratnu. Dokonce už i její kolegové publikovali text z tiskové agentury, ten byl ovšem založen zase jen na informacích Aftonpressu. Nechápala, jak k tomu vůbec mohlo dojít. V případě sebevražd média obvykle žádné podrobnosti nezveřejňovala, alespoň dokud se někdo z příbuzných mrtvého nerozhodl k věci veřejně vyjádřit a otevřeně o ní promluvit. Ale zdálo se, že poté co Aftonpress zatlačil na bratra zesnulého, neostýchali se o tom psát ani ostatní novináři. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku a náš článek.

 

Ohlasy

Román Zaslepení nabízí fascinující vhled do světa, v němž mnozí hodně riskují, ale pak nejsou ochotni přijmout odpovědnost.

Kenth JönssonÖlandsbladet

Napínavé, zkušeně napsané, ale zároveň nepříjemně pravdivé čtení…

Kerstin SärneöováTara

 

Carolina Neurathová

Carolina Neurathová (* 1985) je finanční reportérka a ekonomická žurnalistka švédského deníku Svenska Dagbladet. Za svou investigativní práci v oblasti bankovnictví a finančnictví získala několik novinářských ocenění a vydobyla si pozornost čtenářů i za hranicemi Švédska. Je autorkou dvou reportážních knih, Zaslepení (2016) je její románový debut.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

————————————————

Úspěšný ropný magnát byl ubit k smrti. Z vraždy je obviněn jeho syn Brandon. Právnička Amanda ho má obhajovat, v případu se však objeví několik nejasností. Přečtěte si napínavý thriller Phillipa Margolina!

Krvavé právo

Autor: Phillip Margolin

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-0027-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Krvavé právo vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Advokát Dale Masterson je bohatým a úspěšným zástupcem ropných a uhelných společností. Když je jeho podřízená, Christine Larsonová, nalezena mrtvá, dostává se on i jeho firma pod drobnohled. Celý na první pohled jasný případ se však zamotá, když je Masterson ve svém sídle ubit k smrti a svědek vidí z místa prchat jeho syna. Brandon, posedlý záchranou planety, se k vraždě svého otce přizná – byla to pomsta za všechny jeho kontroverzní klienty, kteří ničí životní prostředí i životy obyčejných lidí. Právnička Amanda Jaffeová má obhajovat Brandona, ale případ se začíná komplikovat – pokud je Brandon nevinný a bere na sebe roli mučedníka, kdo tedy Mastersona zavraždil? A jaká je spojitost mezi vraždou Mastersona a Larsonové?

 

Ukázka z knihy

Amanda požádala Sarah Hartmannovou, aby na ni počkala na lavičce naproti výtahu jedno patro pod soudní síní, ve které měl být Brandon obžalován. Hartmannová přešla k advokátce svého syna, jakmile Amanda vystoupila z výtahu.
„Proč jste se se mnou chtěla setkat tady?“ zeptala se Brandonova matka.
„Chtěla jsem vás připravit na ten cirkus, který nás čeká, až se přiblížíme k soudní síni. Reportéři, televizní kamery a zvědavci zaplní chodbu, a až poběžíme uličkou, bude na vás každý z nich střílet otázky.“
Hartmannová vypadala nervózně. „Co mám dělat?“
„Nic neříkejte a držte se hned za mnou. Jakmile se dostaneme do soudní síně, bude po všem.“
„Jak… jak to s Brandonovým případem vypadá?“
Amanda se dotkla předloktí paní Hartmannové a pohlédla jí přímo do očí. „Řeknu vám, jak se věci mají, protože nikomu neprospěje, když si budeme něco nalhávat. Váš syn se nachází ve velmi závažné situaci. Řekl policii, že zabil vašeho bývalého manžela, a navíc byl spatřen, jak odchází z místa činu potřísněný krví.“
Hartmannová se nadechla.

 

Ohlasy

Thriller, se kterým se čtenáři vydají nejen na vzrušující cestu právních kliček v soudní síni. Zároveň ale klade naléhavé otázky na téma chamtivosti, etiky, psychologie, nejhlubších lidských vztahů a pravdy všeobecně.

Huffington Post

Phillip Margolin je neuvěřitelně nadaný vypravěč. Na první pohled je jeho styl jemný až jednoduchý, ale pohltí vás víc, než jste čekali.

New York Journal of Books

Margolin znovu napsal román, který vás nenechá usnout… Nenechte si ho ujít.

Bookloons.com

Phillip Margolin

Phillip Margolin se narodil v roce 1944 v New Yorku. Vystudoval práva a dlouhá léta pracoval jako advokát. Se svými případy se dostal až k Nejvyššímu soudu. Je autorem devatenácti knih, z nichž si většina zasloužila ocenění New York Times Bestseller a ve kterých vychází i ze svých zkušeností, které získal během obhajob hrdelních zločinů.

Informace byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Cosmopolis.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete řadu napínavých knih za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše thrillerové tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze stránek freephotosbank.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKatakomby Paříž

Bates, Jeremy

XYZ, 2017

zobrazit info o knizeHračkář

Pieper, Liam

Domino, 2017

zobrazit info o knizeZaslepení

Neurathová, Carolina

Host, 2017

zobrazit info o knizeKrvavé právo

Margolin, Phillip

Cosmopolis, 2017

Napsat komentář