Vyhrajte audio verzi životních osudů pana Stevense

soumrak-dne-audiokniha-perex
Pan Stevens pracoval dlouhá léta pro anglického lorda jako majordomus na jeho panství. Sídlo však nyní mění majitele a to vyžaduje určitou dávku přizpůsobení se i od pana Stevense. Dokáže se oprostit od svých absurdních ideálů?

Vzpomínky na život na anglickém panství

Pan Stevens byl celý život loajálním, oddaným, uctivým a pečlivým majordomem na Darlingtonském panství. Jeho pojetí svědomité služby má však za následek hradbu upjatosti, přes kterou si nikdy nedovolil projevit ani ty nejzákladnější city. Když jeho letitý zaměstnavatel prodá své sídlo zbohatlickým Američanům, pokusí se zrekapitulovat svůj život, který hrdě položil na oltář abstraktnímu ideálu, aniž by se dosud odvážil reflektovat, čemu to vlastně bez oddechu sloužil.

 

Soumrak dne

Autor: Kazuo Ishiguro

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpret: Jan Vlasák
Překlad: Zdena Pošvicová
Délka: 7 hodin 25 minut
Vydáno: 10/2017
EAN: 8594169481579

Přečtěte si více o audioknize Soumrak dne, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si poslechnout krátkou ukázku.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Kazuo-IshiguroKazuo Ishiguro (*1954) je britský spisovatel japonského původu. Strávil rané dětství v Japonsku, ale již jeho v šesti letech se celá rodina přestěhovala do Velké Británie, kde Ishiguro také vystudoval. V roce 1981 publikoval první povídky a o rok později vyšel jeho první román A Pale View of Hills. Pět let poté následoval další román Malíř pomíjivého světa (Argo, 1999), který byl nominován do užšího výběru na prestižní Man Bookerovu cenu. Tu nakonec získala roku 1989 autorova třetí kniha Soumrak dne (Leda, 2010, 2016), která byla zfilmována s Anthonym Hopkinsem a Emmou Thompsonovou v hlavních rolích. Na Man Bookerovu cenu pak byly nominovány i jeho další romány Když jsme byli sirotci (Barrister & Principal, 2005) a Neopouštěj mě (BB art, 2007) – druhý jmenovaný se rovněž dočkal filmové adaptace, v níž si zahráli Keira Knightley, Carey Mulligan a Andrew Garfield. Česky vyšla také sbírka povídek Nokturna (Plus, 2010) a román Pohřbený obr (Argo, 2017). V roce 2017 obdržel Nobelovu cenu za literaturu.
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte audioknihu Soumrak dne

Kniha vzpomínek fiktivního pana Stevense na jeho léta jeho služby na Darlingtonském panství získala prestižní Man Bookerovu cenu, v roce 1993 byla zfilmována a nyní přichází i jako audiokniha, kterou namluvil herec Jan Vlasák. Zaposlouchejte se do nejznámějšího románu britského spisovatele japonského původu Kazua Ishigura, který nedávno získal Nobelovu cenu za literaturu.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Soumrak dne, kterou si stáhnete z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Soumrak dne
probíhá od 28. října do 10. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Soumrak dne

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSoumrak dne
Audiokniha

Ishiguro, Kazuo

OneHotBook, 2017

Napsat komentář