Fantaskní příběhy

Tipy_Bili havrani_Drake
Dnes potěšíme především fanoušky fantastiky! Od české autorky tu máme působivé historické fantasy o věrnosti i zradě. Z Londýna k nám zase připlouvá neobyčejně vtipné a svérázné urban fantasy o démonech.

Luisa Nováková stvořila úchvatný svět plný nebezpečí, intrik a zrady, ale i věrnosti, obětavosti a lásky. Pro milovníky historických příběhů s bohatým dějem nutnost!

Bílí havrani

Autorka: Luisa Nováková
Ilustroval: Pavel Trávníček

Počet stran: 460
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-257-2080-6
Doporučená cena: 358 Kč

Knihu Bílí havrani vydalo nakladatelství Argo.

Kniha Luisy Novákové potěší mladší i dospělé čtenáře historické fantasy. Neobyčejně strhující děj se točí kolem války o trůn, kterou musí svést mladý následník proti intrikánskému otčímovi. Princi a jeho sestře nezbývá než opustit domov, postavit se nebezpečnému nepříteli a bojovat, každý po svém, za vlastní čest a za všechno, na čem jim opravdu záleží. Ve víru bouřlivých událostí se královští sourozenci vnitřně proměňují a dozrávají, ale rozhodující bitvu mají teprve před sebou. Naštěstí na ni nezůstanou sami. Vždyť jejich protivník se nezastaví před žádnou podlostí… Dějově bohatý příběh o věrnosti a zradě, obětavosti a zbabělosti, marné i naplněné lásce je zalidněn řadou postav a důležitou roli v něm sehrávají také tajemné bytosti nadané starobylou mocí.

 

Ukázka z knihy

Zářijové slunce se klonilo k západu a dlouhé stíny lehaly pod kopyta koní jako prosebníci k nohám neoblomných soudců. V Aétamiru bylo dosud rušno. Když vjížděli, museli zvířatům přitáhnout uzdy, třebaže jim trhovci, opouštějící před soumrakem královské město, přičinlivě uhýbali z cesty. Oblouk východní brány čpěl upoceným tržním dnem, zdupanou ukoptěnou slámou, vyděšeným dobytkem, mokrým peřím a nad tím vším jako cár žebráckého hávu zavál nevelké družině v ústrety nakyslý zápach rozlitého vína. Bezvětří nemilosrdně tlačilo zemi a lidi do jejich vlastní večerní špíny.
Jeden z mužů vedl svého hřebce dobré dvě délky před ostatními. Na společnících mu očividně nezáleželo, možná chtěl dokonce na jejich přítomnost zapomenout. Od pohledu byl velmi mladý. Urostlý sice, ale štíhlý jako nedospělý chlapec, čímsi připomínající hubené lvíče, na němž krom mohutných tlap sotva co prozrazuje budoucí sílu. (str. 7)

 

Luisa Nováková

Luisa Nováková (narozena 1971 v Brně) je spisovatelka, básnířka a překladatelka z polštiny. V současnosti působí v Ústavu české literatury a knihovnictví brněnské filozofické fakulty, kde vyučuje mj. literaturu pro děti a mládež, literaturu 1. poloviny 20. století či redakční práce. Je autorkou několika knih pro mládež a pro dospělé čtenáře, žánrově se její próza řadí k fantasy a k historické beletrii, v Šlépěji královny Jadwigy převyprávěla polské pověsti. Její knihy Sestra volavek a Kámen vládců byly oceněny Zlatou stuhou za rok 1998.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

 

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Fantasy ale nemusí být zasazeno jen v okouzlujících středověkých kulisách. Ani ho nemusíme pokaždé brát tak vážně. Někdy se u něj můžeme od srdce zasmát. Třeba když se tak trochu zadlužený nájemný vrah dostane do sporů s pánem démonů…

Drake

Autor: Peter McLean
Přeložila: Michaela Macková

Počet stran: 303
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7577-029-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Drake vydalo nakladatelství Host.

Zábavná a vtipná urban fantasy z Londýna: nájemný vrah a téměř padlý anděl hledají vykoupení, v cestě jim však stojí síly zla…
Seznamte se s Donem Drakem, opravdu velmi zadluženým nájemným vrahem, který umí vyvolávat démony. Svou práci nemá rád. Raději by popíjel v baru a od vražd i nadpřirozena dal ruce pryč. Jenže dluží peníze nesprávnému člověku – tedy nesprávnému démonu, samému šéfovi londýnského démonického podsvětí. Rozhodne se proto přijmout poslední zakázku, ale všechno se pokazí a Drake omylem zabije nevinné dítě. Teď se skutečně ocitá na černé listině. Jeho jedinými přáteli zůstávají arcidémon uvězněný ve starobylém artefaktu a téměř padlý anděl Trixie. Naneštěstí pro Drakea se poblíž nachází i Lucifer… Má‑li Drake najít odpuštění a klid, bude muset bojovat.

 

Ukázka z knihy

Číšnice mi znovu dolila. Fakt má roztomilý ocásek, pomyslel jsem si, zatímco se zase vlnila pryč. Zpravidla jsem si s démony nezačínal, ale v jejím případě bych rád udělal výjimku. Idiote. Jako kdyby tě chtěla. Spolkl jsem nalitou tekutinu a zakuckal se. Cítil jsem, jak se tenhle panák archivní whisky propaluje mým krkem dolů ke všem těm ostatním v mých útrobách. Uvědomil jsem si, že nás sleduje pěkných pár lidí. Říkám lidí, ale to je poněkud přehnaný výraz. Přece jen, byli jsme v Pelyňkově klubu.
Dal jsem si načas a znovu se rozhlédl. Osazenstvo klubu se změnilo a jedinými „našinci“ zde teď byli postarší hoodoo čaroděj, jehož černá tvář se leskla potem stékajícím zpod krempy jeho hedvábného cylindru, a padesátnice pomalu si ovívající tvář vějířem z pavích per. (str. 12)

Přečtěte si celou ukázku a také náš článek.

 

Ohlasy

Absolutní klenot, který řádně šlape na plyn. Drsný, výstřední, vtipný, surový noir thriller s démony navrch. Drake je úchvatná postava.

Dave Hutchinson, spisovatel

Co mají společného Chandler, Guy Ritchie, Harry Potter a přemožitelka upírů Buffy? Pravděpodobně odpovíte, že nic moc. Ale buďte si jistí, že odteď je tomu jinak.

SFX Magazine

Osvěžující urban fantasy s podivuhodně nedokonalým vulgárním hlavním hrdinou, který navzdory pochybným životním rozhodnutím není daleko od vykoupení.

Susan Murrayová, spisovatelka

 

Peter McLean

Peter McLeanPeter McLean (* 1972) se narodil poblíž Londýna, pohyboval se na norwichské alternativní scéně, kde střídal špinavé noční kluby se studiem bojových umění a praktické magie. Kromě psaní se od třinácti let věnoval kung‑fu. Pracuje v datacentru americké nadnárodní společnosti. Drake (2016) je jeho první kniha ze série Spálený muž. Druhý díl Dominion vyšel v angličtině na podzim roku 2016 a český překlad se připravuje na jaro 2018.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

hostNakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete skvělé knihy za dobré ceny.

Líbí se vám více historické nebo urban fantasy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBílí havrani

Nováková, Luisa

Argo, 2017

zobrazit info o knizeDrake
Spálený muž 1

McLean, Peter

Host, 2017

Napsat komentář