Zabíjí, má dluhy a vyvolává démony…

Peter McLean_Drake
Drake je nápaditá, zábavná a vtipná urban fantasy z Londýna, ve které nájemný vrah a téměř padlý anděl hledají vykoupení. V cestě jim ale stojí síly zla…

Seznamte se s Donem Drakem, opravdu velmi zadluženým nájemným vrahem, který umí vyvolávat démony. Svou práci nemá rád. Raději by popíjel v baru a od vražd i nadpřirozena dal ruce pryč. Jenže dluží peníze nesprávnému člověku – tedy nesprávnému démonu, samému šéfovi londýnského démonického podsvětí. Rozhodne se proto přijmout poslední zakázku, ale všechno se pokazí a Drake omylem zabije nevinné dítě. Teď se skutečně ocitá na černé listině. Jeho jedinými přáteli zůstávají arcidémon uvězněný ve starobylém artefaktu a téměř padlý anděl Trixie. Naneštěstí pro Drakea se poblíž nachází i Lucifer… Má‑li Drake najít odpuštění a klid, bude muset bojovat.

 

Drake

Spálený muž 1
Autor: Peter McLean
Přeložila: Michaela Macková

Počet stran: 303
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7577-029-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Drake vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Neměl jsem nic, takže jsem dokonce musel z klubu pěšky. Když si nemůžete dovolit ani zasranej taxík, je to hodně špatný. Nesnáším chození pěšky. Koneckonců táhne mi na čtyřicet a taková procházka by řádně protáhla každého mého věku.
Když je zima a prší, je jižní Londýn ve tři ráno zatraceně hnusný místo. Tahle část města je naštěstí dost děsivá na to, aby se sem po půlnoci báli vkročit i zloději. Clony jsou tu tak tenké, že z druhé strany proklouzne spousta divných věcí, a stává se to často. Pelyňkův klub nestojí tam, kde stojí, bezdůvodně. Venku byla ale kurevská zima, v porovnání s teploučkem klubu.
No, aspoň jsem měl celý chodník sám pro sebe. S límcem vysoko zdviženým, vlasy přilepenými na čelo a rukama hluboko v kapsách kabátu jsem se potácel domů. Díky studenému dešti jsem začal střízlivět. Což byla ta poslední věc, po které jsem teď toužil. (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Absolutní klenot, který řádně šlape na plyn. Drsný, výstřední, vtipný, surový noir thriller s démony navrch. Drake je úchvatná postava.

Dave Hutchinson, spisovatel

Co mají společného Chandler, Guy Ritchie, Harry Potter a přemožitelka upírů Buffy? Pravděpodobně odpovíte, že nic moc. Ale buďte si jistí, že odteď je tomu jinak.

SFX Magazine

Osvěžující urban fantasy s podivuhodně nedokonalým vulgárním hlavním hrdinou, který navzdory pochybným životním rozhodnutím není daleko od vykoupení.

Susan Murrayová, spisovatelka

 

Peter McLean

Peter McLeanPeter McLean (* 1972) se narodil poblíž Londýna, pohyboval se na norwichské alternativní scéně, kde střídal špinavé noční kluby se studiem bojových umění a praktické magie. Kromě psaní se od třinácti let věnoval kung‑fu. Pracuje v datacentru americké nadnárodní společnosti. Drake (2016) je jeho první kniha ze série Spálený muž. Druhý díl Dominion vyšel v angličtině na podzim roku 2016 a český překlad se připravuje na jaro 2018.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


hostNakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDrake
Spálený muž 1

McLean, Peter

Host, 2017

Napsat komentář