Dnes bude vaším průvodcem strach…

Tipy_Dnes bude vasim pruvodcem strach2
Začtěte se do znepokojivého psychothrilleru, napínavých krimi románů nebo do zamotaného detektivního příběhu. Tak či tak vám bude běhat mráz po zádech. Tyto knížky totiž nejsou nic pro slabé povahy.

Psychothriller spisovatelky Ali Land vypráví o tom, jak těžké někdy může být vzepřít se minulosti a jejím démonům. Dokáže Milly žít normálním životem a zapomenout na hrůzy, které prožila ještě jako Annie?

(M)Učednice

Autorka: Ali Land
Přeložila: Lucie Menclíková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 155×230 mm
ISBN: 978-80-7335-481-7
Doporučená cena: 318 Kč

Knihu (M)Učednice vydalo nakladatelství Leda.

Její matka už ve svém domě spáchala několik vražd a nejenom to – v záchvatech pomatení mučí svoji dceru, aby se hrůz účastnila. Matka předtím taková nebyla a měla svoje děti ráda, a Annie ji přese všechno ještě pořád miluje, ale jediný způsob, jak může strašlivým událostem udělat konec, je udat ji na policii. Annie pak dostává v životě druhou šanci. Má novou identitu, jmenuje se teď Milly, a žije v nové, zámožné pěstounské rodině, díky které dokonce začne chodit do prestižní soukromé školy. Jenomže pokračující vyšetřování jí dalšími a dalšími výslechy připomíná tragickou minulost. Milly má být hlavním svědkem obžaloby v soudním procesu s její matkou, který se neúprosně blíží. Otřesená Milly se trápí pochybami – převažují u ní zděděné předpoklady, nebo ji víc ovlivňuje to, co dobrého i hrozného dosud zažila? Dokonce i v novém domově Milly potkávají nesnesitelné chvíle, když ji šikanují její vrstevnice. Napětí se už nedá unést, svědomí v ní bojuje se smrtelným vábením a ona se musí definitivně rozhodnout. Dokáže zapřít matčinu krev a uniknout běsům? Vzepře se našeptávání démonů a zaplatí za to, anebo se stane učednicí své matky?

 

Ohlasy

Zneklidňující a napínavé od první stránky. Úchvatná kniha.

Guardian

Ohromující. Sotva popadáte dech. Hlavní letošní téma, když mluvíme o knížkách.

Daily Express

Fascinující, zneklidňující a nezapomenutelný román.

Heat

Děsivý, fascinující thriller, který jsem přečetla na jeden zátah. (M)UČEDNICE odkrývá svá šokující tajemství pomalu a vtahuje čtenáře tak umně jako pavouk soukající síť.

Red

Ali Land

Po absolvování vysoké školy pracovala Ali Land deset let jako sestra pro děti a dospívající v nemocnicích a školách ve Velké Británii a Austrálii. K psaní se odhodlala až po třiceti letech praxe. Její debutový román (M)Učednice se stal mezinárodním bestsellerem a byl přeložen do dvaceti tří jazyků. Získal také několik prestižních ocenění. Nyní je Ali Land spisovatelkou na plný úvazek a žije v Notting Hill.

Informace byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Leda.

————————————————

Když se někde objeví růžový slon, malý a zářivý, nabízí se dvě možnosti: chránit ho, nebo zneužít. Přečtěte si napínavý thriller, který se hned po vydání stal bestsellerem.

Slon

Autor: Martin Suter
Přeložila: Miloslava Hnízdilová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 131×205 mm
ISBN: 978-80-7359-539-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Slon vydalo nakladatelství Metafora.

Napínavý thriller o světě, ve kterém žijeme, o lidech na okraji společnosti i těch, co spekulují s velkými penězi.
Malý růžový slon, který ve tmě svítí. Pro někoho zázračná okouzlující bytost, pro jiného, kdo zná genetickou formuli, i potenciální zdroj bohatství. Jednoho dne se objeví v jeskyni, kde přespává bezdomovec Schoch. Odkud tento zvláštní tvor pochází a jak vznikl? To ví jen několik málo lidí. Každý má s miniaturním slonem jiné úmysly a sleduje vlastní cíl. Například Kaung, barmský zaříkávač slonů, jenž provázel jeho zrození, věří, že musí být chráněný. Chráněný ano, ale patentem, myslí si naproti tomu genový inženýr Roux. Děj románu rychlým tempem přechází z genové výzkumné laboratoře a malého cirkusu, kde se slon narodil, do prostředí městských bezdomovců, přes úkryt ve vile nad Curychem až do Myanmaru v jihovýchodní Asii, kde jsou sloni posvátní. Kniha se od prvního vydání v únoru 2017 drží v čele žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel.

 

Ukázka z knihy

Abstinenční přízrak to být nemohl, vypil toho dost.
Schoch se pokusil zaostřit zrak na věc, která stála daleko vzadu v podemletém břehu řeky, tam, kde se strop jeskyně stýkal s písčitou půdou.
Dětská hračka. Malý slon, růžový jako marcipánové prasátko, jen ta růžová byla sytější. A svítil jako svatojánská muška.
Už se přihodilo, že jeho jeskyni někdo objevil. Občas našel feťácké nádobíčko nebo kondomy nebo obaly fastfoodových potravin. Ale stopy po návštěvě dětí neobjevil dosud nikdy.
Zavřel oči a pokusil se o něco jako spánek.
Měl točivou opici. Tak nazýval opice, kdy se s ním, jakmile si lehl do spacáku, začalo všechno točit. Za celé ty roky nezjistil, kdy se z normální opice stane točivá. Někdy si byl jistý, že je to množstvím alkoholu, jindy se přikláněl k tomu vidět příčinu v míchání různých druhů pití. Ale pak byly situace jako tahle, kdy – pokud si dokázal vzpomenout – nepil ani víc, ani něco jiného než předešlý den, a přesto se s ním všechno točilo.

 

Ohlasy

Martin Suter oslovuje svými romány široké publikum. Píše vzrušující, skvěle vystavěné a bezmála filmové příběhy. Získává si čtenáře rafinovanými a mazanými zápletkami.

Wolfgang Höbel / Der Spiegel, Hamburg

Román odehrávající se v několika rovinách, mnohdy dojemný, který se i přesto, že nepoužívá brutální, násilné scény […], většinou čte jako strhující thriller.

Thomas Burmeister/dpa Hamburk

Podivuhodný příběh, napsaný se zjevným potěšením, upevňuje Suterovo postavení jednoho z nejvšestrannějších evropských autorů.

Günter Keil/Landshuter Zeitung/Straubinger Tagblatt

Obratnou stavbou děje dociluje Suter rozmanitosti. Nečekané zvraty příběhu zaručují nejvyšší napětí. Kniha mě zaujala od samého začátku. Není v ní ani jediná zbytečná stránka.

Ulf Heise/MDR, Leipzig

 

Martin Suter

Martin Suter se narodil v roce 1948 v Curychu. Pracoval až do roku 1991 jako reklamní textař a kreativní ředitel. Pak se rozhodl stát spisovatelem na volné noze a dosáhl mezinárodního úspěchu v různých oblastech: jako autor sloupků Business Class, scenárista a samozřejmě jako autor úspěšných románů Malý světKuchař nebo naposledy Montecristo. Od roku 2011 kromě toho napsal také sérii krimi románů, v nichž případy řeší podvodník-gentleman Allmen. Martin Suter žije s rodinou v Curychu.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.

————————————————

Harry Bosch sekl s prací u policie a stal se soukromým detektivem. Jeho nový případ ho ale přiměje čelit vlastní minulosti a podstoupit obrovská rizika. Podaří se mu nalézt to, po čem pátrá?

Odvrácená strana konce

Autor: Michael Connelly
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-230-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Odvrácená strana konce vydalo nakladatelství Domino.

„Chci, abyste mi někoho našel. Měl byste ale vědět, že ten člověk možná nikdy neexistoval.“ Harry Bosch se po třiceti letech u policie stal soukromým detektivem. Stále však zůstává vlkem samotářem, jakým byl ostatně celý život: kašle na propagaci, nemá žádnou kancelář a své klienty si velmi pečlivě vybírá. Jedním z nich je kalifornský miliardář, kterého na sklonku života pronásledují výčitky svědomí. Jako mladík prožil románek s mladou Mexičankou. Když otěhotněla, ztratila se ze světa. Porodila dítě? A pokud ano, co se s ním stalo? Umírající magnát zoufale touží vědět, zda má komu odkázat své obrovské jmění. Bosch je jediný, komu důvěřuje. Oba muži dobře vědí, že tento případ představuje obrovské riziko nejen pro detektiva, ale také pro osobu, po níž pátrá. Přesto – nebo snad právě proto – se případu ujme, a jakmile se nitky začnou proplétat s jeho vlastní minulostí, je z něj zase zarputilý buldok, který neskončí, dokud nenalezne pravdu.

 

Ukázka z knihy

Vyřítili se z úkrytu v gigantické trávě směrem k místu, kde přistála helikoptéra. Pětice mužů se rozdělila, aby mohla naskočit z obou stran, a jeden z mužů řval: „Běž! Běž! Běž!“ jako by kterýkoli z nich potřeboval popohnat, jako by bylo nutné, aby jim někdo připomínal, že tohle jsou nejnebezpečnější vteřiny v jejich životě.
Vítr od vrtule ohýbal trávu až k zemi a rozháněl kouř ze signální dýmovnice na všechny strany. Turbína nabrala otáčky, aby byla připravena na pokyn zvednout tak těžký náklad, a její řev všechny ohlušil. Kulometčíci u dveří postupně každého chytili za popruhy batohů a vtáhli je na palubu. Během chvilky byl vrtulník znovu ve vzduchu. Zdálo se, že si vlastně sedl jen na okamžik, jako když se vážka dotkne vodní hladiny. (str. 7)

Přečtěte si další ukázku.

 

Michael Connelly

V šestnácti letech se stal  Michael Connelly svědkem zločinu. To ho nasměrovalo nejprve k četbě literatury tohoto typu a pak i k psaní na toto téma. Už jako středoškolák napsal krimi povídku do školního časopisu. O necelých deset let později psal o reálných zločinech do novin a v současnosti je autorem více než desítky knih. Namátkou lze jmenovat Hořící pokojPřeběhlíkBohové viny či Pád. Přispěl také do knihy Povídky z Manhattanu.

Více informací o autorovi naleznete na stránkách nakladatelství Domino.

————————————————

Milénium Stiega Larssona se dočkalo svého pátého dílu, jenž má stejně jako předchozí část na svědomí švédský spisovatel David Lagercrantz. Děj napínavého příběhu se tentokrát točí kolem zneužívání moci a kolem stínů Lisbetiny minulosti.

Muž, který hledal svůj stín

Milénium 5
Autor: David Lagercrantz
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-147-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Muž, který hledal svůj stín vydalo nakladatelství Host.

Pátý díl série Milénium. Lisbeth Salanderová si odpykává trest v ženské věznici Flodberga a snaží se vyhnout konfliktu s ostatními vězeňkyněmi. Když se však zastane mladé ženy bangladéšského původu ze sousední cely, okamžitě ji napadne Benita, nepsaná vůdkyně věznice. Za Lisbeth přijede na návštěvu její dávný poručník Holger Palmgren a oznámí jí, že získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, které na ní bylo pácháno v dětství. Lisbeth poté požádá novináře Mikaela Blomkvista, aby jí pomohl s pátráním. Stopy je dovedou k jistému Leu Mannheimerovi, zaměstnanému na vysokém postu v Investičních fondech Alfreda Ögrena. Jak je minulost bohatého mladého muže z finančnických kruhů propletena s minulostí Lisbeth Salanderové? A dokáže se Lisbeth postavit stupňujícím se hrozbám Benity a jejího gangu? David Lagercrantz splétá napínavý příběh o zneužívání moci, otázkách cti a stínech Lisbetina dětství, které ji stále pronásledují.

 

Ukázka z knihy

Drak
12. až 20. června
Švédský král Sten Sture starší porazil v bitvě u Brunkebergu dánského krále.
Na památku svého vítězství nechal roku 1489 vztyčit jezdeckou sochu, která se dodnes nachází ve Velkém kostele ve Stockholmu. Představuje svatého Jiří na koni jako rytíře s taseným mečem, pod jehož nohama leží umírající drak.
Vedle něj stojí princezna ve středověkých burgundských šatech, kterou rytíř zachránil před jistou smrtí. Předlohou pro šlechtičnu zřejmě byla manželka Stena Stureho staršího Ingeborg Åkesdotterová. Žena se tváří podivně nezúčastněně. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku a náš článek.

 

David Lagercrantz

David LagercrantzDavid Lagercrantz (* 1962) je švédský novinář a spisovatel, autor několika úspěšných populárně-naučných knih a románů. Bestsellerový životopis Já jsem Zlatan Ibrahimović (2011; česky Host 2014) se dostal do užší nominace na nejprestižnější švédskou knižní cenu Augustpriset. V roce 2015 napsal pokračování celosvětového fenoménu Milénium Stiega Larssona – kniha Dívka v pavoučí síti vyšla ve více než čtyřiceti zemích a prodalo se jí přes šest milionů výtisků. Pátý, předposlední díl série nazvaný Muž, který hledal svůj stín vychází současně ve dvaceti zemích. Muž, který hledal svůj stín vychází stejně jako předchozí svazky také jako audiokniha ve vydavatelství OneHotBook, čte Martin Stránský. Já jsem Zlatan Ibrahimović vyšla i jako audiokniha ve vydavatelství Audiotéka, načetl ji David Novotný.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete spoustu zajímavých knih za skvělé ceny.

Líbily se vám dnešní napínavé tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní fotka pochází ze stránek freephotosbank.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize(M)Učednice

Land, Ali

Leda, 2017

zobrazit info o knizeSlon

Suter, Martin

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeOdvrácená strana konce

Connelly, Michael

Domino, 2017

zobrazit info o knizeMuž, který hledal svůj stín
Milénium 5

Lagercrantz, David

Host, 2017

Napsat komentář