Zahrajte si o osobní zpověď úspěšné komičky

divka-s-tetovanim-na-zadech-perex
Amy Schumerová ví, jak své publikum pobavit. Pokud její show neznáte, můžete se začíst alespoň do knihy plné zážitků a příhod ze života této komičky. Ve Spojených státech vzbudil titul obrovský ohlas, nadchne stejně i vás?

S humorem v každé situaci

Amy Schumerová tvrdí, že její kniha Dívka s tetováním na zádech rozhodně nejsou memoáry! Na druhou stranu nám ale předkládá sbírku textů, které jsou plné jí samotné – jejího života, zkušeností a osobních postřehů či komentářů zážitků a situací, s nimiž se od dětství přes pubertu až do současnosti setkávala a potýkala.

Dívka s tetováním na zádech je velmi osobní a také velmi čistou a čtivou zpovědí mladé komičky, která se rozhodla sdílet ve svých krátkých esejích, fejetonech a zamyšleních úplně všechno. Osobní vyprávění mnohdy připomínající deníkové záznamy nebo povídání s kamarádkou u kávy působí velmi přirozeně a lidsky, snad každý čtenář si v něm najde něco, co jej nejen pobaví, ale také přivede k zamyšlení a vzpomínání, jak to vlastně měl nebo má on sám. Některé kousky vás chytí za srdce, jiné vás rozesmějí a naprosto „odbourají“.

Amy Schumerová rozhodně umí uhodit hřebík na hlavičku a zážitky z puberty nebo mládí vypráví s takovou vervou, slovním a situačním humorem, že se rozhodně nemůžeme divit obrovskému ohlasu, který tato kniha v loňském roce ve Spojených státech vzbudila. Amy Schumerová prostě lidi baví. Na pódiu, ve svých pořadech a teď i ve své knize.

 

Dívka s tetováním na zádech

Autorka: Amy Schumerová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Dana Konvičková
Počet stran: 351
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7565-177-8

Přečtěte si více o knize Dívka s tetováním na zádech, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

MOJE JEDINÁ JEDNORÁZOVKA
Za celý svůj život jsem měla jen jeden jediný vztah na jednu noc. Ano, jen jeden. Vím, vím, ze srdce mě mrzí, že musím zklamat vás všechny, kteří si myslíte, že prostě celý život jen tak proplouvám kolem se sklenkou margarity v jedné ruce a dildem ve druhé. Možná že celé tohle nedorozumění vzešlo z toho, že když stojím na jevišti, koncentruju ve svých výstupech ty nejdivočejší a nejhorší sexuální zážitky, co jsem doposud posbírala. Což sečteno a podtrženo dává dohromady celých šokujících pět zkušeností za dobu pětatřiceti let. Když o nich ale slyšíte pěkně za sebou, asi to vypadá, že je moje vagína v provozu od rána do večera – podobně jako otočné dveře v Macy’s ve vánoční nákupní špičce. O těchhle svých několika nepříliš záviděníhodných zážitcích ale mluvím spíš proto, že jednoduše není až tak vtipné a směšné plkat o něčem normálním – o zdravém každodenním sexuálním životě. Jenom si představte, že bych stála před publikem a říkala jim něco jako: „Včera jsme si s miláčkem zalezli do postele a chvilku jsme se velmi něžně a oddaně objímali. Pak mě krásně a láskyplně pomiloval.“ To by prostě neprošlo. Po chvilce by se rozpačitě začali trousit ven a já bych stoprocentně šla v jejich stopách. (str. 11)

 

O autorce

Amy Schumerová je mnoha cenami ověnčenou americkou komičkou, herečkou, scenáristkou a producentkou. Narodila se roku 1981 v New Yorku, kde také v současné době žije. Její televizní show s názvem Inside Amy Schumer, nejrůznější komické a moderátorské výstupy nebo autorský film Vykolejená, v němž si zahrála hlavní roli, byly pro americkou komediální scénu velkým zjevením a přinesly této mladé umělkyni nebývalou slávu i mimo rodné Spojené státy. Amy Schumerová si totiž nebere servítky a všechno vám sdělí pěkně od plic, bez zbytečného přikrašlování. A břitký, satirický a chytrý humor této mladé a velmi talentované komičky současný svět prostě baví.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Dívka s tetováním na zádech

Amy Schumerová si ve své show s názvem Inside Amy Schumer nebere servítky a s publikem se o své názory, postřehy a příhody dělí na rovinu, aniž by něco zatajovala. A stejně tak je napsaná i její kniha, ve které čtenáři najdou mnoho zážitků, které ji potkaly od dětských let až do současné doby. Svou upřímností vás některé eseje chytnou za srdce a donutí se zamyslet a jiné vás rozesmějí tak, že vám smíchy vyhrknou slzy. Nevěříte? Máte šanci se o tom přesvědčit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dívka s tetováním na zádech vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dívka s tetováním na zádech
probíhá od 29. září do 12. října 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 autobiografie Dívka s tetováním na zádech

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka s tetováním na zádech

Schumerová, Amy

Jota, 2017

Zahrajte si o osobní zpověď úspěšné komičky - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. aduja napsal:

    Dobrý den,také jsem dnes obdržela výhru Dívka s tetováním na zádech.Děkuji a přeju pěkný den

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, dnes mně byla doučena tato vyhraná kniha. Došla zcela v pořádku, a velmi moc za ni děkuji. Redakci přeji Krásný den a potažmo celý týden!

Napsat komentář