Zasoutěžte si o příběhy z Francie, jak ji neznáte

krute-pribehy-sladke-francie-perex
Významná města a památky Francie, nejznámější díla, jejichž děj se v této zemi odehrává, a alespoň něco z francouzské historie jistě známe všichni. Nyní však přichází čas si přečíst zajímavosti, které se v žádném průvodci nedočtete.

Pikantnosti, zábava i tajemno

kruta_francie_blok.inddTato kniha je určena všem, kdo mají rádi Francii a často po ní brázdí, i těm, kdo se na cestu do země galského kohouta teprve chystají.

Její autor během své průvodcovské praxe zjistil, že návštěvníky cizích zemí více než odborné výklady zajímají historky, které se k jednotlivým místům pojí: Kde byl vězněn muž se železnou maskou a čí tvář se pod maskou mohla skrývat? Jak to bylo s obléháním La Rochelle a jaká byla doopravdy královna, za jejíž čest se mušketýři bili? Proč byste nechtěli být pacientem středověké nemocnice v Beaune? Proč musela být milenka Jindřicha IV. trochu ušmudlaná?

Odpovědi na tyto a další otázky přinášejí zeměpisně roztříděné příběhy, které se váží k nejslavnějším francouzským zámkům, hradům a městům. Příběhy tajemné, romantické, zábavné, a občas i kruté.

 

Kruté příběhy sladké Francie

Autor: Zbyněk Kašpar

Vydalo: nakladatelství Garamond
Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7407-365-6

Přečtěte si více o knize Kruté příběhy sladké Francie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Garamond.

Nakladatelství Garamond vydává knihy na českém trhu již 20 let a zaměřuje se na překladovou literaturu z francouzštiny, angličtiny a hebrejštiny, dvojjazyčné tituly v pěti jazycích a české autory literatury faktu. Mezi nejúspěšnější řady patří série případů soudce Ti z Číny 7. století.

 

Ukázka z knihy

Filmová pevnost

kruta_francie_blok.inddNedaleko La Rochelle se mezi ostrovy Ré a Oléron nachází slavná pevnost Boyard. Hrála v několika filmech a hlavně se na ní natáčí známá televizní soutěž, která je historicky nejdéle vysílaným programem francouzské televize, ostatně pronikla i na naše obrazovky. Pevnost na tomto místě chtěl postavit již Ludvík XIV., měla poskytovat ochranu nedalekému přístavu Rochefort, kde se nacházely královské loděnice. Králův stavitel Vauban, jehož pevnostní díla zapsaná dnes na seznam UNESCO můžeme obdivovat podél celé francouzské hranice, to však považoval za zhola nemožné: „Bylo by snazší vzít měsíc do zubů než postavit pevnost na tomto místě,“ pravil. (str. 93–94)

 

O autorovi

Zbyněk Kašpar vystudoval francouzštinu a historii, nyní pracuje jako průvodce turistických skupin po Francii, je autorem průvodce po Paříži. Pro všechny čtenáře, kterým nestačí informace z průvodců, se rozhodl napsat tohoto netradičního průvodce, v němž se čtenář dozví, jaké zábavné i kruté historky se odehrávaly v zámeckých komnatách i na Tour de France.
(Zdroj informací: nakladatelství Garamond)

 

Vyhrajte knihu Kruté příběhy sladké Francie

Chystáte se do Francie, nebo tuto zemi máte už procestovanou a zajímá vás něco navíc? O tamních památkách a městech, významných rodácích a něco málo z historie i současnosti jste si jistě už přečetli nebo vyslechli mnohokrát, ale ruku na srdce, každého turistu zajímají nejen výklady průvodců, ale především poutavé a pikantní historky z míst, která navštívil. To zjistil při své práci i Zbyněk Kašpar a rozhodl se vydat knihu, ve které se dočtete to, co vám žádný jiný bedekr neprozradí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Garamond vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kruté příběhy sladké Francie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kruté příběhy sladké Francie
probíhá od 27. října do 9. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Kruté příběhy sladké Francie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKruté příběhy sladké Francie

Kašpar, Zbyněk

Garamond, 2017

Zasoutěžte si o příběhy z Francie, jak ji neznáte - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. 00Marie99 napsal:

    Mnohokrát děkuji za vyhranou knihu Kruté příběhy sladké Francie. Mám velkou radost.

  2. jacline napsal:

    Dobrý večer, dnes dorazila výhra v soutěži – Kruté příběhy sladké Francie – děkuji.

Napsat komentář