I dokonalý plán se může zhatit

Sidney Sheldon_Dokonale plany
Co se stane, když muž odmítne ženu? Žena se pekelně rozzuří a začne plánovat pomstu. Ale i když plán bude sebelepší, může se snadno zvrtnout…

Ctižádostivá Leslie ví, že pro některé muže je moc to největší afrodiziakum, a Oliver, pohledný guvernér malého jižanského státu, zjistil, že zuřivost odmítnuté ženy je horší než peklo. Oliver chystá strategii k dobytí Bílého domu, ale zhrzená Leslie ho chce donutit, aby litoval, že se vůbec narodil… Jenže i nejdokonaleji připravený plán může svého strůjce strhnout do záhuby.

 

Dokonalé plány

Autor: Sidney Sheldon
Přeložil: Václav Vanduch

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-450-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Dokonalé plány vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

 

Ukázka z knihy

Bylo pondělí a Leslie nedostala od Olivera žádnou zprávu. Telefonovala mu do kanceláře, ale tam jí řekli, že nic nevědí. Ani v úterý se neozval a Leslie začínala propadat panice. Ve středu ji ve čtyři ráno vzbudilo naléhavé vyzvánění telefonu. Posadila se v posteli s myšlenkou: Díky bohu, to bude Oliver! Mohla se na něj zlobit za to, že nezavolal dřív, ale nyní jí to nepřipadalo důležité.
Zvedla sluchátko. „Olivere…“
Odpověděl jí cizí mužský hlas. „Leslie Stewartová?“
Polil ji náhlý ledový chlad. „Kdo – kdo volá?“
„Al Towers, Associated Press. Slečno Stewartová, na našich linkách se objevila nová zpráva a my bychom rádi znali vaši reakci.“
Muselo se stát něco hrozného. Oliver je mrtvý.
„Slečno Stewartová?“
„Ano.“ Hlas jí poklesl na přiškrcený šepot.
„Mohli bychom znát váš názor?“
„Názor? Na co?“
„Na Olivera Russella, který se v Paříži oženil s dcerou senátora Todda Davise.“
Pokoj se s Leslie na chvíli zatočil. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Sidney Sheldon

Sidney SheldonSidney Sheldon se narodil jako Sidney Schechtel 11. února 1917 v Chicagu. Během druhé světové války obdržel za svou službu u letectva několik vyznamenání. Když opustil armádu, začal psát pro divadla na Brodway a již ve svých pětadvaceti letech patřil k významným autorům divadelních her. S příchodem do Hollywoodu se zaměřil na scenáristiku. Podle jeho předloh bylo natočeno třiadvacet celovečerních filmů i velice úspěšných televizních seriálů. Za svá díla získal řadu ocenění, včetně filmového Oscara za nejlepší scénář. Jeho první román Odhalená tvář byl v New York Times ohodnocen jako nejlepší detektivka roku. Následovala řada titulů, které získaly četná vysoká ocenění (například Odvrácená strana půlnoci). Sidney Sheldon začal psát až po padesátce a pracoval tak, že nadiktoval sekretářce denně asi 50 stran, které pak druhý den upravoval. Materiál o 1200 až 1500 stránkách pak desetkrát až patnáctkrát přepisoval, což mu trvalo zhruba rok. Sidney Sheldon napsal celkem 18 románů, kterých se po celém světě prodalo více než 300 miliónů výtisků. Měl vlastní recept na úspěch – psal napínavé příběhy o zajímavých lidech v nebezpečných situacích a snažil se tak udržet čtenáře do poslední chvíle v napětí. Obliba jeho románů a následných filmových zpracování udělala ze Sidneyho Sheldona v krátké době jednoho z nejprodávanějších autorů světa všech dob. Nakladatelství Alpress vydalo všechny jeho knihy, jmenujme např. Hvězdy svítí z výšky, Věř ve svého boha, Mistrovská hra, Hněv andělů, Vzpomínky na půlnoc, Pokud přijde zítřek aj. Sidney žil více než třicet let s herečkou Jorjou Curtrightovou, která zemřela v roce 1985. O čtyři roky později se oženil podruhé. V roce 2007 zemřel na zápal plic.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokonalé plány

Sheldon, Sidney

Alpress, 2017

Napsat komentář