Učte se zábavně s dětmi!

uceni
Učení – mučení… To rozhodně neplatí pro následující knihy! Zábavnou formou rozšíří dětem znalosti, ať už o ročním období či životě pod mořem a pod zemí, popřípadě jim pomohou překonat strach či zvládnout anglickou gramatiku.

Nastal podzim a s ním i pravý čas osvěžit si české zvyky a tradice z dob minulých i současných. Vždyť podzim je tak krásné roční období plné barev. Naučíte se říkadla, písničky, pranostiky a dozvíte se více o významných svátcích. To vše za doprovodu ilustrací Josefa Lady.

Už jste zapomněli naše tradice a rádi byste dětem vyprávěli o českých zvycích z dob dávných i současných?
V této knize najdete nejen česká lidová říkadla, pořekadla, písničky a pranostiky, ale také popis a vysvětlení našich nejznámějších svátků, zvyků, obyčejů i klasických symbolů, které neodmyslitelně patří k tradičnímu českému podzimu.
Prožijte a vychutnejte si barevný český podzim s kouzelnými ilustracemi Josefa Lady.

Ukázka z knihy

Tradicni cesky PODZIMTradiční český PODZIM

Svátky, zvyky, obyčeje, říkadla, písničky
Ilustroval: Josef Lada
Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 215×275 mm
ISBN: 978-80-271-0018-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Tradiční český PODZIM vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Každý z nás má někdy strach, dokonce i dospělí, ale ti ho musí často skrývat. A jelikož podobné myšlenky jsou otravné, vznikla příručka, která pomůže svému čtenáři se strachem a vyvede ho z bludného kruhu podceňování a nedůvěry v sebe sama.

Naše nálada se neustále mění. Je to, jako když se houpeme na houpačce. Jednou jsme dole, jednou nahoře, někdy se stane, že z houpačky dokonce i spadneme. Nikdo z nás není neustále naprosto šťastný. Každý si někdy prochází různými starostmi a obavami, např. když je někdo z naší rodiny nemocný, máme o něj strach. Někdy se stane, že nás ale strach a úzkosti úplně pohltí. Bojíme se trapasu, máme strach, že se s námi druzí nebudou bavit, a nevíme si s tím rady. Také se ti to stává? A chceš s tím něco udělat? Kniha Jak přežít, když se často bojím, ti pomůže pochopit, že podobně jako ty se občas cítí každý a že jeden trapas, a dokonce ani dva nebo pět, nic tak hrozného neznamená. Naučíš se, jak pracovat s otravnými myšlenkami, které se ti honí hlavou, a také najít cestu ven z bludného kruhu podceňování a nedůvěry v sebe sama. Zkus to, stojí to za to.

Ukázka z knihy

Jak prezit, kdyz se casto bojim

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

Jak přežít, když se často bojím

Průvodce pro děti k překonání úzkosti
Autorka: Lucie Bělohlávková

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1245-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Jak přežít, když se často bojím vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

PhDr. Lucie Bělohlávková je psychoterapeutka působící v Psychoterapeutickém centru Řipská. Specializuje se především na problémy spojené s úzkostnými stavy.

Zdroj informací: nakladatelství Portál 

————————————————

Oboustranná kniha plná velkoformátových ilustrací je tu! Díky ní se seznámíte jak s děním v mořských hlubinách, tak i v zemském jádře. Během putování narazíte na různé živočichy, prozkoumáte jeskyně a proniknete do podzemního i podmořského světa.

Další fascinující kniha autorů bestsellerových Map. Po obrázkovém putování kolem světa přichází čas na pozoruhodnou výpravu do zemského jádra a na dno oceánů.
Velkoformátová kniha plná propracovaných ilustrací a detailních průřezů je nabitá informacemi. A netradičně – oboustranná. Ať začnete z kterékoli strany, postupně se noříte pod zemský povrch nebo pod hladinu moří stále hlouběji, abyste se uprostřed knihy setkali v zemském jádru.
Na cestě potkáte zvířata žijící pod zemí i podivná stvoření mořských hlubin. Zjistíte, kam sahají nejdelší kořeny na světě. Objevíte složitý systém podzemních potrubí, kabelů a tunelů. Narazíte na senzační vykopávky i zkamenělé kosti dinosaurů. Prohlédnete si všechny možné nory a doupata, zabloudíte v jeskynních bludištích a sjedete až na dno nejhlubšího dolu světa. Vyzkoušíte staré ponorky i skafandry, prozkoumáte vrak Titaniku. Zkrátka odhalíte nejedno tajemství podzemního i podvodního světa.
Tuhle knížku budete chtít číst pořád dokola, studovat detaily, které vám předtím unikly, podivovat se nad rozmanitostí světa… A hlavně, už nikdy se nebudete na svět dívat stejnýma očima.
Pro čtenáře od sedmi let.

Ukázky z knihy

Pod zemi, pod vodou 1

Pod zemi, pod vodou 2

Ohlasy na knihu

[Mizielińští] vytvořili poutavou, podrobnou a vizuálně atraktivní studnici informací. […] Dovedné kresby nejsou jen pouhým doplňkem krátkých a zajímavých příběhů, ale jsou i příběhem samy o sobě.

- culture.pl

Krátké texty a podrobné ilustrace v této velkoformátové knize nabízejí úplnou informační hostinu…

- School Library Journal

Manželská dvojice přináší prostřednictvím přístupných kreseb lehký, hravý kontakt s tématy, jako je tlak vody, systém potrubí nebo zkameněliny. S každou otočenou stránkou se čtenáři budou cítit jako vědci a objevitelé.

- Publishers Weekly

Pod zemí, pod vodou

Autoři: Alexandra Mizielińska, Daniel Mizieliński
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 280×377 mm
ISBN: 978-80-7577-114-8
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Pod zemí, pod vodou vydalo nakladatelství Host.

O autorech

Aleksandra a Daniel Mizielińští jsou polští grafici, ilustrátoři a designéři a nositelé řady ocenění včetně čestného uznání v rámci prestižní mezinárodní ceny Bologna Ragazzi Award. U nás jim vyšly tři úspěšné knihy: D.O.M.E.K. (2008; česky Jana Kostelecká 2014), D.E.S.I.G.N. (2010; česky Jana Kostelecká 2015) a netradiční atlas Mapy (2012; česky Host 2016), který se stal celosvětovým fenoménem. Mapy byly přeloženy do dvaceti osmi jazyků a celosvětově bylo vydáno na tři miliony výtisků.

Zdroj informací: nakladatelství Host

————————————————

S vodou souvisí i další kniha, která je určena všem, kteří se touží stát rybářem. Seznámí své čtenáře s pravidly rybaření, pomůckami, způsoby lovu a v neposlední řadě obsahuje mnoho fotografií a seznam ryb. Tak pruty do ruky a honem k vodě!

Kniha je určena všem dětem, které touží stát se rybářem. Naleznou zde základní pravidla rybaření, základní vybavení, způsoby lovu, ilustrovaný seznam druhů ryb, mnoho fotografií vod a úlovků a také tři povídky.
Kniha je pro úplné začátečníky a obsahuje pouze to nejzákladnější co je potřeba vědět a znát, než se vypravíte na ryby.

Mami, tati, chci být rybářem

Autorka: Iva Hoňková

Počet stran: 84
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 80-86912-07-8
Doporučená cena: 168 Kč

 

Knihu Mami, tati, chci být rybářem vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Iva Hoňková (*1977, Bilovec) je česká spisovatelka, ilustrátorka a malířka. Iva Hoňková od dětství žije ve Studénce, a věnuje se kreativním činnostem. Pro děti vypracovává mnoho krásných omalovánek, převypravuje pověsti a pohádky, a vydává obrázkové naučné knihy. Mezi autorčiny záliby patří astronomie, kosmonautika, letectví, četba a výtvarné umění. Iva Hońková si velmi bedlivě střeží svůj soukromý život, ale to nic nemění na tom, že je uznávanou malířkou a ilustrátorkou. Autorčina díla: Mami, tati, chci být rybářem, Můj pohádkový herbář – Luční rostliny, Můj pohádkový herbář – Stromy a keře, Twist Art pro děti, Pověsti a pohádky, Na paloučku – omalovánky, Princezny – omalovánky atd.

Zdroj informací: bux.cz

————————————————

Martínek je opět připraven vám pomoci s angličtinou, tentokrát s budoucím časem. Tak nasedněte na kouzelné koště, naskočte na ovci či projděte kouzelnými dveřmi a uvidíte, že při učení lze zažít plno zábavy.

Chcete se snadno naučit základy anglické gramatiky a ještě si přitom užít spoustu zábavy?
Svádíte souboj s gramatikou budoucího času? Otevřete knížku a spolu s Martínkem zažijte další veselá dobrodružství. Kouzelné bytosti z Velké Británie jsou opět připraveny pomoci s angličtinou. Stačí nasednout na létající koště, línou ovci či projít kouzelnými vílími dveřmi. Naučíte se nejen zákonitosti budoucího času, ale také nová kouzla, čáry a lektvary všeho druhu. Zjistíte, že i gramatika může být zábavná.
Veselé vyprávění vám stručně a srozumitelně vysvětlí budoucí čas.

Ukázka z knihy

Anglictina pro deti hrava gramatikaMartínek seděl na posteli a v dlani držel malý zelený kamínek…
Už uplynulo půl roku od chvíle, kdy se v jeho pokojíku začaly dít podivuhodné věci. Tehdy ho trápila nepochopená anglická gramatika a obával se, že se mu nepodaří napsat další test. Byl smutný a angličtina ho nebavila. (str. 5)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Angličtina pro děti – hravá gramatika

Budoucí čas
Autorka: Veronika Vernerová
Ilustrovaly: Lucie Šubrtová, Radka Filipová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-271-0515-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Angličtina pro děti – hravá gramatika vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTradiční český PODZIM
Svátky, zvyky, obyčeje, říkadla, písničky

Grada, 2017

zobrazit info o knizeJak přežít, když se často bojím
Průvodce pro děti k překonání úzkosti

Bělohlávková, Lucie

Portál, 2017

zobrazit info o knizePod zemí, pod vodou

Mizielińska, Alexandra - Mizieliński, Daniel

Host, 2017

zobrazit info o knizeMami, tati, chci být rybářem

Hoňková, Iva

Agentura KRIGL, 2017

zobrazit info o knizeAngličtina pro děti – hravá gramatika
Budoucí čas

Vernerová, Veronika

Grada, 2017

Napsat komentář