Vyhrajte návrat do magického světa Čtyřzemí

shannarovy-elfeiny-perex
Wil Ohmsford je jedinou nadějí pro celé Čtyřzemí, do kterého se padesát let po pádu Temného mága znovu vrací zlo. Mladý Wil musí odhalit svou skrytou moc a ochránit elfskou princeznu Amberle. Podaří se mu odvrátit katastrofu?

Kouzla, dobrodružství a nebezpečí fantasy světa

Padesát let po pádu Temného mága se do Čtyřzemí vrací zlo. Démoni ve vedení Dagda Mora se derou ven ze svého temného žaláře a jejich jediným cílem je smrt posledního elfa. Nyní je jedinou nadějí celého Čtyřzemí mladičký Wil Ohmsford, který musí pod vedením druida Allanona odhalit svou skrytou moc a ochránit elfskou princeznu Amberle Elessedilovou na cestě ke Krvavému ohni. Allanon sám mezitím musí pomoci elfské armádě odrazit nápor démonských vojsk. Dokáže Wil ovládnout sílu, jež byla jeho dědečkovi tak vlastní? Podaří se Allanonovi přemoci zlého Dagda Mora?

 

Shannarovy elfeíny

Autor: Terry Brooks

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Adam Steinz
Počet stran: 488
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7390-358-9

Přečtěte si více o knize Shannarovy elfeíny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

O autorovi

terry-brooksTerry Brooks je americký autor, kterého proslavila trilogie knih ze světa krále Shannary. Do jeho rozsáhlé bibliografie patří dále série Kouzelné království Landover a Slovo a nicota, z níž právě kniha Závod s démonem byla deníkem Rocky Mountain News označena za jednu z nejlepších sci-fi/fantasy knih dvacátého století. Kniha Shannarův meč se objevila v seznamu bestsellerů časopisu New York Times a tam se udržela celých pět měsíců. V roce 1982 vydal knihu The Elfstones of Shannara a o tři roky později The Wishsong of Shannara. Obě knihy se také dostaly na seznam bestsellerů. Terry vystudoval anglickou literaturu na Hamilton College, v roce 1966 získal svůj bakalářský titul. Později vystudoval práva na Washington and Lee University. Literární tvorbě se věnoval již od střední školy, svou první knihu Shannarův meč však vydal až v roce 1977. Strávil mnoho let kariérou právního zástupce, nyní se však plně věnuje psaní. Spolu se svou ženou Judine žije v Seattlu, kde dál aktivně tvoří.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Shannarovy elfeíny

Do Čtyřzemí se vrací zlo a démoni pod vedením Dagda Mora netouží po ničem jiném, než aby usmrtili posledního elfa a získali tak vládu a moc. Zdá se, že jedinou nadějí je mladý Wil Ohmsford, který má doprovázet elfskou princeznu Amberle Elessedilovou na její nebezpečné cestě ke Krvavému ohni. Podaří se jim dorazit zdárně k cíli a posílit znovu moc celého Čtyřzemí? To si přečtěte v dalším díle jedné z nejpopulárnějších fantasy sérií Shannarův meč úspěšného spisovatele Terryho Brookse, která se stala inspirací pro seriál Letopisy rodu Shannara vysílaný na Prima COOL.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Shannarovy elfeíny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Shannarovy elfeíny
probíhá od 6. do 19. září 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Shannarovy elfeíny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeShannarovy elfeíny

Brooks, Terry

Edice Knihy Omega, 2017

Vyhrajte návrat do magického světa Čtyřzemí - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. ladyfromskye napsal:

    Dobrý den,
    už i já mám knížku doma.
    Mockrát děkuji!

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den,

    dnes jsem obdržela tuto vyhranou knihu v tipovací soutěži a moc za ni děkuji. Kniha přišla zcela v pořádku.

  3. ladyfromskye napsal:

    Dobrý den,
    knížka mi stále nedorazila a vzhledem k tomu, že už je i v aukci, tak se chci ujistit, že naše nová pošťačka nezapomněla – jako už několikrát – dodat do schránky list o zásilce uložené na poště… Moc děkuji za odpověď! ladyfromskye – Michaela Tománková

  4. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Jménem nakladatelství se omlouváme, kniha vyjde až v říjnu, tudíž výhry budou odeslány s mírným zpožděním. Děkujeme za pochopení.

Napsat komentář