Nahlédněte do světa finančních podvodů

Carolina Neurathova_Zaslepeni
Napínavý thriller ze světa velkých rizik a finančních podvodů, to je románová prvotina finanční reportérky a žurnalistky Caroliny Neurathové, u které se rozhodně nebudete nudit.

Thriller ze švédského finančního světa, inspirovaný skutečnými událostmi. Peder af Rooth tráví s manželkou a přáteli víkend na venkově, kde jej zastihne telefonát, který mu převrátí život vzhůru nohama: Stockholmské obchodní bance, v níž působí jako generální ředitel, hrozí nenadálý bankrot. O několik hodin později sedí Peder i se ženou v soukromém letadle a míří do Stockholmu, kde začíná dramatický boj o záchranu banky. Svérázná finanční reportérka Beatrice Farkasová dostane tip, jehož zveřejnění by mohlo banku položit už dávno. Po několik měsíců svádí boj o informace s nejmocnějšími finančníky v zemi. Ani ve snu by ji však nenapadlo, jak dalekosáhlé následky bude její pátrání mít. Jedné noci ji probudí telefon. Bývalý obchodník banky, její nejslibnější zdroj, vypadl z balkonu svého bytu. Bulvár úmrtí označí za sebevraždu, avšak Beatrice je přesvědčená o tom, že jeho smrt si někdo přál. Někdo, kdo ho chtěl zastavit.

 

Zaslepení

Autorka: Carolina Neurathová
Přeložila: Romana Švachová

Počet stran: 390
Vazba: vázaná
Formát: 140×206 mm
ISBN: 978-80-7577-162-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zaslepení vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Otevřela oči a okamžitě pocítila tlak na hrudi. Stres. Takže ani spánek nepomohl. Širokými dřevěnými žaluziemi se však dovnitř neprodíraly žádné neodbytné sluneční paprsky. Venku byla ještě tma. Musel ji vzbudit telefon, který zavibroval na nočním stolku. Rozsvícený displej osvětloval strop ložnice. Zamžourala do tmy, natáhla se pro mobil a otevřela zprávu. Když začala číst, sevřely se jí útroby. Posadila se na okraj postele a rozsvítila lampičku. Zrychlil se jí tep.
Je mrtvý.
Zprávu jí poslal jeho bývalý advokát.

Vím, že jste se v poslední době stýkali. ocenil bych, kdybyste o tom nepsala jako o nějaké senzaci.

Natáhla se pro modrou kostkovanou flanelovou košili, která ležela na vrchu hromádky oblečení na židli. Na displeji zvolila možnost zavolat zpět a přešla do obývacího pokoje. V uchu jí zněl táhlý vyzváněcí tón. Nakonec se ozvalo jen upozornění hlasové schránky. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Román Zaslepení nabízí fascinující vhled do světa, v němž mnozí hodně riskují, ale pak nejsou ochotni přijmout odpovědnost.

Kenth Jönsson, Ölandsbladet

Napínavé, zkušeně napsané, ale zároveň nepříjemně pravdivé čtení…

Kerstin Särneöová, Tara

Pokud si myslíte, že román o finančních podvodech nemůže být zajímavý, měli byste si přečíst tohle.

Gunilla Sandellová, Allers

 

Carolina Neurathová

Carolina Neurathová (* 1985) je finanční reportérka a ekonomická žurnalistka švédského deníku Svenska Dagbladet. Za svou investigativní práci v oblasti bankovnictví a finančnictví získala několik novinářských ocenění a vydobyla si pozornost čtenářů i za hranicemi Švédska. Je autorkou dvou reportážních knih, Zaslepení (2016) je její románový debut.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnices výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZaslepení

Neurathová, Carolina

Host, 2017

Napsat komentář