Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. října 2017

nenechte_si_ujit
Ani říjen nebude výjimkou a přinese nám mnoho literárních akcí. Znáte lepší způsob, jak trávit čas, když počasí zrovna nepřeje?

I první říjnový týden se můžete těšit na skvělé besedy, autogramiády i autorská čtení známých spisovatelů. A samozřejmě nebude chybět i něco pro ty nejmenší.

Hned v pondělí 2. října vezměte svoje děti do pražského Paláce knih Luxor. V 15.00 zde začne křest knihy Dobrodružství pana Kolečka od Michaely Mlíčkové Jelínkové. V příběhu se vypráví o trojici nerozlučných kamarádů, kteří společně překonají opravdu všechno. Děti se od tria například naučí, že veteráni rozhodně nepatří do starého železa a že s kamarády a láskou dojdete v životě nejdál.

Máte rádi amerického spisovatele Roberta Fulghuma? V pondělí 2. října máte možnost setkat se s ním naživo. A to v plzeňském pivovaru, v Konferenčním a společenském centru SECESE. Autor zde představí návštěvníkům svoji novou knihu Opravář osudů a následně proběhne diskuse a také autogramiáda. Pokud jste si oblíbili autorovy knihy jako Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce nebo Drž mě pevně, miluj mě zlehka, určitě dorazte, i jeho novinka stojí za přečtení. Akce začíná v 17.00.

S dalším skvělým spisovatelem se můžete sejít v úterý 3. říjnaMasarykově veřejné knihovně ve Vsetíně. V 17.00 začíná beseda a autorského čteníMarkem Šindelkou. Tento autor je držitelem Ceny Jiřího Ortena a také dvou cen Magnesia Litera za prózu. Mezi jeho tituly patří například Zůstaňte s námiMapy Anny či nejnovější Únava materiálu. Na našich stránkách jste si mohli přečíst rozhovor.

Pokud rádi cestujete, určitě se v úterý 3. října stavte do Domu knihy v Ostravě. Od 18.00 se zde můžete zúčastnit besedy a autogramiády cestovatele Marka Šimíčka. Prostřednictvím jeho knize Moře sladké vody se podíváte k ruskému jezeru Bajkal. Autor toto nejhlubší jezero světa celé přejel, část na bruslích, část v autě po ledu. Během cesty zažil plno neopakovatelných situací a rád se o ně s vámi podělí, ať už přímo na besedě, nebo prostřednictvím své nové knížky.

Pokud rádi chodíte na autorská čtení, určitě vás potěší, že ve středu 4. října se v Domu čtení v Praze koná čtení básnířky Jitky N. Srbové. Její dílo vycházelo často v časopisech, ale najdete je také v ročenkách Nejlepší české básně 2012 a 2015. Mezi její sbírky patří Někdo se loudá po psímSvětlo vprostřed těla či Les. Její básně byly přeloženy do němčiny a také lužické srbštiny. Přijďte si je poslechnout, akce začíná v 18.00.

Ve čtvrtek 5. října si v Knihovně Jiřího Mahena v Brně připravili autorské čtení. Od 17.00 zde vystoupí Milena Štráfeldová se svou knihou Svatý rváč: Román o Jeronýmovi Pražském. Jak už název napovídá, autorka se ve své knize věnovala osudům Jeronýma Pražského, předního českého učence a blízkého přítele Jana Husa. Autorka čerpala z historiografických prací a představuje možnou podobu jeho života. Pokud vás historie zajímá, určitě si toto čtení nenechte ujít.

Brně ještě zůstaneme. V sobotu 7. října se v Knihovně Jiřího Mahena koná STAR WARS čtení. Pokud jsou vaše děti fanoušky právě Hvězdných válek, určitě jim o této akci řekněte, budou nadšení. Nejenže si poslechnou úryvky z knížek, ale také si budou moci zasoutěžit a zahrát s ostatními. Vše vypukne v 10.00.

Máte doma teenagera? Pošlete ho na literární festival Humbookfest. Koná se v sobotu 7. říjnapražské MeetFactory a všichni se mohou těšit na tři americké hvězdy žánru young adult. První z nich je Jenny Han, autorka romantické série Všem klukům, které jsem milovala, dále Joelle Charbonneau a nakonec Anita Grace Howard, autorka série Šepotání. Na své čtenáře se ale těší také čeští autoři, za všechny jmenujme například vtipného cestovatele Ladislava Ziburu. Celý festival zakončí koncert zpěvačky Debbi.

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář