Není mapa jako mapa

mapy-perex
Milujete cestování a poznávání různých zemí, kultur a zajímavostí? Tak právě pro vás je určený následující knižní tip. Mapy, světový bestseller, přeložený do dvaceti tří jazyků, nabízí prostřednictvím bohatých ilustrací cestu kolem celého světa… A to z pohodlí domova!

Vydejte se s námi na nezapomenutelnou cestu kolem světa!
Spatříte gejzíry na Islandu, karavany v egyptské poušti a mayská města v Mexiku. V Anglii si zahrajete kriket, v Indii zacvičíte jógu a v Číně ochutnáte stoletá vejce. V Austrálii vás udiví ptakopysk, ve Finsku polární noc a na Madagaskaru obrovský baobab.
Města, řeky i hory, zvířata a rostliny, významné osobnosti, historické události, symboly i národní jídla – přes čtyři tisíce obrázků vám představí, co je pro danou zemi typické.
Ilustrovaný atlas plný fascinujících detailů je oslavou rozmanitosti světa, od obrovských hor po malinké broučky – a všeho mezi tím!
Obrázkové putování po 42 zemích a 6 kontinentech na 51 dvoustranách s nádherně zdobenými okraji, které připomínají mapy dávných objevitelů a mořeplavců.
Světový bestseller. Kniha byla přeložena do dvaceti tří jazyků a bylo vydáno přes jeden a půl milionu výtisků.

mapy-1

Mapa České republiky

Ohlasy na knihu

Tohle není typický atlas světa pro domácí knihovničku. Osobitě ilustrované Mapy představují spíše kulturu a historii místa než jeho přesné souřadnice.

– Entertainment Weekly

Nedokážete odolat touze dotýkat se jí. Kniha Mapy zaujme dospělé i jejich sedmi- až desetileté děti… Pastva pro oči.

– The Wall Street Journal

mapy-2

Mapa Ruské federace

Mapy

Atlas světa, jaký svět ještě neviděl
Autoři: Aleksandra a Daniel Mizielińští
Přeložila: Anna Halfarová

Počet stran: 110
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-708-0
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Mapy vydalo nakladatelství Host.

Vyjeďte si na výlet spolu s knižním trailerem:

O autorech

Aleksandra a Daniel Mizielińští jsou polští grafici, ilustrátoři a designéři a nositelé řady ocenění včetně čestného uznání v rámci prestižní mezinárodní ceny Bologna Ragazzi Award. U nás jim vyšly dvě úspěšné knihy D.O.M.E.K.(2008; česky Jana Kostelecká 2014) a D.E.S.I.G.N. (2010; česky Jana Kostelecká 2015). Netradiční atlas Mapy (2012) se stal celosvětovým fenoménem, byl přeložen do dvaceti tří jazyků a bylo vydáno přes jeden a půl milionu výtisků. Získal množství národních cen, například Prix Sorcières 2013 ve Francii nebo Primo Andersen 2013 v Itálii. Autoři na knize pracovali více než tři roky, nakreslili přes čtyři tisíce obrázků a navrhli dvě vlastní písma.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMapy
Atlas světa, jaký svět ještě neviděl

Mizielińska, Aleksandra – Mizieliński, Daniel

Host, 2016

Napsat komentář