Zasoutěžte si o rekonstrukci osobnosti Hitlerova tajemníka

martin-bormann-perex
Těžko dnes můžeme soudit, kdo z nacistických pohlavárů a zločinců byl největší bestií, ale Martin Bormann by se rozhodně umístil na předních příčkách. Přečtěte si více o druhém provozně nejmocnějším muži třetí říše.

Nepostradatelný vykonavatel zla

Martin Bormann (1900–1945) byl jedním z nejvíce nenáviděných nacistických úředníků. Jako vedoucí stranické kanceláře NSDAP s hodností říšského ministra a Hitlerova osobního tajemníka byl obávaným nepřítelem ostatních ministrů, úředníků, soudců a generálů. Bormann se identifikoval s Hitlerovými idejemi rasové politiky, konečného řešení a koncentračních táborů a sám sebe učinil nepostradatelným v roli vykonavatele špinavé práce. Rozhodl tak o osudu milionů lidí.

Po Hitlerově sebevraždě se Bormannova stopa ztrácí. V říjnu 1946 byl odsouzen Mezinárodním vojenským tribunálem v Norimberku v nepřítomnosti k trestu smrti. V roce 1972 byla v Berlíně nalezena kostra a po tomto nálezu byl Bormann oficiálně prohlášen za mrtvého. Mnoho dokumentů, které osvětlují Bormannův život, bylo zpřístupněno teprve v nedávné době a Volker Koop na jejich podkladu rekonstruuje osobnost provozně druhého nejmocnějšího muže třetí říše.

 

Martin Bormann: Hitlerův vykonavatel

Autor: Volker Koop

Vydalo: nakladatelství Grada
Ilustrace: Lubomír Košnar
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 7/2017
ISBN: 978-80-247-5824-4

Přečtěte si více o knize Martin Bormann: Hitlerův vykonavatel, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Vyhrajte knihu Martin Bormann: Hitlerův vykonavatel

Martin Bormann byl nejen obávaným vykonavatelem špinavostí a zločinů, které Adolf Hitler páchal během 2. světové války na Židech, Romech a dalších menšinách, ale nenáviděli ho dokonce i příznivci nacistického režimu. Byl totiž bezcitnou bestií a dokázal ze sebe učinit nepostradatelného vykonavatele špinavé práce. Rozhodl tak o osudu milionů lidí a dodnes není jasné, kam se po Hitlerově sebevraždě uchýlil a jak, pokud vůbec, jeho život po válce pokračoval. V nedávné době však bylo zpřístupněno mnoho nových dokumentů, kterých se chopil Volker Koop, aby osobnost tohoto muže zrekonstruoval.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Martin Bormann: Hitlerův vykonavatel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Martin Bormann: Hitlerův vykonavatel
probíhá od 18. září do 1. října 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Martin Bormann: Hitlerův vykonavatel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMartin Bormann
Hitlerův vykonavatel

Koop, Volker

Grada, 2017

Napsat komentář