Výprava do zemského jádra i na mořské dno

Pod-zemi-pod vodou
Nakladatelství Host vydalo nádherně ilustrovanou, zábavnou a poučnou knihu pro děti. Jejími autory jsou Aleksandra a Daniel Mizielińští, tvůrci populárních Map.

Další fascinující kniha autorů bestsellerových Map. Po obrázkovém putování kolem světa přichází čas na pozoruhodnou výpravu do zemského jádra a na dno oceánů. Velkoformátová kniha plná propracovaných ilustrací a detailních průřezů je nabitá informacemi. A netradičně – oboustranná. Ať začnete z kterékoli strany, postupně se noříte pod zemský povrch nebo pod hladinu moří stále hlouběji, abyste se uprostřed knihy setkali v zemském jádru. Na cestě potkáte zvířata žijící pod zemí i podivná stvoření mořských hlubin. Zjistíte, kam sahají nejdelší kořeny na světě. Objevíte složitý systém podzemních potrubí, kabelů a tunelů. Narazíte na senzační vykopávky i zkamenělé kosti dinosaurů. Prohlédnete si všechny možné nory a doupata, zabloudíte v jeskynních bludištích a sjedete až na dno nejhlubšího dolu světa. Vyzkoušíte staré ponorky i skafandry, prozkoumáte vrak Titaniku. Zkrátka odhalíte nejedno tajemství podzemního i podvodního světa. Tuhle knížku budete chtít číst pořád dokola, studovat detaily, které vám předtím unikly, podivovat se nad rozmanitostí světa… A hlavně, už nikdy se nebudete na svět dívat stejnýma očima. Pro čtenáře od sedmi let.

 

Pod zemí, pod vodou

Autoři: Alexandra Mizielińska, Daniel Mizieliński
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 280×377 mm
ISBN: 978-80-7577-114-8
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Pod zemí, pod vodou vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Pod zemi_pod vodou

Další ukázky najdete na stránkách nakladatelství.

 

Ohlasy

[Mizielińští] vytvořili poutavou, podrobnou a vizuálně atraktivní studnici informací. […] Dovedné kresby nejsou jen pouhým doplňkem krátkých a zajímavých příběhů, ale jsou i příběhem samy o sobě.

culture.pl

Krátké texty a podrobné ilustrace v této velkoformátové knize nabízejí úplnou informační hostinu…

School Library Journal

Manželská dvojice přináší prostřednictvím přístupných kreseb lehký, hravý kontakt s tématy, jako je tlak vody, systém potrubí nebo zkameněliny. S každou otočenou stránkou se čtenáři budou cítit jako vědci a objevitelé.

Publishers Weekly

 

Aleksandra a Daniel Mizielińští

Aleksandra a Daniel Mizielińští jsou polští grafici, ilustrátoři a designéři a nositelé řady ocenění včetně čestného uznání v rámci prestižní mezinárodní ceny Bologna Ragazzi Award. U nás jim vyšly tři úspěšné knihy: D.O.M.E.K. (2008; česky Jana Kostelecká 2014), D.E.S.I.G.N. (2010; česky Jana Kostelecká 2015) a netradiční atlas Mapy (2012; česky Host 2016), který se stal celosvětovým fenoménem. Mapy byly přeloženy do dvaceti osmi jazyků a celosvětově bylo vydáno na tři miliony výtisků. Jen v České republice se během prvního roku prodalo více než dvacet tisíc výtisků, kniha byla díky obrovskému zájmu dotiskována již třikrát.

Informace (stejně jako náhledový obrázek) byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod zemí, pod vodou

Mizielińska, Alexandra - Mizieliński, Daniel

Host, 2017

Napsat komentář